Dział Ogólny > Archiwum Karier
Celta Vigo by Mateo / Kolejne zwycięstwa! Kto przerwie zwycięski marsz?!
MasterCreati:
o boże tylko nie ten Włoch :D on mnie po prostu prześladuje :D każda kariera, która mi się spodoba to pojawia się ten Palmieri :D
mateo819:
Celta Vigo gromi rywala! Elche 1:4 Celta Vigo!
Gracze Celty Vigo nie mają łatwego życia, 2 kolejka i kolejny mecz na wyjeździe. Po poprzednim spotkaniu trener mówił o poprawie jakości gry, zmianach w mentalności u chłopaków.. Jest cudotwórcą! Gracze wyszli bardzo zmobilizowani na boisko, wiedzieli, że to nie będzie łatwy mecz, Elche jest drużyną nastawioną bardzo ofensywnie. Już w pierwszej połowie gracze Celestes narzucili własny styl gry gospodarzom, co owocowało. W końcu się udało, i bramkę na 1-0 strzelił Papadopulos. Niestety, tuż przed przerwą w polu karnym goście nie upilnowali Davida Sancheza i ten w stylu Puyola skierował piłkę do siatki.
Początek drugiej połowy to znowu nerwowa gra Celty Vigo, graczom Elche wszystko zaczęło wychodzić. Gdy wszyscy myśleli, że bramki dla gospodarzy to kwestia czasu, znakomitą akcję wyprowadzili goście, a piłkę do siatki skierował Trashorras. Co ciekawe, obraz gry się nie zmienił, dalej przeważali gospodarze, jednak nie potrafili przewagi udokumentować bramką. W 74' po rzucie rożnym głową piłkę do siatki wpakował Michu i było 3-1! Kiedy wszyscy już czekali na końcowy gwizdek, gracze Celty błysnęli ofensywną akcją, a gola zdobył obrońca Roberto Lago.
Dzięki temu spotkaniu Celta Vigo awansowała na 4 miejsce w tabeli.
Składy wyjściowe:
Bramki:
1:0
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
1:1
2:1
3:1
4:1
Wyniki innych spotkań:
Tabela po 2 kolejce:
Niestety, w trakcie meczu kontuzji nabawił się gracz Elche Kike Mateo po starciu z Trashorrasem. Piłkarz Celty po meczu przeprosił zawodnika.
Trener po meczu powiedział, że Exposito zrobił na nim dobre wrażenie. Chwalił także bardzo pracowitego Trashorrasa oraz Roberta Lago. Ciepło wypowiedział się także o kapitanie, De Lucasie: "to nasza najlepsza broń w ataku, 2 mecz 2 asysta, jestem z niego dumny". Widzę, że jest pewien postęp, chłopcy zaczynają wypełniać moją wizję futbolu, czuję, że to będzie dobry sezon. Czy będzie świętowanie? Może wypijemy po lampce wina i to wszystko. Jutro rano jest trening, a żadnemu nie odpuszczę! - zakończył żartobliwie.
MasterCreati:
to patch od Stanka tak ?
ładnie pokonałeś Celte..nie typowa formacja, szkoda kontuzji ale powinieneś sobie poradzić.
mateo819:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEto patch od Stanka tak ?
ładnie pokonałeś Celte..nie typowa formacja, szkoda kontuzji ale powinieneś sobie poradzić.
--- Koniec cytatu ---
Tak, patch od stanka. Formacja się fajnie sprawdza, trochę na wzór arsenalu. Kontuzji doznał zawodnik Elche, nie mój :)
mateo819:
W ciszy stadionu... Przed meczem z Barceloną B.
Już za 2 godziny rozpocznie się spotkanie trzeciej kolejki Ligi Adelante między Celtą Vigo a Barceloną B. Barcelona jest liderem tabeli po zwycięstwach 4:3 nad Xerez oraz 2:0 nad Tenerife. Warto wspomnieć, że te drużyny w poprzednim sezonie walczyły w Primera Division więc nie są słabeuszami. Celta zagra w końcu mecz u siebie, na Estadio Balaídos. Kibice liczą na dobry mecz, ostatnie ligowe zwycięstwo z Elche zaostrzyło ich apetyty. Jak będzie? Przekonamy się wkrótce.
Luis Enrique - "wierzę w moich chłopaków!"
Trener Barcelony B, Luis Enrique liczy na zwycięstwo na Estadio Balaidos.
"Mam poukładany zespół głodny zwycięstwa. Chłopcy długo marzyli o grze w najwyższej klasie rozgrywkowej, teraz mamy szansę to osiągnąć. Szanujemy zespół Celty Vigo, jednak mają oni problemy z obroną, a naszą siłą jest atak. Jeśli nie popełnimy błędów Elche, wygramy ten mecz."
Zapytany kogo się obawia, odpowiedział:
"De Lucas to gracz, którego trzeba będzie przypilnować. Również Abalo na lewej flance sprawia wiele kłopotów przeciwnikom, jednak mamy na niego receptę. Ile będzie? Wygramy różnicą 2 bramek" zakończył.
Nawigacja
[#] Następna strona