godz. 10.30 Mexico City, Estadio Azteca
Wywiad dla kanału
NSport przeprowadził Sergiusz Ryczel:
Sergiusz Ryczel: Dziś po treningu reprezentacji Katalonii udało się mi złapać Bojana oraz kapitana reprezentacji, Xaviego. Witajcie, panowie.
Xavi: Dzień dobry.
Bojan: Witam.
SR: Gratuluję zwycięstwa z reprezentacja Brazylii. Co sądzicie o odłączenie się Katalonii oraz Baskonii od Hiszpanii ?? W której reprezentacji zamierzacie grać wybierzecie Hiszpanie, czy może Katalonie ??
X: Myśle że jest to dobry krok federacji piłkarskiej. Ja osobiście podjąłem już decyzję że będę grał w Katalonii, ponieważ zawsze oto walczyłem aby powstała taka reprezentacja.
SR: A ty Bojan gdzie zamierzasz grać ??
B: Ja nie mam najmniejszego wyboru. Xavi jest kluczowym graczem reprezentacji Hiszpanii a zagrałem w niej zaledwie 1 mecz.
SR: Czyli będziesz ciągle grał dla Katalonii ??
B: Tak
SR: Co się stało w meczu z Argentyną że przegraliście ??
X: My jako cała drużyna daliśmy z siebie wszystko, ale Argentyna była lepsza. Po meczu rozmawiałem z Messim, który sadzi że odłączenie się od Hiszpanii to bardzo ważny moment dla naszej reprezentacji. Życzył nam również sukcesów.
B: Argentyna grała u siebie, miała wspaniałe wsparcie kibiców. Tak jak wspomniał Xavi, byli od nas lepsi.
SR: Jak nastroje przed meczem z Meksykiem ?? Czy trener zaplanował jakieś super zmiany w składzie ??
B: Tak, na pewno Arnau zagra miedzy słupkami naszej bramki, bo Victor dostał lekką kontuzje prawej ręki. trener nie chce ryzykować poważniejszej kontuzji.
X: Jaki skład wystawi nasz trener to się okaże dopiero podczas meczu.
SR: Dziękuje za wywiad panowie. Życzę powodzenia w meczu z Meksykiem oraz w przyszłości.
X: Dziękuje
B: Dziękuje
SR: A ja zapraszam już jutro na spotkanie Meksyk-Katalonia do kanału NSport. Zaczynamy od 19.30.