Autor Wątek: Blackpool FC by Proti #13 - LE - MANDARYNKI ZŻERAJĄ LWY!!!!!!!!!!  (Przeczytany 40343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Proti#13

• Reprezentant kraju
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 07.10.2010r.
No Blackpool już niedługo może być stawiane w jednej linii z Barceloną, Chelsea czy Interem :D
Piękny, a co najważniejsze wygrany mecz z Aston Villą. No i Diabły pokonane, szalejesz ogólnie ;) Szkoda, że nie udało się dostać do pucharów w tamtym sezonie, ale w tym już musi się udać!!
Gram w pucharach, wygrałem FA Cup i to mi zagwarantowało Ligę Europy ;) Jeszcze jedno spotkanie ligowe i po nim inauguracja i tym samym debiut w europejskich rozgrywkach ;)

Offline Proti#13

• Reprezentant kraju
  • Autor wątku
5. kolejka

Adam katem Stoke!

Po raz kolejny Blackpool pokazuje kawał dobrej piłki i pewnie zdobywa 3 punkty. Tym razem łupek Mandarynek zostało Stoke. Katem okazał się Charlie Adam. Rozgrywający zdobył dwa gole, oba po rzutach rożnych, oba strzelane głową. Pierwszy z nich wpada w 22 minucie, drugi w 74. Zarówno pierwszym jak i drugim razem dośrodkowującym był David Vaughan.

-  22'  -  1:0  -  Adam
  -  74'  -  2:0  -  Adam

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=cbd651404961726995ae8000b0c181a3&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=cbd651404961726995ae8000b0c181a3&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Jutro pierwszy mecz w Lidze Europejskiej, postaram się zrobić jakąś ciekawą i wyjątkową zapowiedź. Szkoda, że gram na wyjeździe...

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Blackpool FC by Proti #13 - 5. kolejka - Adam katuje Stoke!
« Odpowiedź #322 dnia: Luty 13, 2011, 01:13:28 »
Piękna passa 5 zwycięstw z rzędu. Coś mi się wydaje że nie będziesz miał równych sobie, choć zobaczymy jeszcze.. forma może w każdej chwili spaść. ;D

Offline Dai

• Amator
  • *
  • Na forum od: 11.02.2011r.
« Odpowiedź #323 dnia: Luty 13, 2011, 01:55:30 »
No no narazie jest bardzo dobrze, choć nie zawsze jest z górki xD Forma jest różna.

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
« Odpowiedź #324 dnia: Luty 13, 2011, 12:04:07 »
ze Stoke mogło być więcej ale dobre 3 pkt są

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #325 dnia: Luty 13, 2011, 12:07:26 »
Dobry mecz Adam przeciwko Stoke, ciekaw jestem jak się spisuje.. Polcecasz gracza?, bo chce go do moich Srok. :)

Offline Proti#13

• Reprezentant kraju
  • Autor wątku
« Odpowiedź #326 dnia: Luty 13, 2011, 13:36:30 »
To jest nominalny skrzydłowy, ale jest wolny i gra u mnie na rozgrywającym. Nie jestem jego fanem, ale jego wartość można docenić gdy go nie ma. Ogólnie jest wart polecenia, ale nie bierz go do karnych...

Offline Fala1902

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 18.01.2010r.
  • Hala Madrid!!!
« Odpowiedź #327 dnia: Luty 13, 2011, 13:42:39 »
Gratuluję kolejnego zwycięstwa i cieszę się że nadal jesteś liderem ;)

Offline Proti#13

• Reprezentant kraju
  • Autor wątku
« Odpowiedź #328 dnia: Luty 13, 2011, 15:19:54 »
Liga Europejska

Już za kilka godzin drużyna Blackpool FC po raz pierwszy w historii klubu wystąpi w rozgrywkach kontynentalnych. Angielska drużyna bierze udział w rozgrywkach Ligi Europejskiej, do której zakwalifikowała się dzięki zwycięstwu w sezonie 2010/11 w FA CUP. Zespół prowadzony przez Iana Hollowaya czekał na udział w tak prestiżowych rozgrywkach aż 134 lata! Zapraszam na kilka wywiadów oraz zapowiedź meczu.

Losowanie dla ekipy Mandarynek było dosyć szczęśliwe. Udało się uniknąć Arsenalu czy Villareal, ale do grupy przydzielono im Galatasaray, a oprócz tureckiej drużyny w grupie H znalazły się ekipy Herenveen i Freiburg. Wyjazdy do Holandii i Niemiec nie będą łatwe, ale zwycięstwa są jak najbardziej możliwe. Inaczej sprawa ma się z mistrzem Turcji. Ta drużyna jest nieobliczalna, zdolna pokonać każdego, zdolna także przegrać z każdym. Właśnie tym spotkaniem Blackpool zainauguruje Ligę Europy.

Krótko o przeciwniku

Drużyna Galatasaray SK rozgrywa mecze na Türk Telekom Arena w Stambule. Jest poważaną w Europie drużyną. Obecnym menadżerem jest Gheorghe Hagi. W tureckiej ekipie grają tacy piłkarze jak Milan Baros, Zvezdan Misimovic czy Harry Kewell. Do gwiazd należy zaliczyć także Serveta Cetina, Emiliano Insuę czy Stanislasa. "Lwy", bo taki jest ich przydomek, zajmują w rankingu FIFA 62 miejsce. Blackpool o 40 miejsc wyżej.

Wywiady

R - redaktor
H - Holloway

R: Witam trenerze. Czego można się spodziewać po Blackpool w jutrzejszym meczu?
H: Mogę już teraz oznajmić, że nie zamierzamy się bronić.
R: Czy planuje pan sprawić niespodziankę i urwać punkty Galatasaray?
H: Nie, nie będzie to żadna niespodzianka jeżeli ich ogramy.
R: Jak to możliwe, że chłopiec do bicia jakim był zespół Blackpool nagle wygrywa puchary i staje przed obliczem europejskich pucharów?
H: Jest to efekt ciężkiej pracy. Moi zawodnicy są niezwykle zdyscyplinowani, mogę na nich polegać. Sami wiedzą co mają robić.
R: Jakie są plany dotyczące sezonu?
H: Ostatnio chcieliśmy znaleźć się w Lidze Europy, to się udało. Dzisiaj chcemy na pewno awansować z grupy. Jeśli chodzi o ligę to planuję znaleźć się w pierwszej piątce.
R: Czy nie jest to zbyt wygórowany cel?
H: A czy powtórzy pan to samo jeśli spojrzy pan na tabelę?
R: Trzeba przyznać, że Mandarynki spisują się fantastycznie i chyba pozostaje mi tylko życzyć powodzenia.
H: Dziękuję, ja mogę tylko obiecać, że zrobimy wszystko by zaprezentować się z jak najlepszej strony nie tylko jutro w Turcji, ale także na przestrzeni całego sezonu.

R - redaktor
E - Eardley

R: Witam Cię Neal, co czujesz przed zbliżającym się meczem?
E: Jestem z jednej strony podekscytowany, z drugiej czuję tremę. Nigdy nie miałem okazji wystąpić w tak prestiżowych rozgrywkach.
R: Na pewno znajdziesz się jutro w wyjściowym składzie, myślisz, że poradzisz sobie z piłkarzami typu Misimovic czy Ozkan?
E: Na co dzień, w lidze, muszę radzić sobie z piłkarzami pokroju Fabregasa czy Torresa. Ostatnio udało mi się wyłączyć z gry Rooneya. Jestem pewien, że mogę zatrzymać piłkarzy Lwów, chociaż to także znakomici piłkarze.
R: Jak myślisz, jak będzie wyglądał jutrzejszy mecz?
E: Postaramy się stworzyć niezapomniane widowisko, jest to nasz debiut w rozgrywkach europejskich więc chcemy pokazać się z najlepszej strony. Wyjdziemy na boisko, pokażemy, że umiemy grać w piłkę i postaramy się zejść z trawy w świetle zwycięstwa.
R: Oby było tak jak mówisz, życzę powodzenia!

Bukmacherzy typują

Kilka znanych firm bukmacherskich typuje zwycięzcę meczu. Jak stawiają?

Galatasaray: 60%
Remis: 30%
Blackpool: 10%

Galatasaray: 55%
Remis: 15%
Blackpool: 30%

Galatasaray: 50%
Remis: 25%
Blackpool: 25%

Jak widać bukmacherzy skazują na pożarcie angielską drużynę. Jednak to murawa wszystko zweryfikuje, Blackpool przystąpi do tego meczu bez kontuzjowanych: Lewandowskiego, Halstead'a i Catchcarta.

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
Odp: Blackpool FC by Proti #13 - ZAPOWIEDŹ LIGI EUROPEJSKIEJ!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #329 dnia: Luty 13, 2011, 15:23:45 »
No mecz jak najberdaziej do wygrania :)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #330 dnia: Luty 13, 2011, 15:30:19 »
Jeśli wygrasz z Galatą w Stambule, to czapki z głów dla ciebie. Będzie bardzo ciężko, ale dasz radę im.

Offline shady1990

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 13.08.2008r.
« Odpowiedź #331 dnia: Luty 13, 2011, 15:35:03 »
jesli stac cie było na  w FA CUP to Galatasaray tym bardziej jest do ogrania powodzenia:)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #332 dnia: Luty 13, 2011, 16:46:43 »
Gram w pucharach, wygrałem FA Cup i to mi zagwarantowało Ligę Europy ;)
Sorry, nie doczytałem. Mam trochę zaległości to się nie dziw. :D

W lidze pięknie, 5 kolejek - 5 zwycięstw. Mam nadzieję, że będzie tak dalej. I dorzuć do tego serie w Lidze Europy :)

Offline Proti#13

• Reprezentant kraju
  • Autor wątku
« Odpowiedź #333 dnia: Luty 13, 2011, 17:52:14 »
Liga Europejska

Mandarynki zżerają Lwy!

Wspaniały mecz Blackpool! Nieskromnie powiem, że to chyba jedno z najlepszych spotkań jakie zagrałem tą drużyną! Nie walczyłem o zwycięstwo za wszelką cenę, spokojnie rozgrywałem piłkę od obrońców i cierpliwie budowałem akcje. Efekty - dwie bramki zdobyte i jedna stracona...stracona w debilnych okolicznościach... Pierwszy gol pada w 26 minucie. Bramkę zdobywa Clarke w dziwnych okolicznościach. Pod kryciem dwóch obrońców udało oddać się strzał, który leciał z siłą podania...Był on jednak precyzyjny i z dziwną rotacją. Bramkarz się nie ruszył a piłka zatrzepotała w siatce. Była to odpowiedź na groźne ataki i strzały gospodarzy. Po przerwie Blackpool podwyższa prowadzenie. Na 2:0 strzela Peszko 5 minut po wznowieniu gry. W 77 minucie udaje się strzelić bramkę kontaktową. Keinan ustawił się tak, że już patrzyłem jak kontrować i komu podać... ale Keinan dał się przeskoczyć Cetinowi... do tej pory mój stoper był graczem meczu, ale ostatecznie skończył z tylko siódemką... 3 punkty zdobyte we wspaniałym stylu, lider. Freiburg zremisował w Holandii z Herenveen 0:0.

-  26'  -  0:1  -  Clarke
  -  50'  -  0:2  -  Peszko
  -  77'  -  1:2  -  Cetin
  -  21'  -  Wilson (Blackpool)
  -  56'  -  Peszko (Blackpool)

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=cbd651404961726995ae8000b0c181a3&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=cbd651404961726995ae8000b0c181a3&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

i to co zaplanowałem mi się udało, strzały 8/8 ;)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
Odp: Blackpool FC by Proti #13 - LE - MANDARYNKI ZŻERAJĄ LWY!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #334 dnia: Luty 13, 2011, 18:18:27 »
No proszę, i tobie też się udało z nimi wygrać, wielkie gratulacje. Mandarynki nie mogły sobie lepiej wymarzyć swego debiutu w rozgrywkach europejskich jak tylko w ten sposób. ;)

Offline gumiaszek

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.04.2010r.
  • : )
« Odpowiedź #335 dnia: Marzec 04, 2011, 09:43:32 »
Piszesz dalej ?

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
ale go w domu biją kablem bez przewodowym

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #335 dnia: Marzec 04, 2011, 09:43:32 »