21 Kolejka La liga
W 21 kolejce La Liga wielkie Derby Europy Real kontra Barca. Od początku meczu Real grał ofensywnie i już w 2 minucie Lass zagrał piękną piłke do Chamakha i ten dał prowadzenie Królewskim. Cały stadion oszalał z radości. Ale niestety już 8 minucie bramkę dla Barcelony zdobył Messi i zrobiło się 1:1. Po strzelonej bramce to Barca przeważała a Real szukał okazji do kontr. Do przerwy wynik 1:1. Po rozpoczęciu gry w drugiej połowie Sergio Ramos zobaczył drugą żółtą kartkę i real grał w 10. Po tej kartce Zidane postanowił dokonać zmiany, w miejsce gago na boisku pojawił sie Van Der Viel który przesunął się na pozycję Sergio Ramosa. W 72 minucie rzut wolny dla Realu Cristiano Ronaldo ustawił sobie piłkę na 28 metrze i uderzył na bramkę,piłka uderzyła w mur dopadł do niej Chamakh i szczupakiem wyprowadził Real na prowadzenie. Barca ruszyła do odrabiania strat i nadziała się na kontrę Realu w 83 minucie, w zamieszanie podbramkowym najwięcej zimnej krwi zachował Pedro Leon i ustalił wynik meczu na 3:1 dla Królewskich.
Wypowiedzi trenerów:
Zidane-Mecz już w pierwszych kilku minutach ułożył się dla nas fantastycznie ale wiedziałem że Barca tak łatwo nie odda zwycięstwa. Troszkę mocniej mi zabiło serce po czerwonej kartce dla Sergio Ramosa ale szybko dokonałem zmiany i jakoś poszło. Dziękuje moim chłopakom za zaangażowanie,że nie załamali się tymi wcześniejszymi porażkami. Ciężko pracujemy na takie zwycięstwa.
Pep Guardiola- Źle zaczeliśmy mecz i później nie wszystko nam wychodziło tak jak byśmy tego chcieli. Szkoda że nie wykorzystaliśmy wszystkich okazji które były. Gratuluję Piłkarzom Realu Madryt zwycięstwa,to żaden wstyd przegrać z taką drużyną.