Pomyśl także o ludziach którzy nie mają Intel Dual Core czy Phenom X3 8000 i sobie nie zagrają w PES 11 czy Fife 11 (nawet w 09) Ja od dwóch miesięcy cisnę na AMD 746Mhz i nie chodzi nic innego. Lub pomyśl o ludziach, którzy po prostu lubią grać w PES6, a przyjemniej się gra z aktualnymi składami, strojami, stadionami. Dziękuje, dobranoc.
Akurat C2D i stary Phenom to nie są jakieś super proce. Jak już to mowa o układach Sandy Bridge typu Core i3, i5, i7 albo o Phenomach, ale DRUGIEJ generacji bo te pierwsze są stolcowate delikatnie mówiąc. I pamiętajcie, że w grach procesor schodzi na drugą pozycję - tu najważniejsza jest karta graficzna. Bez dobrego GPU o grach można zapomnieć.
A co do Waszych "śmigań PESa". Ja mam stałe 30+ FPSów (czyli klatek na sekunde) na rozdziałce 1280x1024 (mam stary monitor i to jest jego max) i detalach na High. Procek to stary jednordzeniowy AMD 1.2 podkręcony do 1.6Ghz, 1,5GB RAMu i nVidia 8500GT 512VRAM. Co ciekawego PES bardziej mi przycina na medium. Jeśli gra jest dobrze zoptymalizowana to będzie działać dobrze nawet na starszych PC. Niestety o dobrym zoptymalizowaniu zapomina coraz więcej producentó gier
Niezbędne jest również czyszczenie kompa programowo jak i fizycznie. Fizycznie dlatego, że powietrze zassysane do środka kompa przez wentylki wciąga również kurz, który osadza się na chłodzeniach przez co te pracują mniej efektywnie. W efekcie podzespoły bardziej się grzeją i aby chronić się przed przegrzaniem pracują wolniej. A i jak będziecie kupować nowe komputery to nie gotowe zestawy tylko składać na części!! W gotowcach często jest uniemożliwiona rozbudowa przez np. starą podstawkę płyty głównej i tylko 2 slotów na RAM, który jest właśnie dołączany najczęściej w 2 kościach. Wyjdzie Wam taniej niż cały zestaw i za zaoszczędzoną kasę dokłada się do lepszych podzespołów
W dodatku do gotowych kompów często dołączane są chińskie zasilacze, które są bez żadnych zabepieczeń i jak padną to zabierają ze sobą resztę podzespołów. A i powiem wam, że za 1,3k da się ułożyć PC, który uciągnie większość gier na High (W tym PES 2012). To tyle
POZDROWIENIA DLA FANÓW PESA 6 - NAJLEPSZEJ GRY O FOOTBALLU!!