Transfery
Odeszli:
Villa --> Manchester United
Iniesta --> Espanyol Barcelona
Puyol --> Espanyol Barcelona
Mascherano --> Olympique Lyon
Pique --> Manchester United
Xavi --> Valencia C.F
Przyszli:
Bebe (Manchester United) --> F.C. Barcelona
Macheda (Manchester Untied) --> F.C. Barcelona
Afellay (PSV) --> F.C. Barcelona
Lukaku (Anderlecht Bruksela) --> F.C. Barcelona
Walcott (Arsenal Londyn) --> F.C Barcelona
Nowe gwiazdy Barcelony [wywiad]
Bebe
Jestem bardzo zadowolony z przejścia do Barcelony, mam nadzieję ze będę czołowym piłkarzem Barcelony i pomogę temu klubowi zajść do sukcesów.Macheda
Szczerze? Jestem w dużym szoku ze tutaj się znalazłem. Zawsze myślałem o przejściu kiedyś do Barcelony z Manchesteru ale nie myślałem ze to tak szybko nastąpi. Bardzo się cieszę ze tutaj jestem.Ibrahim Afellay
Gra w Barcelonie zawsze była moim marzeniem, od dziecka chciałem się znaleźć tutaj na Camp Nou i grać dla Blaugrany. Gdy dostałem, informacje ze mogę przejść właśnie do Barcelony, długo się nie zastanawiałem i od razu się zgodziłem. Romelu Lukaku
Jeszcze nie dowierzam ze tutaj jestem. Miałem kilka dni temu propozycję od samego "Mou" żeby przejść do Królewskich. Jednak nie byłem pewny tego transferu. Gdy kilka dni po przysłaniu mi oferty od Realu Madryt, dostałem ofertę od Barcelony. Mój tata od razu mi doradził żebym przejść do Dumy Katalonii i tak o to tu jestem. Niech ktoś mnie uszczypnie bo nie wierzę! Walcott
Hehe, czy ja śnię? Chyba każdy w moim wieku by nie wierzył ze przeszedł do takiego klubu jak Barcelona! No cóż, bardzo się cieszę, mam nadzieje ze pomogę Dumie Katalonii zdobyć La Ligę, Ligę Mistrzów i wszystko co jest możliwe! Frank Rijkaard o transferach:
Frank Rijkaard
Okienko można uznać za udane, wprawdzie od nas odeszli tacy piłkarze jak Villa , Mascherano , Iniesta , Xavi i Pique i Puyol. Ale za to przyszli młodzi piłkarze którzy są utalentowani mimo ich wieku. Najbardziej cieszę się z przejścia Afellaya, Machedy i Walcotta. Myślę, ze dzięki tym graczom utworzymy lepszą nową erę Dumy Katalonii, nic innego jak czekać tylko na mecze.