Martin O'Neill : Zostaje na kolejny rok ! Podsumowanie poprzedniego sezonu- Na ten temat można mówić i mówić, jednak ja wiele do powiedzenia nie mam. Zrobiłem to co do mnie należało a nawet więcej bo byliśmy na pewnym miejscu w środku tabeli. Wszyscy dawaliśmy z siebie ile się najwięcej da, patrząc na to, że jesteśmy beniaminkiem i przybyło do nas wielu zawodników, którzy byli odpowiedzialni za grę to zajęliśmy dobrą pozycje.
Przyszły sezon, cele i zamiary- Teraz kiedy się utrzymaliśmy w lidze czas na coś większego, najlepiej było by wygrać FA CUP ale to będzie bardzo trudne jednak dopóki będziemy w tym turnieju to to jest głównym celem. Miejsce w tabeli to 5-7, musimy się za kwalifikować do Ligi Europejskiej to przyciąga wielu dobrych piłkarzy i jest to spory zastrzyk pieniędzy dla klubu na nowe wzmocnienia, teraz kiedy się wzmocniliśmy mamy szanse na jakiś sukces. Transfery...- Dostałem sporą ilość pieniędzy więc ją wykorzystałem na potrzebne nam wzmocnienia, a raczej uzupełnianie kadry, przyszli Adebayor, Necid i Cisse to ataku ale odeszli tacy zawodnicy jak Webber, Kanu i Ciftci, Utaka...starsi odchodzą a młodsi przychodzą, na bramkę powołałem z zespołu rezerw Igora Akinfeeva, mimo tego, że będzie tylko rezerwowym bramkarzem postaram się mu dawać szanse na grę. Obrona..Nasuwa się mi imię i nazwisko pewnego Iworyjczyka, Souleymane Bamba jestem za nietamponowany jego grą w drugim zespole i nie mogłem trzymać taki talent w rezerwach, ma dopiero 19 lat a już mam zamiar go przymierzać do pierwszego składu. Środek pola, tu była rewolucja, w zeszłym sezonie brakowało nam typowego DP, teraz kupiłem 2 takich piłkarzy to są Lee Cattermole, Rio Antonio Mavuba oraz Gibson, który również może grać jako defensywny pomocnik. Z zespołu odeszli bowiem tacy piłkarze jak Scholes, Hughes, Brown, Lawrence więc wzmocnienia były konieczne.
Emmanuel Adebayor..- W Manchesterze City nie chciało mu się już siedzieć na ławce więc szukał w klubu w którym będzie mógł grać więc dlatego go kupiłem a przy okazji będzie on zawodnikiem, który doskonale pasuje do Premier League.Na temat krytyki ze strony fanów za brak miejsca dające udział w LE- Równo dwa lata temu klub był na dnie Championship i był bliski likwidacji, teraz jestem krytykowany za to, że wyprowadziłem klub z Championship, zająłem 12 lokatę w Premier League i nawiązałem walkę z wieloma potężnymi klubami w BPL...Popatrzcie dokładnie na mój skład, mam wielu wychowanków w zespole, daje im regularnie szanse, nie wydaje ogromnych pieniędzy na transfery a i tak utrzymuje pewien poziom w zespole.Shunsuke Nakamura..- Jestem pod wrażeniem jego talenty, przyszedł do pierwszego zespołu w wieku 16 lat i w rundzie wiosennej zagrał w 14 spotkaniach i zdobył 6 bramek oraz 3 asysty, czyż nie fenomenalny piłkarz ? teraz ma 17 lat i będzie dostawał regularną szanse na grę, miał wiele ofert z całego świata ale on sam powiedział, że chce zostać w Portsmouth.
Czytajcie i oceniajcie dalsze losy Martina O'Neilla i jego Portsmouth.