Mam pomysł na nową rozgrywkę na pesleague.pl, mianowicie chodzi o Ligę klanów, dawno tego nie było, można by spróbować. Ja bym widział to tak, grupy 4 osobowe, dobrane przez lidera, z tym, że z jakimiś warunkami, np łączny ranking graczy powyżej jakiejś tam liczby, itp.(żeby były mniej więcej równe szanse, a nie że najlepsi wezmą samych najlepszych). System ligowy, czyli gramy kolejki. Najlepiej jakby było 8 klanów, wtedy było by 7 kolejek. I z racji tego, że miał by to być dodatkowy turniej, czas na zagranie kolejki to byłby aż miesiąc.(to da dużo czasu, na np. umówienie się w 8 osób na mecz 4 vs 4)
Gdyby zacząć od listopada, liga mogła by się skończyć w maju, czyli przed wakacjami. Więc w czasie, gdy sporo osób gra. Na pewno zdarzyły by się osoby które musiały by zrezygnować, wtedy można by go wymienić, z zastrzeżeniem, ze nowy gracz, nie może być wyżej w rankingu niż gracz, który odpadł.
Dana kolejka było by to np. 4 mecze 1 na 1(każdy z klanu gra), 2 mecze 2 vs 2( dwie różne pary) i jeden mecz 4 vs 4. powiedzmy za wygraną 1 vs 1 byłby 1 punkt, 2 vs 2 2 pkt, a 4 vs 4 3 pkt.
Czyli podsumowując.
8 klanów 4- zespołowych.
Każda kolejka trwa miesiąc.
Każdy zawodnik z klanu gra 1 mecz 1 vs 1, jeden 2 vs 2 i jeden 4 vs 4.
Moim zdaniem ma to racje bytu, ja bym spróbował. Jak uważacie?