Dział Ogólny > Archiwum Karier
Kariera Atletico Madrid [marcin1111151] Wielki HIT sezonu!! Dodano zmiany!!
MasterCreati:
Fernando Roig Alfonso
marcin1111151:
DEL BOSQUE NOWYM TRENEREM ATLETICO?
WYWIAD Z SELEKCJONEREM HISZPANII WYWIAD Z SELEKCJONEREM HISZPANII WYWIAD Z SELEKCJONEREM HISZPANII WYWIAD Z SELEKCJONEREM HISZPANII WYWIAD Z SELEKCJONEREM HISZPANII WYWIAD Z SELEKCJONEREM HISZPANII
R=Reporter
VdB=Vicente del Bosque
R: Dlaczego pan zdecydował się na trenowanie tego klubu?
VdB: Dlaczego? Już Panu mówię. Ten klub ma ambicję, chcę z nim powalczyć nie tylko o pierwszą czwórkę ale i o mistrzostwo.
R: To będzie bardzo trudne. Przecież z klubu odszedł taki zawodnik jak Simao i będzie miał pan do pokonani takie zespoły jak Barca i Real.
VdB: Proszę Pana, a w tej lidze gra tylko Real i Barca? Fakt faktem to mocne zespoły ale jest jeszcze Villarreal, Sevilla, czy Valencia i wierze że ten zespół poradzi sobie z tymi klubami.
R: A uważa pan że Quique Flores zostanie trenerem reprezentacji Hiszpanii?
VdB: A dlaczego by nie? To dobry trener, ale pamiętam jak jeszcze grał w Realu Madryt. Na pewno by chciał być taki jak jego były trener z Królewskich. (śmiech)
R: Dobrze, przejdźmy do innego tematu. Ma Pan już pomysły kogo kupi?
VdB: Tak. Zastanawiałem się nad tym i pomyślałem o zawodniku grającym w Bolton, a dokładniej mówię o Rodrigo. To bardzo młody zawodnik i ma chęć do gry.
R: To znaczy że man zamierza sprowadzić tego młodego zawodnika na Vicente Calderón?
VdB: Nie zaprzeczę. Rodrigo no świetny grajek. Szybki, dobrze dryblujący w sam raz na Primera Division. Postaram się go sprowadzić.
R: Czy ma Pan w planach sprowadzić jeszcze kogoś na Stadion?
VdB: Tak. Mam zamiar sprowadzić także hiszpana. Azpilicueta. To boczny obrońca z Marsyli, a jeśli mi się uda to dam mu nr 6. Oczywiście trzeba patrzeć także na fundusze klubu.
R: A jakiś pomocnik? Sprowadzi Pan jakiegoś?
VdB: Na razie nie kupię żadnego. Może w styczniu.
R: Dobrze, to wszystko co chcieliśmy wiedzieć. Do wiedzenia. Panie trenerze. (śmiech)
reddevil8911:
Dobry wybór na trenera. Wywiad ok.
Barcelonek1983:
Bardzo fajny wywiad. Chciałem właśnie żeby Vicente został trenerem.
Powodzenia i czekam na kolejne posty
P.S. Rodrigo? Dobry wybór ;D
mojsesh:
Ciekawy wywiad. Zobaczymy jak Del Bosque sprawdzi się jako trener Atletico ;D
Zajrzyj ;)
Nawigacja
[#] Następna strona