Wywiad z Amoahem!:
NACB TV: Witam!
Amoah: No witam witam.
NACB TV: Jak widzę panu się nudzi w domu i woli sobie pospacerować po stadionie.
Amoah: Tak to prawda. Może i mam złamaną nogę, ale nadal chcę tu codziennie bywać. Bardzo dobrze się czuję na tym obiekcie i w tym zespole.
NACB TV: Czy dobrze panu się pracuje z nowym trenerem Henrykiem Kasperczykiem?
Amoah: Tak, bardzo dobrze mi się z nim pracuje. Spokojnie wyjaśnia taktykę na następny mecz i tak bardzo nie jest agresywny. Do doskonałości dochodzi krok po kroku, a nie jak nie jeden trener. Taki szkoleniowiec na treningu mówi, że mamy tak grać, jeden najmniejszy błąd i krzyk. Nie lubię tego. Ten trener doszedł do doskonałości po 3 tygodniach treningów. I są tego efekty, dobre wyniki w Lidze.
NACB TV: Kiedy pan wróci na boiska? Żeby strzelać bramki dla swojego zespołu, w końcu jest tam pan najlepszym zawodnikiem.
Amoah: Lekarz powiedział, że dwa tygodnie i noga będzie jak nowa, ale żeby przeczekać jeszcze z tydzień. A ja jestem pewny, że i tak wrócę za dwa tygodnie do treningów. Też bardzo się cieszę, że kibice doceniają moje umiejętności i staram się bardzo dobrze grać, w końcu doping jest najlepszy w grze.
NACB TV: Kibice razem ze mną życzą szybkiego powrotu do NAC Bredy. Dziękuje i Do widzenia.
Amoah: Też bardzo dziękuje, do widzenia.