Dział Ogólny > Archiwum Karier

Polonia W. by Emilek1908 / Kończę Polonią. jeśli Getafe będzie nudno kończę opki

<< < (2/23) > >>

Emilek1908:
Oficjalna prezentacja Tuncay'a!
Dziś odbyła się oficjalna prezentacja nowego napastnika Polonii Warszawa, Tuncay'a Sanli'ego. Turek będzie grał z numerem 17 na koszulce. Tuncay zadebiutuje najprawdopodobniej w meczu z Jagiellonią w następnej kolejce!

Koszulka Tuncaya, na nim samym.

Na tej prezentacji została również przedstawiona kadra na rundę jesienną sezonu 2009/10
1. Tomas Kosicky (BR)
2. Radek Mynar (OB)
3. Dariusz Pietrasiak (OB)
4. Jakub Tosik (OB)
5. Piotr Dziewicki (OB)
6. Tomasz Jodłowiec (OB)
7. Adrian Mierzejewski (POM)
8. Patryk Rachwał (POM)
9. Ebi Smolarek (NA)
10. Szymon Kaźmierowski (NA)
13. Łukasz Skrzyński (OB)
14. Bruno (POM)
16. Andreu Mayoral (POM)
17. Tuncay Sanli (POM/NA)
18. Łukasz Trałka (POM)
19. Tomasz Brzyski (OB)
20. Janusz Gancarczyk (POM)
24. Daniel Kokosiński (OB)
28. Łukasz Piątek (POM)
44. Milan Nikolić (POM)
70. Marcelo Sarvas (POM)
74. Arkadiusz Onyszko (BR)
81. Sebastian Przyrowski (BR)
90. Artur Sobiech (NA)
96. Michał Gliwa (BR)

Mecz Ligowy z Arką Gdynia.

Kapitalny mecz i wygrana Polonii!
vs
Świetne spotkanie na Konwiktorskiej! Już w 2 minucie świetna akcja Polonii, Rachwał podaje do Kaźmierowskiego, ten pociągnął, uderzył z 20 metra, ale świetnie spisał się Bledzewski wybijając na róg. Z korneru dośrodkował Sarvas, Arkowcy wybili piłkę na 15 metr, gdzie głową zgrał Smolarek do Kaźmierowskiego, a ten dostawił nogę i gol! 1:0 i już w drugiej minucie stadion popadł w euforię! W 6 minucie z 22 metrów próbował Piątek, ale niecelnie uderzał. 11 minuta i szansa Arki. Z 20 metrów z rzutu wolnego uderzył Rysiewski, ale świetnie Kosicky odbił na rożny. Rożny wykonuje Rysiewski, Robakowski główkuje! Ale świetnie Mynar... Wybił piłkę z linii bramkowej! W 20 minucie z 20 metrów Piątek, ale pewnie łapie Bledzewski. W doliczonym czasie gry pierwszej połowy stało się coś niesamowitego. Bledzewski miał piłkę przy nodze, i nie mógł jej łapać. Biegł do niego Sarvas, i Bledzewski próbował wybijać piłkę, ale zrobił to tak że trafił prosto z zawodnika Polonii, piłka odbiła się od niego i wturlała się do bramki! 2:0! Po przerwie, w 48 minucie, gdy już wydawało się że Polonii stać się nic nie może, Labukas świetnie ograł Rachwała i bardzo precyzyjnie uderzył z 18 metrów. Kosicky nie miał szans przy tym uderzeniu! Jednak już trzy minuty później dośrodkowuje Servas, Ebi Smolarek przeskakuje Zawistowskiego, i piękną główką pokonuje Bledzewskiego. Do końca meczu oba zespoły próbowały, ale obu nie wychodziło i na tablicy na koniec meczu widoczne było 3:1 dla gospodarzy...

Polonia Warszawa (8.*) 3:1 Arka Gdynia (5.*) (2:0)
1:0 Kaźmierowski 2'
2:0 Sarvas 45'+
2:1 Labukas 48'
3:1 Smolarek 51'

MVP - Marcelo Sarvas

* Miejsce w tabeli przed danym meczem.

Emilek1908:
WYWIAD Z TUNCAYEM!
D: Cieszysz się z tego, że trafiłeś do Polonii?
TS: No wiesz, jeśli nie chciałbym tu grać to nie podpisywałbym kontraktu. Słyszałem trochę o Polonii i chcę im pomóc wrócić do czasów świetności, a także osiągnąć w pucharach europejskich coś więcej niż w tym sezonie Wisła, Jagiellonia czy nawet Lech.
D: To widzę że ambitne masz plany. W Lidze Mistrzów Polska dawno nie miała swojego przedstawiciela.
TS: Tak wiem, dlatego przyszedłem tutaj, żeby to zmienić.
D: Bardzo bym chciał żeby tak było ale wrócmy do realnego świata (śmiech) Jakie masz cele na ten sezon?
TS: Jeszcze się zdziwisz (śmiech) Cele najwyższe... Mistrzostwo Polski, a w przyszłym walka w Lidze Mistrzów!
D: Czy transfer do Polonii to dla Ciebie krok w tył?
TS: Wiem że wiele osób tak twierdzi, i chyba ma rację. Na pewno nie jest to krok do przodu, ale ja chcę uczynić, żeby ludzie powiedzieli za rok-dwa: "Ten Tuncay jednak dobrze zrobił że poszedł do Polonii"
D: Czyli chcesz z Polonii uczynić potęgę europejską?
TS: No to już chyba nie za mojej "kadencji". Mam już 28 lat, i nie wiadomo ile jeszcze pogram w piłkę na przyzwoitym poziomie.
D: Kogo uważasz za głównego faworyta do Mistrzostwa?
TS: No zdecydowanie Polonia Warszawa (śmiech) a tak na poważnie to mistrza możemy zdobyć My, Wisła, Lech czy Legia. Będzie zażarta walka!
D: Z kim w Polonii złapałeś najlepszy kontakt?
TS: Myślę że Tomas Kosicky, z którym sąsiaduję. Lubię też Ebiego Smolarka, i Marcelo Sarvasa. Zresztą cała drużyna jest w porządku.
D: Dobrze, ja już Ci nie zabieram czasu, leć pozwiedzaj Warszawę. No i życzę Ci sukcesów z Polonią i króla strzelców.
TS: Dzięki. Lecę zwiedzać!

ZAPOWIEDŹ KOLEJNEGO SPOTKANIA
Następny mecz w Ekstraklasie Polonia Warszawa rozegra z Jagiellonią w Białymstoku.

Kursy u bukmacherów:

Jagiellonia: 2,5
remis: 3,4
Polonia: 2,0

Spodziewamy się, podobnie jak Fortuna, wyrównanego spotkania. Nasz typ na ten mecz to 2:1 dla Polonii.
Gwiazdy typują:
Zbigniew Boniek: Jagiellonia 1:1 Polonia
Leo Beenhakker: Jagiellonia 0:2 Polonia
Dariusz Szpakowski: Jagiellonia 1:0 Polonia
Włodzimierz Szaranowicz: Jagiellonia 0:1 Polonia
Włodzimierz Lubański: Jagiellonia 1:2 Polonia
A Kamil Durczok uważa że murawa będzie upier*olona!

Miszczu11:
skąd Ty bierzesz te kursy u bukmacherów? sam wymyślasz?

Emilek1908:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEskąd Ty bierzesz te kursy u bukmacherów? sam wymyślasz?

--- Koniec cytatu ---
Sam wymyślam;)

rageman:
Świetny wywiad ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej