Wywiad z Jürgen'em Klopp'em .
Dziennikarz : Witam , jak się Pan czuje po zdobyciu potrójnej korony ?
Jürgen Klopp: Witam , czuję się fantastycznie , przecież zdobyłem z moimi zawodnikami wszystko co tylko można było zdobyć .
Dziennikarz: Jakie trofeum było dla Pana najważniejsze ?
Jürgen Klopp: Wszystkie triumfy były dla mnie tak samo ważne .
Dziennikarz: Na pewno włożył Pan dużo pracy w to , że zdobyliście to wszystko ?
Jürgen Klopp: Oczywiście , że tak . Była to bardzo ciężka przeprawa , a pamiętajmy przecież , że mieliśmy duże problemy z naszymi napastnikami Jo i Walcott'em , których nękały w tym sezonie poważne kontuzje . Po za tym Walcott i Jo nie zagrali w finale Ligi Mistrzów , co powinno być dla nas podwójnym powodem do dumy , bo przecież oni są naszymi podstawowymi graczami .
Dziennikarz: Jeśli chodzi o samą Lige Mistrzów , to przecież w drodze do finału mieliście takich rywali jak : Real , Liverpool czy choćby Villareal , a to na pewno nie były łatwe ekipy do pokonania .
Jürgen Klopp: Tak to prawda , to tylko świadczy o tym jaką jesteśmy mocną drużyną .
Dziennikarz: Dziękuje Panu za wywiad i życzę powodzenia w dalszej pracy z Borussią .
Jürgen Klopp: Ja również dziękuję , do widzenia .
Wywiad z Robertem Lewandowskim
Dziennikarz: Witam Robert , powiedz jak to jest , kiedy zdobywa się Ligę Mistrzów , Puchar Niemiec i Mistrzostwo Niemiec ?
Lewandowski :Jest to niesamowite uczucie , a co najważniejsze jest to powód do dumy , przecież jesteśmy najlepszą drużyną w Europie( śmiech )
Dziennikarz: Strzeliłeś bramkę w finale Ligi Mistrzów , powiedz jaka była reakcja po strzeleniu tej bramki ?
Lewandowski : Reakcja ? Tego nie można opisać , gdy zobaczyłem że piłką leży w siatce , byłem chyba najszczęśliwszym człowiekiem na świecie (śmiech).
Dziennikarz: Myślisz , ze po tym sezonie przyjdą do ciebie jakieś propozycje od klubów z wyższej półki .
Lewandowski : Nie wiem , jak na razie nie mam zamiaru ruszać się z Dortmundu , a po za tym jak już mówiłem to my jesteśmy najlepszą drużyną( śmiech )
Dziennikarz: Dzięki za wywiad Robert i życzę powodzenia tobie i drużynie w kolejnym sezonie .
Lewandowski : Ja również dziękuje .