Autor Wątek: Wszystko o trybie Master League - pytania, odpowiedzi i porady!  (Przeczytany 156107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lacan

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 18.06.2010r.
Odp: Wszystko o trybie Master League - pytania, odpowiedzi i porady!
« Odpowiedź #260 dnia: Styczeń 13, 2011, 18:17:21 »
poczytaj temat o patchu 1.02 i 1.03 (czego na pewno nie zrobiłeś tylko wolałeś zakładać nowy temat i płakać) i mam nadzieję że masz oryginała :P. Inna drogą jest zainstalowania np. patcha pesedit 1.3 (który ba w sobie już patcha konami 1.03 i wszystkie dlc)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 18:19:59 wysłana przez Lacan »

Offline Remi96Arka

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 21.11.2010r.
« Odpowiedź #261 dnia: Styczeń 14, 2011, 23:20:35 »
Mam pytanie, dopiero co zaczalemkariere w Pro Evo 11 i nie wiem jak sie wystawia zawodnikow z mojej druzyny na rynek transferowy ;/ Z Gory dzieki za odp. Pozdrawiam.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE Koment za Koment!!!

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Jagiellonia & Sivasspor
« Odpowiedź #262 dnia: Styczeń 15, 2011, 00:10:47 »
Wchodzisz w My Team ---> Squad List i wybierasz zawodnika, którego chcesz wystawić i klikasz na niego i wybierasz "Place on Transfer List". ;)

Offline Lacan

• Prezes klubu
« Odpowiedź #263 dnia: Styczeń 15, 2011, 10:47:15 »
Koledzy a ja mam takie pytanie: jak się na początek dla jakiejś ligi wzięło piłkę to czy w edycji jak się ją zmieni to zmieni w grze? A i czy jak zrobię zawodnika do innego zespołu to czy będę mógł go kupić w aktywnym master league czy nie?

Co do piłek to na pewno tak, a co do zawodników wiem że możesz kupować zawodników z zakładki Free agents oraz created players więc też powinno dać radę

Offline Remi96Arka

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #264 dnia: Styczeń 15, 2011, 12:05:30 »
Dzięki Bujo! MOgę się jeszcze dowiedzieć jak przebiegają transfery? Chcę kupić Gallasa i mam go w Negotiations ---> Negotiations in progress, i ten pasek obok nazwiska jest calkiempusty. Mam czekac czy jeszcze jakas opcje wybrac?

Offline Lacan

• Prezes klubu
« Odpowiedź #265 dnia: Styczeń 15, 2011, 13:12:43 »
Czekać, dostaniesz raport że oferta została odrzucona lub przyjęta. Jeśli zostanie przyjęta wtedy możesz albo już sfinalizować transfer albo jeszcze wynegocjować warunki (np. mniejsza cena niż proponowana do zapłaty, zarobki i okres ) przy czym przy opcji drugiej znowu będziesz musiał poczekać trochę czy się zgodzą na twoje warunki.

Ten pasek to przynależności do klubu (jak bardzo lubi klub dany zawodnik) logiczne jest jak ktoś nie gra u ciebie to ma ten pasek na zero.

Offline Remi96Arka

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: Styczeń 15, 2011, 17:03:00 »
Dzięki. Ale ciągle mam problem z transferami ;] Sotty ze tak ciagle pisze, ale gram w Pro Evo i mi sie podoba, teraz proboje wlasnie Master League i moje pytanie brzmi tak, na samym poczatku kariery (gram na waszym patchu Ekstraklasa Patch 11) nie moge nikogo kupic bo mam za duzo zawodnikow, a gdy wystawiam paru na liste to wgl propozycji nie dostaje. To moze byc dlatego ze to sam poczatek? Tak samo jak w BaLu nie dostaje sie w pierwszym sezonie ofert?

Offline Frutek94

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.12.2010r.
« Odpowiedź #267 dnia: Styczeń 15, 2011, 17:12:00 »
Jak w tej części jest z progresem moich zawodników, bo jestem w połowie pierwszego sezonu a moi piłkarze stoją, nie rozwijają się w ogóle. Trening mam ustawiony na attack. Gram zawodnikami Ivarov, Ordaz, Castolo itp.

Offline Lacan

• Prezes klubu
« Odpowiedź #268 dnia: Styczeń 15, 2011, 20:14:58 »
Dzięki. Ale ciągle mam problem z transferami ;] Sotty ze tak ciagle pisze, ale gram w Pro Evo i mi sie podoba, teraz proboje wlasnie Master League i moje pytanie brzmi tak, na samym poczatku kariery (gram na waszym patchu Ekstraklasa Patch 11) nie moge nikogo kupic bo mam za duzo zawodnikow, a gdy wystawiam paru na liste to wgl propozycji nie dostaje. To moze byc dlatego ze to sam poczatek? Tak samo jak w BaLu nie dostaje sie w pierwszym sezonie ofert?

Propozycje tak przeważnie są kolo okienka transferowego, trochę muszą piłkarze pograć żeby ktoś się nimi zainteresował (chociaż nie jest to regułą). W Balu to zależy jak sobie radziłeś możesz dostać jakieś propozycje lub nie.

Jak w tej części jest z progresem moich zawodników, bo jestem w połowie pierwszego sezonu a moi piłkarze stoją, nie rozwijają się w ogóle. Trening mam ustawiony na attack. Gram zawodnikami Ivarov, Ordaz, Castolo itp.

Mi dopiero zaczęły rosnąć przed pierwszym okienkiem transferowym. Teraz praktycznie w drugiej połowie sezonu co mecz komuś coś rośnie.

Offline ziom5

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2011r.
« Odpowiedź #269 dnia: Styczeń 15, 2011, 23:29:48 »
Witam !

Kto moze to bardzo prosze o pomoc gdyż gram kariere ML i wybralem sobie karty umiejetnosci dla zawodnikow i tam pisze na karcie ile ona kosztuje a jak wchodze w finanse klubu to tam jest SPECIAL TRENING COST albo cos w tym stylu i przy tym koszt jest caly czas zero i jak sprawdzic kiedy sie konczy ta karta. BARDZO PROSZE O POMOC.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:08:08 »
Yyy mam pytanie do was bo gram w ml Manchester United.. no i na poczatku mialem tam prawie 200 mln i połowa poszła na zapłate za zawodnikow itp.. No i moje pytanie zostalo mi jakies 75 mln i cały czas prawie mam tyle samo za mecz dostaje jakies marne 200 tysiecy + jakies bonusy.. Czy kazdy tak ma bo mi sie taka gra nie marzy jak co sezon wydaje na wyplate dla all zawodnikow prawie 150 mln..

Offline tomek#16

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 11.11.2010r.
  • TYLKO MIEDZ!!!
« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:33:53 »
Yyy mam pytanie do was bo gram w ml Manchester United.. no i na poczatku mialem tam prawie 200 mln i połowa poszła na zapłate za zawodnikow itp.. No i moje pytanie zostalo mi jakies 75 mln i cały czas prawie mam tyle samo za mecz dostaje jakies marne 200 tysiecy + jakies bonusy.. Czy kazdy tak ma bo mi sie taka gra nie marzy jak co sezon wydaje na wyplate dla all zawodnikow prawie 150 mln..

No to moja rada jest prosta nie inwestuj w wilkie gwiazdy tylko w zdalną młodziez która jest tania i mało sie jej płaci lub jak bedzesz renegocjowac kontrakt z piłkarzem to staraj sie zbic jego zarobki
Wierzę w drużynę swą!
Dla mnie zwycięża Miedź!
Najlepsza w Polsce jest!
Legnicka Miedź!

Offline lux

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.11.2009r.
« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 19, 2011, 23:06:08 »
NexaT, mam dla Ciebie kilka rad.

Po pierwsze: na Twoim miejscu sprzedałbym wszystkich starych zawodników powyżej trzydziestki, ponieważ lepsi już nie będą, a wynagrodzenie dla nich nie będzie malało. Jeżeli są to zawodnicy z podstawowej 11 to możesz jeszcze ich zostawić, ale jeżeli zmiennicy, to ich sprzedaj. Zastąp ich młodymi, perspektywicznymi zawodnikami, którzy dobrze rokują na przyszłość. Ich wartość będzie rosła z każdym rokiem i zarobisz później dużo na ich sprzedaży.

Ogrywaj więcej młodych zawodników, żeby zdobywali doświadczenie, może nie będą na początku świetni, ale po kilku sezonach zobaczysz, że staną się trzonem zespołu.

Bierz zawodników ze szkółki młodych zawodników. Niewiele kosztują, a czasami można znaleźć rodzynki.

Nie kupuj gwiazd w stylu: Messi, C. Ronaldo, bo oni zazwyczaj oczekują dużego wynagrodzenia.

Kontroluj cały czas finanse zespołu, żeby nie było później niespodzianek. Zostaw sobie jakieś rezerwy finansowe, żeby mieć kasę na przykład na wypadek niepowodzenia w europejskich pucharach.

Nie wydawaj kasy na byle pierdoły. Zarządzaj nią rozsądnie.

Jeżeli podpisujesz kontrakt z zawodnikiem, który np. jest wart 1mln euro, to zaproponuj mu kontrakt maksymalnej długości. Pogra kilka sezonów i po pewnym czasie, gdy będzie kończył się jego kontrakt sprzedaj go do innego zespołu. Jego wartość będzie większa, jeżeli dobrze grał i sprzedasz go z dużym zyskiem. Wypromuj w ten sposób kilku zawodników, sprzedaj ich, a gwarantuję Ci, że nie będziesz musiał martwić się o finanse.

Staraj się odnosić sukcesy w pucharach i w lidze. Wiadomo, więcej sukcesów, większa kasa. Ale o tym, to chyba nie trzeba mówić.

A tak poza tym chciałem zadać Ci jedno pytanie: Czy naprawdę warto grać zespołem pokroju ManU? Przecież oni już są mocni. Zawsze będę powtarzał, że budowa potęgi z jakiegoś małego klubu, typu Jagiellonia, Recreativo Huelva, FSV Mainz daje większą satysfakcję z gry.

Offline RedRider

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 17.07.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 22, 2011, 20:29:14 »
Poszukuje młodych zdolnych graczy do mojego Leeds. Pomożecie?  :)

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 22, 2011, 20:55:21 »
Tello-młody zdolny skrzydłowy

Offline Frutek94

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.12.2010r.
« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 25, 2011, 15:59:28 »
Jak wypożyczyć swojego zawodnika do innego klubu aby się trochę rozwinął, bo u mnie za rzadko grywa?

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #276 dnia: Styczeń 26, 2011, 21:53:13 »
W "Squad List" wybierasz zawodnika, następnie zatwierdzając opcję "Place on Loan list". Od tego momentu inne zespoły mogą zacząć się interesować graczem umieszczonym na tej liście.
" border="0

Offline matiogai

• Amator
  • *
  • Na forum od: 30.12.2009r.
« Odpowiedź #277 dnia: Styczeń 27, 2011, 13:02:33 »
Jak gracie Realem Madryt to jaka macie ustawiana taktykę, na jakich pozycjach graja zawodnicy.
Ja od kilku meczy nie moge ustawic dobrej taktyki i dobrze ustawić zawodników.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #278 dnia: Styczeń 27, 2011, 13:59:46 »
Dla Realu dobry będzie klasyczny diament, czyli formacja 4-2-3-1.
" border="0

Offline SirMaślak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.06.2010r.
« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 27, 2011, 21:41:11 »
Ja gram 4-2-2-2. C.Ronaldo jest u mnie "SS", ponieważ gdy był lewym pomocnikiem to często zostawał za bardzo z tyłu i nie wykorzystywał wtedy całego swojego ogromnego potencjału. Ustawia się zawodników tak samo jak na 4-2-3-1, tylko właśnie z tą jedną różnicą. Jeśli chcesz więcej szczegółów (Team Style itp.) to z chęcią podam.
BTW: Myślę, że ta taktyka jest odpowiednia, co może zagwarantować to, że akurat przed chwilą wygrałem finał LM z Barcą 6:2 [top player] ;D.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 27, 2011, 21:41:11 »