Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Tutoriale

Jak zrobic by GDB działało na osobnym exe tutorial by mathey_00 i 2. by radeqq

(1/6) > >>

mathey_00:
1.Dajemy detach w starym kitserverze
2.Wgrywamy nowego.
3.Otwieramy config.exe i dajemy save
4.Tworzymy plik krun-config.txt
5.Wklejamy do niego link do exe, np. C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2011/pes2011.exe

Mam nadzieje ze pomogłem. Pomysł by KamZ.

A takze tutek by radeqq:

Udało mi się ustawić GDB na osobnym, exe. A więc postanowiłem napisać mały poradnik(sprostowanie) do teraźniejszego. A więc zaczynamy :)

1) Ściągamy paczkę działającego kitservera z uaktualnieniami lodmixer, manager.exe i rld.dll(dla wersji pirackich :P ) REJESTRACJA lub LOGOWANIE

2) Wchodzimy w nasz stary kitserver i usuwamy z niego wszystkie pliki (można zostawić folder example-root, czyt. ten, który zajmuje najwięcej miejsca ;D )

3) Kopiujemy pliki znajdujące się w środku naszego nowego kitservera do folderu starego kitservera.

4) Otwieramy manager.exe, wybieramy nasze .exe, klikamy "Dettach", a następnie wgrywamy jeszcze raz poprzez naciśnięcie przycisku "Attach" :)

5) Otwieramy config.exe i klikamy "Save".

6) Utworzył nam się teraz plik config.txt, ale to nie ma większego znaczenia :)

7) A teraz najważniejsza czynność:

--Otwieramy Notatnik i wpisujemy:

Kod: REJESTRACJA lub LOGOWANIE[krun]
exe="C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2011\nasze.exe"
--- Koniec kodu ---

*w miejsce nasze.exe wpisujemy nazwe naszego exe w zalezności, jakiego patcha posiadamy, np.: BPL 2011 Patch.exe, PesEdit Patch.exe itd.

WAŻNE: Nie wolno stawiać spacji, należy pamiętać o wielkości liter, znaków oraz cudzysłowiu. Tam gdzie w przykładzie jest ścieżka C:\Program Files....., trzeba uwzględnić na której partycji oraz w jakim folderze znajduje się ścieżka naszego exe na naszym komputerze.

Tak napisaną ścieżkę w Notatniku zapisujemy jako: krun-config.txt w naszym kitserverze.

7)Grę zawsze odpalamy poprzez krun.exe

Jeśłi by nadal nie działało, to wchodzimy w plik config.txt i jeśli nie jest zmienione to zmieniamy w ścieżce:

Kod: REJESTRACJA lub LOGOWANIEimg.dir = "example-root"
--- Koniec kodu ---
na:
Kod: REJESTRACJA lub LOGOWANIEimg.dir = "nasz folder img, np.: bpl, pesedit, rsc itp."
--- Koniec kodu ---

Przykład:
Kod: REJESTRACJA lub LOGOWANIEimg.dir = "bpl"
--- Koniec kodu ---

I to na tyle, powinno śmigać :)

Powodzenia!! :)

patryk_96:
Naprawde to dziala , polecam , ale powienien to kamz dodac bo on to wymyslil ;) Napisz chociarz ze to jego pomysl ;)

Michał17Widzew:
REJESTRACJA lub LOGOWANIENaprawde to dziala , polecam , ale powienien to kamz dodac bo on to wymyslil ;) Napisz chociarz ze to jego pomysl ;)

--- Koniec cytatu ---
To napisał juce w dokumentacji kitservera

mathey_00:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETo napisał juce w dokumentacji kitservera

--- Koniec cytatu ---

a to nawet nie wiedziałem to był pomysł kamza ja trochę poprawiłem żeby lepiej zrozumieć a jak to pisało w dokumentacji jak nigdzie nie widziałem.

patryk_96:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETo napisał juce w dokumentacji kitservera

--- Koniec cytatu ---

Aha to zwracam honor ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej