Dział Ogólny > Archiwum Karier

Preston North End F C by reddevil8911 Piękna inauguracja sezonu!

(1/90) > >>

reddevil8911:
Gra: PES 2011, patch BPL by MUFCFan v.03

Poziom: Top player/ 10 minut.

The Invincibles chcą znów zaistnieć w angielkiej piłce.

To tylko plotki... Darren Ferguson zatrudniony na kolejny rok w Preston North End F.C.!

Dzisiaj rano podczas konferencji prasowej prezes klubu Derek Shaw powiedział mediom, że tematu zwolnienia Darrena Fergusona z funkcji trenera pierwszego zespołu nigdy nie było i jak na razie nie będzie. Jednocześnie prezes wyraził w pełni wotum zaufania wobec umiejętności trenerskich Darrena Fergusona. Zaraz po nim, prezes klubu podpisał z trenerem zespołu, nową roczną umowę. Tym samym szkoleniowiec ekipy z Deep Dale może spać spokojnie, ma zapewniony etat przynajmniej na  rok.

Wywiad z trenerem Preston Darrenem Fergusonem, specjalnie dla stacji SkySports 2.

SS: Witam, zostaje pan w klubie na kolejny rok, jak pan to skomentuje?

DF: Witam, bardzo się cieszę z decyzji prezesa i zarządu klubu. Wiem, że to nie była łatwa decyzja, aby dać mi jeszcze jedną szansę jednak dostałem ją i będę chciał ją jak najlepiej wykorzystać i odwdzięczyć się im za kredyt zaufania.

SS: "Odwdzięczyć się" co pan ma na myśli?

DF: Co mam na myśli, dobre pytanie. Hmm... na pewno będę chciał udowodnić swoją wartość. Chcę pokazać wszystkim na co mnie stać.

SS: Rozumiem, jakie są cele Preston  na ten sezon?

DF: Wiem, że to nie realne ale postaramy się powalczyć o miejsce w pierwszej trójce Championship. Mam świadomość, że porywam się  z motyką na słońce, ale kto wie może uda nam się pozytywnie zaskoczyć wszystkim w nadchodzącym ligowym sezonie.

SS: O taką niespodziankę będzie bardzo ciężko w tym sezonie, zwłaszcza że w ubiegłym zajęliście dopiero 17 miejsce, myśli pan, że uda się to w tym sezonie zmienić?

DF: Szczerze, bardzo w to wierzę, moi gracze są gotowi na rywalizację z najlepszymi, nie boimy się nikogo. W ubiegłym sezonie, to ja dopiero poznawałem tą ekipę, teraz znam tych ludzi już ponad pół roku, więc wiem na co ich stać.

SS: Rozumiem, jakiego zespołu najbardziej obawia się pan w walce o awans?

DF: Każdego (śmiech), wiemy wszyscy dobrze, że liga angielska jest najmocniejszą ligą na świecie. W Anglii gra się szybki, siłowy futbol jest to wielki biznes, który dysponuje wielkimi zasobami pieniężnymi. Nawet Championship nie jest taką słabą ligą, pełno w niech dobrych zespołów takich jak Cardiff City, Middlesbrough, Nottingham, Norwich, Leeds, Watford i inne każdy z nich będzie dla nas ciężkim przeciwnikiem.

SS: Rozumiemy, wiadomo już coś o celach transferowych klubu?

DF: Tak, obserwujemy kilku zawodników, nie podam wam ich nazwisk. Wszystkiego dowiecie w nadchodzącym czasie.

SS: Kto jest twoim trenerskim idolem?

DF: Łatwe pytanie, oczywiście że mój tata. On jest niesamowity, sposób w jaki on zbudował zespół Manchesteru United jest naprawdę godny pochwały. To już jest trenerska legenda, bardzo fajnie by było zagrać przeciwko niemu w BPL. Kiedyś też chce być tak wielki jak on, ale droga przede mną kręta i daleka.

SS: Dzięki za wywiad, powodzenia w nowym sezonie.

DF: Dzięki.

TekU:
fajnie się zapowiada Preston tum,tum,tum Preston,tum,tum,tum Preston

Przemek112:
Powodzonka :) Preston to dobra drużyna.

dimiC:
nie słyszałem o tym klubie ale powodzenia. Będę tutaj zaglądał.

matinho10:
Zaczęło się bardzo ciekawie.
Oczywiście będę wpadał ,bo lubię twoje kariery.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej