Dział Ogólny > Archiwum Karier

Widzew Łódź ! 2-1 na początek rewanży z Legią Warszawa ! Magiczny Sernas !

<< < (3/23) > >>

megson19:
2 Kolejka za nami !Tylko remis w Zabrzu po jednostronnym widowisku !
Remisem zakończył się wyjazdowy mecz drużyny Widzewa.W jednostronnym widowsku Górnik Zabrze
nie istniał przez praktycznie całe spotkanie.W 32 min strzał Sernasa o centymetry mija prawy słupek
gospodarzy.35 min to strzał głową Robaka i instynktowna parada Nowaka ratuje gospodarzy.41 min
rzut rożny wykonuje Sernas , a Kuklis uderza z głowy w poprzeczke.Druga część spotkania to
dokladne odzwierciedlenie pierwszej części.W końcówce Widzew lekko spuścił z tonu i trzy niegroźne
sytuacje mieli gospodarze.Do końca wynik sie nie zmienil.Z Zabrza wywozimy punkcik.Czekamy na
bramki i pierwsze zwycięstwo.Okazja do tego już za tydzien.Widzew na własnym boisku podejmie
Śląsk Wrocław.
Duża nieskuteczność gości ratuje gospodarzom 1 pkt.
Po meczu powiedzieli :

(Trener Widzewa Łódź) Czesław Michniewicz:
"Ehh .. co tu dużo mówić.Skuteczność.Musimy bardzo popracować nad tym elementem.Stworzyliśmy sobie
na tyle dużo sytuacji strzeleckich ,że co najmniej powinno być 3-0 dla nas.No ale co zrobić,taka jest piłka, mam
nadzieje , że w kolejnym spotkaniu w końcu coś strzelimy.Dziękuje."
(Trener Górnika Zabrze) Adam Nawałka:
"Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy.Moi piłkarze wyszli na boisko wystraszeni jakby
podejmowali Real Madryt a nie Widzew.Przebudzenie w 75 min to troche za mało ,ażeby walczyć o wygraną.
Widać zalążek dobrej gry, początek sezonu, czeka nas dużo pracy.Dziękuje"

Składy obu drużyn na to spotkanie :

Pomeczowe Statystyki :

MasterCreati:
nie no teraz znowu miałeś pecha, że tylko remis ale to tylko początek..

jackz:
szkoda tego remisu, bo przewage miales miazdzaca!

karata96:
Duża przewaga no ale cóż jest po 0

megson19:
3 Kolejka za nami !Mielcarz ratuje 3 pkt Widzewowi ! Parady roku ! !
Pierwszy ligowy komplet punktów piłkarzy Widzewa. Na stadionie przy aleji Piłsudskiego 138
podejmowaliśmy Śląsk Wrocław.Pierwsza połowa spotkania to dominacja gospodarzy.W 13 min
akcja duetu Robak-Sernas.Po składnej akcji strzał oddaje ten pierwszy a piłkę pewnie broni
Kelemen.W 23 min kolejna akcja tego duetu i mamy 1 do 0 ! Sernas po rajdzie środkiem pola
wypuszcza na "sam na sam" Robaka a ten pewnym strzałem w długi róg pokonuje bramkarza gości.
34 min i znów duet Robak-Sernas zagraża bramce WKS.Tym razem to Robak w roli asystenta,
niestety Sernas pudłuje.W 2 połowie po przechwycie piłki Piotr Tomasik z lewej strony ruszył
na bramke Śląska.Zamiast strzelać, wyłożył piłkę Sernasowi a ten strzela w poprzeczke.
od 78 min do 84 min to KONCERT Mielcarza.To co wyprawiał w bramce śmiało można nazwać
"nie z tej ziemi" . 78 min strzał z 3 metrów Omara Diaz-a i instynktowna interwencja ratuje Widzew.
81 min.Rzut Rożny.Wrzuca Mila, Diaz głową z 5 metrów i znów Mielcarz !.84 min dośrodkowanie
z lewej strony Mili. Diaz - Mielcarz? . 0-3. Znów kapitalna interwencja ratuje Widzew.
Sporo szczęścia w końcówce i inkasujemy pierwsze 3 oczka w sezonie.
Po meczu powiedzieli :

(Trener Widzewa Łódź) Czesław Michniewicz:
"Pierwsze zwycięstwo w tym sezonie , jestem bardzo zadowolony z postawy całego zespołu.Zagraliśmy to co zakładaliśmy
sobie przed meczem.Dobra gra wszystkim formacji , no i kapitalna postawa Mielcarza ,który zasługuje na duży kufel piwa.
Martwi mnie nieco jeszcze , że nie wytrzymujemy kondycyjnie końcówek i możemy tak pogubić punkty.Ale i nad tym popracujemy.Dziekuje."

(Trener Śląska Wrocław) Orest Leńczyk:
"Szkoda porażki ,bo uważam , że mój zespół zasługiwał przynajmniej na jedno trafienie,no ale taki jest futbol.Nie jestem rozczarowany grą,
myśle , że w kolejnych meczach będziemy już tylko wygrywać.Gratuluję Widzewowi trzech punktów.Dziekuje."

Składy obu drużyn na to spotkanie :

Pomeczowe Statystyki :

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej