mam wielki problem z pes 2011 online głównie z master league. dużo by pisać ale wydaje mi sie że programiści robiąc grę nie myśleli o grywalności ale tylko o wyglądzie, bo trzeba przyznać wygląda dobrze. przejdzmy do rzeczy. Mam dobry internet 12mb a nocą 20mb, ale nic to bo chodzi to wszystko tak ja bym chciał biec w wodzie. Mam oczywiście oryginalną grę i gram na ps3. A teraz szczegóły które mnie po prostu rozwalają:
1. dośrodkowania po ziemi praktycznie w połowie przypadków kończą się bramką nawet jak 3 obrońców ma piłkę pod nogą to jej po prostu chyba nie widzią i jej nie wybiją i zawsze trafi do napastnika, nawet gdybym ja był tym obrońcą to bym ją wybił lepiej lub gorzej ale bym ją wybił.
2. moje ulubione: nawet gdy masz dobrego napastnika, biegniesz na bramkę a na plecach masz obrońcą nawet najsłabszego to po pierwsze nie wiem dlaczego biegnę z tą samą predkościa co on ( a przecież ja mam max speed 88, acceleration 86, a on max speed 70, acceleration 68), a po drugie gdy chcesz oddać strzał to piłka leci 10m nad bramką jakby udeżał ostatni niemota!!!o co chodzi???
3. spalone, kto grał ten wie, nawet jak napastnik stoi w linii z obrońcami i widzi że jest na spalonym to się cofa, a tu stoi jak ten kołek! na BOGA za dużo tego
4. podania, i ta bajeczka z paskiem siły podania, w większości przypadków piłka trafia nie do tego zawodnika do kórego chcę podać ale do tego który jest dalej ( w sytuacji gdy są ustawieni w jednej lini )
5. kopanina: posiadanie piłki zmienia się w takim tempie że nie da się nic zrobić, on mi zabiera piłkę a ja jemu i tak ze 3-4 razy z rzędu aż na pomoc nadciąga następny zawodnik który wcześniej biegł za moim pierwotnym przeciwnikiem
6. Start do piłki: nie wiem dlaczego moi piłkarze startują dużo wolniej, wolniej się zmieniają, wolniej reagują ( zanim obrońca odda piłkę,to nim to zrobi nim się zbierze to napastnik już wystawia nogę i jakimś cudem zabiera mu piłkę.nawet jak dosyć daleko jest od niego)
Chcę jeszcze tylko powiedzieć że serię PES znam od dosyć dawna. Większość moich zastrzeżeń odnosi się do trybu online, a niestety tylko on mnie interesuje. kolejny raz jestem zawiedziony nową edycją. Nie próbowałem jeszcze konkurencyjnej FIFY gdyż jestem wierny PES ale moja cierpliwość powoli się wyczerpuje.
Jeżeli macie podobne spostrzeżenia, to napiszcie o nich. Może to coś zmieni w kolejnej edycji. A może ktoś zna rozwiązanie problemu online ( Chodzi mi o dynamikę gry, 6 punkt o którym wyżej pisałem ), może gdyby były polskie serwery to chodziłoby to lepiej.
Pozdrawiam