Dział Ogólny > PES 2011
Z PS2 Na Xboxa 360 - PES 2011 - Parę Pytań
dude8q:
Witam
Zakupiłem niedawno Xbox'a 360. Wymiatałem dużo lat na PS2 w PES'y :). Przenieśliśmy się teraz na Xbox'a 360. Wiadomo nie wiedzieliśmy czego się spodziewać, wiedzieliśmy że gra się na pewno całkiem inaczej bo dwie różne platformy i dwa różne silniki gier ;). Zadam parę pytań które mnie nurtują, mam nadzieję że pomożecie mnie naprowadzić ;)
1. Czy można z patchować PES 2011 na Xbox'ie? ;> jeśli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki
Bo mało jest zdecydowanie czerwonych i ciągle kontuzję są po faulu....
2. Dlaczego po meczu jak biorę rematch to musimy na nowo loadować ustawienia? Na PS2 zapamiętywało wszystko
3. Nie rozumiem o co chodzi w ustawieniach w tym "Links" (nie pamiętam dokładnej nazwy). Pod analog można podporządkować zwody, które w ogóle w meczy nie działają. Nie rozumiem o co chodzi.
4. Nie rozumiem tego trybu menadżera w ustawieniach...
Więcej pytań nie pamiętam, bym musiał pograć i na pewno mi się przypomni ;).
Proszę o wyrozumiałość, ja praktycznie siedziałem ciągle na PES 2006. Od tego czasu na PS2 nic kompletnie się nie zmienia, no trochę inteligencja i świeże składy. Tak to wszystko ciągle na tym samym silniku bazowało i dużo opcji ujawnioło się przechodząc na Pudło :).
Pozdrawiam
Ukassiu:
Tu znajdziesz różne patche na XBOX 360:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Lacan:
a ja się dziwię że ten temat nie poszedł do kasacji...
2 taki urok pesa 2011 (nie mozna tymczasowo zapisywać formacji itp. jak wcześniej)
3 Jeśli podporządkowałeś w formation settings to używasz ich w czasie meczu po przez R2 + wybrany kierunek prawą gałką (ech jest to w manualu)
4 chodzi o coach mode ? Jeśli dasz ON (i nie wybierzesz na początku ustawień manualnych) to komputer będzie robić ci zmiany zawodników, zmieni formację itp.
dude8q:
Jest parę bugów które mnie irytują strasznie
1. Faule, mało czerwonych kartek
2. Częste kontuzję
Co do formacji
Nie chodzi mi o Couch mode, tylko o menadżer (nie pamiętam dokładnie nazwy). Tam jakieś dziwne opcje podawania górą są, w ogóle nie pojmuję tam tego a na pewno to przydatne jest. A czy te zwody z link's można zrobić bez ustawiania?
Lacan:
No z faulami i tymi kontuzjami to niestety tak jest
No to chodzi Ci chyba o Menagment edit czy jak to się tam nazywało w tej opcji możesz przypisać określoną strategie (nawet dwie jednocześnie) która ma być aktywna w określonym czasie w zależności od sytuacji na boisku (to znaczy jeśli wygrywasz, przegrywasz i remisujesz) jest jeszcze dodatkowo opcja Auto triggering w której możesz włączać albo wyłączać poszczególne automatyczne opcje (np. automatyczny offside czy wślizg).
Tak wszystkie zwody możesz robić bez ustawień do każdego zwodu jest przepisana kombinacja wybranych przycisków (są one w manualu w grze i nawet gdzieś na forum z jutuba był filmik ze wszystkimi kombinacjami), chociaż wydaje mi się że przypisywanie jest sensowne bo jest łatwo zrobić jakiś zwód (inna sprawa z jego skutecznością) niż gimnastykować się na padzie
Nawigacja
[#] Następna strona