Trochę dziwne, że van Marwijk jako Holender nie stosuje taktyki 4-3-3. Albo chociaż 4-2-3-1 - stosowanej na ostatnim mundialu, różniącej się od holenderskiej jedynie tym, że skrzydłowi zostają zastąpieni bocznymi pomocnikami.
bo w którym zespole jest równych trzech obrońców światowej klasy ?
Eee... w United?
że Messi czy Ronaldo sa lepsi bo to są zawodnicy o innym stylu, to tak jak by porównał grę ŚP z OP.
To żeś porównał... Środkowy pomocnik różni się od ofensywnego jedynie tym, że ma pewne zadania defensywne. I niczym więcej, po prostu więcej zapieprza po boisku, ale nie jest taką skałą jak defensywny pomocnik.
Messi i Ronaldo to zaś skrzydłowi (że pupcia z nich, a nie skrzydłowi to powszechnie wiadomo, czasami mam skłonności formalistyczne). Drogba jest czołgiem, takim jak Cantona kiedyś. (do Rooneya nie będę nikogo porównywał, nie chcę nikogo obrażać) Torres bazuje na swojej szybkości i jest lisem pola karnego - więc to raczej ich między sobą porównywać nie powinieneś... Torresa można zestawić w parze z van Nistelrooyem czy Inzaghim - tyle, że im nie dorasta do pięt.
Mancienne'a sobie kup. Chyba jedyny mój obrońca grający w miarę równo. (poza Foleyem, ale to boczny defensor) Ponadto jest nawet lepszy na boku, więc będziesz miał zmiennika Ivanovicia. No i byłoby klimatycznie, bo Mancienne poszedł do Wolves tylko na wypożyczenie... ale PES to nie FIM.