Witam.
Gram w PES 2011 już jakiś czas,gram z patchem 3.7.Przyznam ,że jest to chyba najlepszy PES pod względem taktyki,uważam,że PES 2011 to najlepszy PES
.Przeważnie gram dwiema formacjami,zwracam uwagę ,że gram poziomie Topplayer.
Pierwszą formacją,którą używam to 4-2-3-1.Dwóch defensywnych pomocników gra bardzo blisko obrony,asekurują ją.Linia defensywy jest ustawiona bardzo wysoko oraz moi zawodnicy grają blisko siebie,zamykają przestrzeń.Głównym aktorem boiska jest rozgrywający(AMF) grający wraz z wspomagającymi go skrzydłowymi,taką taktyką gra np.Arsenal,Real czy Holandia(4-2-1-3 z bardziej wysuniętymi skrzydłowymi).Jest to chyba moja ulubiona formacja,dobra w defensywie i dobrze zorganizowana.
Drugą formacją jaką gram to 4-3-3.Jest on trudniejsza to opanowania,wymaga dobrze wyszkolonych technicznie zawodników.Pomoc jest ustawiona bardzo blisko siebie,defensywny pomocnik gra blisko obrony,dalej gra wyżej środkowy pomocnik(ustawiam go bardziej po prawej stronie),następnie najwyżej ustawiony ofensywny pomocnik ale nadal grający blisko z partnerami z środka pola.
Atak ustawiam na 4 sposoby:
RWF-------LWF
------CF------
SS-------SS
-----CF----
SS----SS---SS
-----SS------
RWF-------LWF/SS
Grając tymi formacjami gram środkiem oraz mam ustawiony wysoki pressing.To chyba tyle,jak mi się coś przypomni to napisze jeszcze
.
Edit
Chciałem dodac jeszcze,że kłade nacisk na gre piłką,zawsze zależy mi na wysokim proceńcie posiadania piłki