Dział Ogólny > PES 2011
Odbiór piłki PES 2011
gados82:
WItam
Szukałem ale nie znalazłem.
Mam duży problem z odbiorem piłki.
Używam X do odbioru piki ale powiedzcie czy należy ten X trzymać cały czas czy wciskać czy użyawać x i jakiś jeszcze inny przycisk??
rafalon92:
Najlepszym sposobem jest naciskanie X dopiero kiedy ustawisz się tak obrońcą, że możesz odebrać piłkę. Jeśli będziesz biegł obok zawodnika trzymając X obrońca będzie cały czas atakował przeciwnika ale niewiele to daje. Możesz też nacisnąć O, wtedy podbiega drugi obrońca.
smietanka:
X sprawia że obrońca biegnie tylko przy przeciwniku z piłką... Trzeba strzałkami tak kierować aby wasz zawodnik odebrał piłkę. Nie jest to tak beznadziejnie proste jak w Fifie ale po jakimś czasie dochodzi się do perfekcji... Radze nie przesadzać z używaniem pressingu głownie O, ponieważ dzięki temu komputer ma możliwość zagrania prostopadłej piłki za linię obrońców, gdyż w chwili naciskania O wszyscy zawodnicy skupiają swoja uwagę (czyt. pressing) na zawodniku z piłką i nie kryją wolnych graczy bez piłki. Konami zrobiło naprawdę fajną symulację. Jest jescze sporo błędów, mnie wkurza przede wszystkim poziom sędziowania... Drukują w PESie przeciwko mnie, tak jak przeciwko mojej Kronie rzeczywistości ;( Ale jakby wydali teraz grę idealną to po co by mieli za rok robić kolejną...... Za rok znowu ulepszą ją jestem pewien :D Pozdrawiam
gados82:
Powiedzcie mi jeszcze jak wygląda sprawa zastawiania się z piłką żeby było trudniej ją odebrać. Na razie mam problem taki że przeciwnik bardzo łatwo mi odbiera piłkę... Jest jakaś kombinacja przycisków utrudniająca to przeciwnikowi??
Joe.Cole:
Niestety to już nazywa się skill :)
Nawigacja
[#] Następna strona