Suarez na tak!
Oficjalna strona angielskiej drużyny Nottingham Forest ogłosiła, iż w styczniu do zespołu dołączy wenezuelski skrzydłowy z hiszpańskim paszportem - Jeffren Suarez, występujący dotychczas w FC Barcelonie. Jeffren od dłuższego czasu znajdował się na liście życzeń Scolariego, a po wystawieniu go na listę transferową przez kataloński klub zdecydował się złożyć ofertę.
Jeffren Suarez:
Cieszę się, że mogę dołączyć do drużyny Nottingham. Jestem uradowany z faktu, że będę mieć okazję pracować z Luizem Felipe Scolarim. Występy w "The Reds" są przede wszystkim okazją dla mnie do grania. W Barcelonie nie mogłem na to liczyć. Mam nadzieję, że swoimi ciężkimi treningami zapracuję na miejsce w podstawowej jedenastce.
Luiz Felipe Scolari:
Od dłuższego czasu poszukiwałem skrzydłowego. Jestem pewien, że Jeffren jest odpowiednią osobą dla mojej drużyny. Jeśli tylko przyłoży się do treningów, to nie widzę przeciwwskazań do tego, by grał w podstawowym składzie.
Katalońska Marca informuję, że transfer zamknie się 5,3 mln euro. Jeffren zarabiać będzie ok. 800 tyś. euro a kontrakt ważny będzie przez 5 lat. Wenezuelczyk zjawi się w Anglii na początku stycznia.