Autor Wątek: Reprezentacja Katalonii | El. ME 2016 | Spotkanie w Bazylei !! | Hot News !!  (Przeczytany 91690 razy)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Odp: Reprezentacja Katalonii | Powrót !! |
« Odpowiedź #480 dnia: Grudzień 21, 2011, 17:16:17 »
Fajny filmik!

Czekamy... ;)

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.12.2009r.
« Odpowiedź #481 dnia: Grudzień 21, 2011, 17:17:57 »

Znamy terminarz reprezentacji do końca obecnego roku !

Dzisiaj w siedzibie reprezentacji Katalonii w Barcelonie, odbyła się konferencja prasowa. Udział w niej wzięli prezydent FCF (Andreu Subies), trener reprezentacji (Johan Cruyff) oraz piłkarze (Puyol i Jeffren). Na konferencji jedną z najbardziej istotnych rzeczy był terminarz reprezentacji. W nowym terminarzu reprezentacja rozegra 6 spotkań międzynarodowych w ty tylko dwa u siebie, jeden w Baskonii oraz trzy w Ameryce Południowej. Piłkarze przyjęli terminarz z wielkim zadowoleniem, ale podkreślili, że jest on bardzo wymagający. Spotkania z Brazylią, Argentyną i odwiecznym rywalem, Baskonią, przysporzą kibicom nie lada gratkę i dreszcz emocji. Pierwsze spotkanie Już 20 września na Camp Nou.

Kilka słów od Johana Cruyffa

Sądzę, że terminarz jest trudny i wymaga od nas wielkiego wysiłku. Oczywiście są to tylko spotkania przygotowujące nas przed eliminacjami mistrzostw europy, dlatego do kadry dołączy wielu młodych i  nowych graczy, których będę bacznie obserwował. Najtrudniejsza przeprawa czeka nas w Ameryce Południowe z Brazylią, którą doskonale znamy z Mistrzostw Świata.
" border="0

Jeffreo

• Gość
« Odpowiedź #482 dnia: Grudzień 21, 2011, 17:20:25 »
No to fajnie że powróciłeś (podkreślam, że podczas gdy pisałeś tą karierę to cię nie znałem)

Katalonię odmieniłeś w mistrza, obecnie w prawdziwym świecie futbolu są przeciętni, pfuu...co ja mówię :), po prostu że nie są zrzeszeni z Fifą i dla tego amatorzy futbolu nie znają tej reprezentacji, można także podkreślić że rozgromiłeś Brazylię, a Jeffren'a po tym turnieju zamieniłeś w gwiazdę piłki nożnej

A mecze będą ciekawe, i na pewno będę stałym czytelnikiem relacji

Offline CJKarl

• Reprezentant kraju
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 06.02.2010r.
Odp: Reprezentacja Katalonii | Terminarz | Ankieta !! |
« Odpowiedź #483 dnia: Grudzień 21, 2011, 18:38:24 »
Pamiętam tę kariere i fajnie że wracasz.Ciekawe mecze towarzyskie i myślę że dacie sobie w nich radę i tutaj postawić się wam może ktoś z 2 Argentyna lub Brazylia.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #484 dnia: Grudzień 22, 2011, 14:01:59 »
Bardzo ładnie wykonany terminarz :). Spotkania będą dość ciężkie, jednak myślę, że uda ci się je wygrać. Następnie masz losowanie grup do ME 2016. Ciekaw jestem do jakiej grupy trafisz, lecz to chyba nie ma znaczenia bo i tak na pewno awansujesz na Euro :D.

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #485 dnia: Grudzień 22, 2011, 14:14:51 »

Składy obu drużyn

Wynik meczu

Bramki:

24' Luque (Xavi) 1:0
40' Fabregas 2:0

Najlepszy piłkarz meczu:

7.0 Jeffren (Katalonia) i 7.0 Kucher (Ukraina)

W zimnej i deszczowej pogodzie na Camp Nou, zmagały się ze sobą reprezentacje Katalonii i Ukrainy. Mecz był powitaniem nowego sezonu, ostatniego dla niektórych piłkarzy. Mecz był bardzo wyrównany, warunki atmosferyczne nie pozwoliły piłkarzom na pokazanie wszystkich swoich atutów. Pierwsza bramka padła po stałym fragmencie gry. W 24 minucie z rzutu rożnego dośrodkowywał Xavi, piłka pienie wpadła na głowę Luque, który strzelił gola. Niestety kilka minut później zdobywca gola musiał opuścić boisko z powodu kontuzji, w jego miejsce wszedł Sergio Garcia. W 40 minucie oglądaliśmy kolejna bramkę !! Do rzutu rożnego podszedł po raz kolejny Xavi i po błędzie bramkarza Fabregas umieścił piłkę w siatce.Druga cześć gry nie przyniosła żadnych goli. Mecz zakończył się wynikiem 2:0.

Statystyka po meczowa

Galeria meczowa:

Skrót spotkania:

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=df5a7a658f90e36a3be25c5a62db2ceb&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=df5a7a658f90e36a3be25c5a62db2ceb&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
" border="0

Jeffreo

• Gość
Odp: Reprezentacja Katalonii | Ankieta !! | Mecz z Ukrainą !!
« Odpowiedź #486 dnia: Grudzień 22, 2011, 14:43:04 »
Świetny mecz w twoim wykonaniu, wygrałeś z jednym z gospodarzy Euro 2012, Ukraina według mnie to nawet gorsza drużyna od Polski (za czasów tego dobrego Szewczenko, to miałem inne zdanie)

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #487 dnia: Grudzień 22, 2011, 16:53:29 »
No prosze. Super kariera! Reprezentacja Katalonii, sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladalo. Pewna wygrana z Ukraina. Gratulacje i wpadnij do mnie

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #488 dnia: Grudzień 22, 2011, 20:16:37 »

Hiszpania podzielona !

Dzisiaj w stolicy Hiszpanii, Madrycie, odbyło się spotkanie wszystkich prezydentów federacji mieszczących się na terenie Hiszpanii. Głównym tematem rozmów była sprawa podziały Hiszpanii. Spośród 17 federacji autonomicznych, aż 6 podjęło decyzję o odłączeniu się, a pozostałe nadal będą tworzyć reprezentację Hiszpanii. Federacje które się odłączyły i utworzyły niezależne związki : Andaluzja, Aragonia, Asturia, Mellila i Ceuta, które poszły w ślady Katalonii i Kraju Basków. Dwie ostatnie federacje, czyli Ceuta i Mellila, postanowił połączyć swoje siły i utworzyć wspólną reprezentację "Hiszpańskiej Afryki Północnej".
   Podzielona Hiszpania na pewno ucierpi na tym bardzo mocno, co oznacza jej spadek na europejskiej i międzynarodowej arenie. Na rok 2015 zaplanowano turniej "Iberyjski: w którym wezmą udział wszystkie reprezentacje ze starej Hiszpanii w tym Katalonia i Kraj Basków, Portugalia oraz Andora. Turniej ma być rozegrany na Wyspach Kanaryjskich.

Mistrzostwa Europy 2016 oficjalnie w Azerbejdżanie

Również dzisiaj w Monako, wybrano gospodarza Mistrzostw Europy w 2016 roku. Przed głosowaniem zaprezentowano 8 kandydatur z 11 krajów. Przed głosowaniem największe szanse na zorganizowanie mistrzostw dawano Francji i Monako, ale niestety odpadli już w pierwszym głosowaniu. Do ostatecznego głosowania doszła kandydatura Serbii i Czarnogóry, ale uległa Azerbejdżanowi. Mecze zostaną rozegrane na 10 stadionach w 9 miastach.
" border="0

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
Odp: Reprezentacja Katalonii | Ankieta !! | Hot News !!
« Odpowiedź #489 dnia: Grudzień 22, 2011, 20:27:39 »
Fajnie że wracasz do pisania kariery. Filmik świetny. Bardzo ciekawe mecze się szykują z niecierpliwościa czekam na rewanż z Brazylią a także klasyk z Włochami. W meczu z Ukrainą pokazałeś że będzie ciebie ciężko pokonać a wynik meczu ustawiłeś już po pierwszej połowie.

Offline DAViDs

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 14.03.2010r.
« Odpowiedź #490 dnia: Grudzień 22, 2011, 20:58:01 »
Fajnie że wracasz do pisania tej kariery,kiedyś czytałem twoją karierę nie pisząc jeszcze swojej.
Bardzo ciekawe mecze się szykują,szczególnie z Argentyną i Brazylią  :)
W starciu z Ukrainą pokazaliście dobry futbol,ustawiając wynik już po pierwszej połowie.
O,widzę że Andaluzja, Aragonia, Asturia, Mellila i Ceuta poszły w ślady Katalonii i Basków,nie ciekawa sytuacja dla Hiszpani  :-\
Nie spodziewałem się że Azerbejdżan zostanie gospodarzem ME,i to sam  :o

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #491 dnia: Grudzień 22, 2011, 21:13:18 »
A no proszę. Kto by się spodziewał, że Hiszpania zostanie podzielona. Taki podział na pewno da trochę w kość Hiszpanom, no ale cóż.
Euro w Azerbejdżanie :D. Trochę dziwnie no ale tak wybrali użytkownicy. Ja byłem za opcją Francja, Monako :D

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #492 dnia: Grudzień 22, 2011, 22:02:42 »
No prosze prosze :P Teraz Katalonia będzie mogła bez problemów brać udział w MŚ I ME! :P Ciekawa ta Twoja kariera, nono :P

Wpadnij do mnie.

Offline Sandman

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.12.2011r.
  • Gracz Call of duty i PES
« Odpowiedź #493 dnia: Grudzień 23, 2011, 13:39:03 »
Bardzo ciekawy pomysł z podzieleniem Hiszpanii!  ;D ;D

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #494 dnia: Grudzień 23, 2011, 17:44:50 »

Składy obu drużyn

Wynik meczu

Bramki:

17' Deulofeu (Fabregas) 0:1
50' Deulofeu (F.Navarro) 0:2

Najlepszy piłkarz meczu:

7.5 Deulofeu (Katalonia) i 7.5 F.Navarro (Katalonia)

Już po raz drugi na rozegrano "Bilbao Cup". Mecz był rozgrywany na stadionie Athletic Bilbao, San Mames. Drużyna gospodarzy, czyli Kraj Basków zmierzyła się z ekipą Katalonii. W reprezentacji Katalonii zabrakło napastnika, Luque, który cały czas odczuwa skutki kontuzji po meczu z Ukrainą, w jego miejsce do kadry został powołany młodziutki Deulofeu. Mecz był bardzo twardy i brutalny. Już w 17 minucie gry Katalonia objęła prowadzenia, po golu fenomenalnego Deulofeu. Pierwsze 45 minut zakończyły się jednobramkową przewagą Katalonii. W drugiej części gry, padła kolejna bramka dla Katalonii, zdobył ja debiutant Deulofeu, już druga w tym spotkaniu, po fantastycznej asyście Navarro. Mecz zakończył się wygrana Katalonii, która po raz kolejny zgarnęła puchar Bilbao.

Statystyka po meczowa

Galeria meczowa:

Skrót spotkania:

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=df5a7a658f90e36a3be25c5a62db2ceb&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=df5a7a658f90e36a3be25c5a62db2ceb&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
" border="0

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Reprezentacja Katalonii | Bilbao Cup !
« Odpowiedź #495 dnia: Grudzień 23, 2011, 20:37:23 »
No widać gospodarze Bilbao Cup nie potrafią sprostać takiej ekipie jaką wy stworzyliście. To jest wielka siła, czuję że może nieźle namieszać w Europie.

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Autor wątku
Odp: Reprezentacja Katalonii | Bilbao Cup !
« Odpowiedź #496 dnia: Grudzień 23, 2011, 20:52:25 »

Znamy skład na zgrupowanie w Argentynie !

Selekcjoner reprezentacji Katalonii, Johan Cruyff przedstawił dziś listę 23 zawodników powołanych na zgrupowanie w Argentynie. Wśród starych doświadczonych graczy, pojawili się zupełnie nowi gracze. Oto pełna lista:

Bramkarze- Reina, Kiko Casilla*
Obrońcy- Fontas*, Muniesa, Montoya, Bartra*, Pique, Navarro, Didac Vila*, Damia
Pomocnicy- Iniesta, Riverola*, Crosas, Fran Merida, Xavi, Sergio Busquets, Puigdollers*, Javier Marquez*
Napastnicy - J.Soriano*, Cuenca*, Deulofeu, Jeffren, A.Vazquez*

*debiut

Didac Vila o swoim powołaniu

"Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, nie zdawałem sobie sprawy, że zostanę powołany do kadry. Chce pokazać się trenerowi z jak najlepszej strony, ale wiem że inni chcą dokładnie tego samego. O miejsce w kadrze będzie bardzo trudno, ale będę się starał, jak będę umiał.  Jestem bardzo młodym graczem, grającym dobrze w powietrzu i zaawansowany technicznie, myślę że przydam się kadrze i ją wzmocnie, tym bardziej że po tym sezonie kilku graczy odchodzi na emeryturę."

KOMENTUJCIE !!
" border="0

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
Odp: Reprezentacja Katalonii | Bilbao Cup ! | Lista powołanych
« Odpowiedź #497 dnia: Grudzień 23, 2011, 20:57:38 »
No kadra dość ciekawa złożona z wielu piłkarzy Barcy, a jak wiemy Barcelona to drugi najlepszy klub świata :D także myślę, że wygrasz wszystkie spotkania na tym zgrupowaniu. :).

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #498 dnia: Grudzień 23, 2011, 22:03:06 »
Powołałeś kilku ciekawych zawodników i wielu z drużyny Barcelony. Tak 3mać ;P W końcu Cruyff to honorowy trener Barcelony ;) Dużo młodzieży, świetnej młodzieży. M.in Cuenca. Dacie radę.

Wpadnij do mnie ;)

"a jak wiemy Barcelona to drugi najlepszy klub świata"

haha dobre sobie ;) Rozumiem, że to pomyłka. chodziło o pierwszy*

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #499 dnia: Grudzień 24, 2011, 12:02:51 »

Składy obu drużyn

Wynik meczu

Bramki:

30' Javi Marquez (Iniesta) 0:1

Najlepszy piłkarz meczu:

7.5 Deulofeu (Katalonia)

W pierwszym spotkaniu na zgrupowaniu w Argentynie, Katalonia zagrała właśnie z Argentyną. Mecz był bardzo monotonny, w całym spotkaniu padł tylko jeden gol. Dośrodkowywał Iniesta i z pięknego woleja gola zdobył Javi Marquez. Katalonia miała wiele sytuacji, ale bardzo dobrze między słupkami zachowywał się Romero. W 56 minucie mogło być jeden do jednego, ale sytuacje sam na sam nie wykorzystał Diego Milito. Mecz zakończył się zwycięstwem Katalonii.

Statystyka po meczowa

Galeria meczowa:

Skrót spotkania:

" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #499 dnia: Grudzień 24, 2011, 12:02:51 »