A ja wam polecam zrobić sobie swoje nazwisko oryginalnym głosem komentatora. Ja gram z włoskim komentarzem i zrobiłem to tak:
- Eksportuję sobie kilka plików z nazwiskami nagranymi przez Włocha
- Odpalam Audacity i składam z tego własne nazwisko:
Chcę, żeby komentator mówił "Kogut". Wybieram więc dwa występujące w grze nazwiska:
Kolen oraz
Guti. W Audacity wycinam "Ko" oraz "Gut". Potrzebna jest ogromna precyzja, zrobić duży zoom i precyzyjnie wycinać. Można też pobawić się w większe szczegóły: głośność, tempo itd. Po odpowiednim sklejeniu nie słychać w ogóle tego "wcięcia". Komentator gładko mówi "Kogut".
Polecam wszystkim. Gram sobie np. Juventusem, Włoch mi mecz komentuje i nagle mówi "Kogut". Frajda, nie?
Dwie ważne rzeczy:- upewnijcie się, że w folderze Windows\System 32 oraz (jeśli macie system 64-bitowy) Windows\SysWOW64 macie plik
d3dx9_37.dll, bo u kolegi pamiętam, że nie działało bez tego dll. Jak nie macie to wpisujecie w google i pobieracie
- o drugiej zasadniczej rzeczy zapomniałem
Jak sobie przypomnę to dopiszę, ale powinno wam działać
EDIT:
O! Już pamiętam. Nie jest to nic ważnego, ale fajny dodatek. Mnie osobiście wkurzało, że wchodzę w "edit player" i na liście "commentary name" zamiast Kogut jest Dyer.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEJak ktoś nie rozumie po angielsku to przetłumaczę. Od siebie dodam, że ja mam angielskie napisy i włoski komentarz, a plik, który musiałem edytować to "unnamed_4".