Pomeczowa wypowiedź O'Neilla Poniżej prezentujemy krótki wywiad udzielony przez Martina O'Neilla po Wygranym z CS Sedan 2-4 spotkaniu na Stade Louis Dugauguez.
Witam, jaka była przyczyna dzisiejszego zwycięstwa na Stade Louis Dugauguez ?Ponieważ zagraliśmy lepiej od swojego przeciwnika..Mimo że nasi obrońcy i bramkarz wspomagali przeciwnika.Co masz na myśli?W obronie nie graliśmy dobrze, Nic nam nie wychodziło. Dużo strat na przed polu i w polu karnym , Dlatego musieliśmy się męczyć aż 120 minut z rywalem który za faworyta tego spotkania nie uchodził a mimo to dali ma się we znaki.Przed pierwszym gwizdkiem spodziewaliście się że CS Sedan tak wysoko postawi poprzeczkę ?Naturalnie..Dlatego wystałem prawie najmocniejszą "11" ponieważ uważam że ten puchar jest w zasięgu naszych możliwości.Doszły słuchy że do PSG przybyło dwóch zawodników. Ujawni pan nazwiska ?Tak , Mam zaszczyt ogłosić że Paris Saint-Germain dzisiejszego dnia za kontraktowało dwóch nowych obrońców, Jednym z nich jest młodziutki (19 lat) Håvard Nordtveit wypożyczony na rok z Arsenalu Londyn. Drugim zawodnikiem jaki podpisał kontrakt jest Chris, doświadczony 32 letni obrońca podpisał kontrakt na dwa lata z naszym klubem, Za tego zawodnika zapłaciliśmy około 2 milionów euro.
Czyli obrona jest już uzupełniona. Jakieś inne pozycje potrzebują wzmocnień ?Nie, Atak mamy na najwyższym poziomie, nie wiem czy w jakimś innym francuskim klubie jest tak obsadzona ta pozycja . Pomoc jest również dosyć dobra myślę że wystarczy a jak nie to w styczniu poczyni się jakich ruchy na rynku transferowym. Bramka to na razie należy do Coupet'aDziękuje, że odpowiedział pan na moje pytania. Do zobaczenia.Proszę bardzo, do zobaczenia i również dziękuje.Nowi zawodnicy :Håvard NordtveitChristian Maicon Hening(Chris)