Dział Ogólny > Archiwum Karier
Lech Poznań by Bianconero90 WIELKI FINAŁ LIGI MISTRZÓW !
Bianconero90:
Sebastian Frey w Lechu Poznań !
Oficjalna strona Poznańskiego Lecha poinformowała , że klub podpisał 4 letnią umowę z Freyem. Transfer francuskiego bramkarza kosztował Kolejorza 11 mln.
S.Oliver: Witamy w Lechu. Jak Pan się czuje i jakie są Pana wrażenia z pierwszego pobytu w Poznaniu?
Frey: Witam. Bardzo dobrze się czuje i jestem podekscytowany grą w Poznańskim klubie.
S.Oliver: Niektórzy twierdzą , że popełnił Pan błąd przychodząc do Lecha. Co Pan o tym sądzi?
Frey. Po pierwsze nie Pan tylko Sebastian. Po drugie Ci co tak sądzą są głupcami. Lech to klub z ambicjami i wspaniałymi kibicami. Uczyniłem krok w przód a nie w tył przychodząc do tej drużyny.
S.Oliver: A więc jakie są twoje cele na ten sezon?
Frey: Chce wygrać ligę z Lechem i zagrać w Lidze Mistrzów. No i oczywiście regularnie występować w pierwszym składzie.
S.Oliver: Dziękuje za wywiad i życze sukcesów.
Frey: Dziękuje Bardzo.
Marcin14:
no ładnie napewno duże wzmocnienie
zapraszam do mnie nie długo dam opis meczu Derby Barcelony
Bianconero90:
Wielki Hit dla Lecha !
0:1
Relacja:
W 5 minucie Kolejorz rozegrał dobrą akcje a próbował wykończyć ją Wichniarek tyle , że nie trafił w bramke. W 10 minucie groźnie zaatakowali Wiślacy. Paweł Brożek ograł Bosackiego i zagrał do Sobolewskiego na 16 metr a ten potężnie uderzył i trafił w poprzeczke ! W 15 minucie Injać świetnie przerzucił piłkę do Peszki a ten strzałem z dystansu próbował zaskoczyć Pawełka. W 19 minucie Łobodziński bez problemu ograł Gancarczyka i wrzucił w pole karne , a tam piłkę sprzed nosa Brożkowi zdjął Arboleda. W 30 minucie Lechici wyszli 2 na 1. Wichniarek prowadził piłkę i zagrał ją w dobrą porę do Kriwca a ten strzałem z 15 metrów trafił w słupek ! W 44 minucie Kirm wykonywał rzut rożny. Wrzucił na głowę Diaza a ten oddał strzał . Burić jednak bez problemu złapał futbolówke i sędzia zakończył 1 połowę. W 48 minucie Garguła został ukarany żółtą kartką za faul na Bandrowskim. W 50 minucie Wojtkowiak wyleciał z boiska ! Prawy obrońca Lecha od tyłu sfaulował Brożka i sędzia nie wahał się ani chwile pokazując mu czerwoną kartkę. Wydawało się , że Wisła po tej kartce będzie miała przewage , ale w 58 minucie wspaniałym udrzeniem w okienko popisał się Tomasz Bandrowski i wyprowadził Lechitów na prowadzenie. W 67 minucie Kirm na lewej stronie ograł Kikuta i wrzucił w pole karne a tam nie pilnowany Brożek zdołał oddać strzał głową ale dobrym refleksem popisał się Burić który wybił piłkę z lini bramkowej. W 77 minucie Lech skontrował Wisłę. Bandrowski zagrał do Peszki a ten w samotnym rajdzie niestety stracił piłkę. W 88 minucie Tshibamba mógł podwyższyć na 0:2 ale w dogodnej sytuacji trafił w Pawełka. Lech mógł świętować na murawie wraz ze swoimi kibicami po wygranym spotkaniu z Wisłą Kraków.
Miejsce Spotkania: Stadion im. Henryka Reymana w Krakowie
Widzów: 20.000 w tym 4.000 Lecha
Gole:
Lech: Bandrowski 58'
Wisła: -
Kartki:
Wojtkowiak 50' - Lech
Garguła 48' - Wisła
Wisła: Pawełek - Cikos , Diaz , Cleber , Piotr Brożek - Łobodziński , Garguła , Sobolweski , Kirm - Brożek , Małecki
Lech: Burić - Wojtkowiak , BOsacki , Arboleda , Gancarczyk - Peszko(78'Wilk) , Bandrowski , Injać(55'Kikut) , Stilić , Krivets - Wichniarek(83'Tshibamba)
[/youtube]
Marcin14:
ładne okienko :)
zapraszam do mnie
Bianconero90:
Ze Śląskiem u siebie !
vs
Lech Poznań dzisiaj o godzinie 16:30 zmierzy się w 2 kolejce piłkarskiej Ekstraklasy ze Śląskiem Wrocław. Kolejorz wydaje się być faworytem , ale nigdy nic nie wiadomo.
BetClic typuje:
Lech Poznań 1.60
Remis 2.80
Śląsk Wrocław 2.55
Nawigacja
[#] Następna strona