Dział Ogólny > Archiwum Karier

Chelsea Londyn by MasterCreati | Mark Schwarzer ratuje Fulham od pogromu !

<< < (23/25) > >>

MasterCreati:
Bert van Marwijk o słabej postawie obrony !

Menadżer Chelsea Londyn wypowiedział się dość negatywnie na temat gry obronnej Chelsea w tym sezonie. The Blues tracą średnio jedną bramkę na mecz w lidzę a strzelają nie wiele więcej bo nie całe 1,5 bramki na mecz. Bert van Marwijk nie jest zadowolony z takiej postawy obrony i zamierza od następnej kolejki zagrać nieco inna taktyką mimo, że jeszcze nie przegrał meczu prowadząc Chelsea. Wytłumaczył także dlaczego taka gwiazda jak Torres przesiaduje na ławce rezerwowych większość spotkań.

- Nie jestem zadowolony z gry obronnej mojego zespołu, taktyka z trzema napastnikami bardzo dużo nam daje opcji w ataku jednak w obronie jest krucho, mam zamiar od następnego meczu zagrać w nowej taktyce, która być może będzie kluczem do sukcesu i lekarstwem na te stracone bramki. Zagramy z dwoma napastnikami i czterema zawodnikami z pola jednak to nie będzie to klasyczne 4 - 4 - 2 tylko coś w stylu 4 - 1 - 3 - 2 bo zagramy z jednym DP i jednym ŚP oraz skrzydłowymi.

- Terry, Ivanović i Alex to są bardzo dobrzy obrońcy jednak tracimy dużo goli, nie będę indywidualnie oskarżał piłkarzy o stratę goli ale trzeba przyznać, że z takimi zawodnikami powinniśmy w lidzę tracić chyba najmniej bramek bo w którym zespole jest równych trzech obrońców światowej klasy ?

- Fernando Torres jest jednym z najlepszych napastników na świecie a Didier Droga należy do ścisłej czołówki o ile nie jest najlepszy na swojej pozycji i nie mówcie, że Messi czy Ronaldo sa lepsi bo to są zawodnicy o innym stylu, to tak jak by porównał grę ŚP z OP. Graliśmy z jednym takim napastnikiem a Drogba był lepszy teraz zagramy z dwoma i Torres lub Anelka zagrają obok Drogby z Benficą.

TekU:
no ta formacja może być ciekawa niech przyniesie jak największych sukcesów

mojsesh:
Bardzo dobrze opisane słowa trenera. Jak czytam twojej wywiady widzę w nich jakiś sens. Obronę masz dobrą, no ale jakoś bramki tracisz. Na pewno przyda ci się defensywny pomocnik. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w następnych meczach.

reddevil8911:
Bert dobrze gada, trzeba to przyznać masz prawie najlepszych obrońców w lidze. A oni grają .... nie będę mówił jak. Ciekawie jak będzie ci się grało w nowej taktyce.

CR7MUFC:
Formacja się na pewno sprawdzi  ;)

Zapraszam do mnie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej