Finał Copa del Rey
Na ten mecz czekała cała Hiszpania! Barca przegrała wszystkie mecze w tym sezonie z Racingiem i nie miała już szans na żadne trofeum prócz Pucharu Króla. Pierwsza bramka padła już w 24 minucie po strzale głową Torrejona. W 32 minucie kontrowersyjny faul w polu karnym i jedenastka dla Racingu, Riviere perfekcyjnie ją wykonał i mieliśmy 2:0. Kolejny cios Racing zadał w 63 minucie po bramce Dos Santosa. Duma Katalonii odpowiedziała na tą bramkę golem Pedro w 64 minucie i wszyscy myśleli, że Barca wraca do gry. Mylili się. W 72 minucie Riviere popisał się fantastycznymi nożycami i zdobył swoją drugą bramkę w meczu. Piąty cios wyprowadził Nahuelpan w 84 minucie wykorzystując błąd obrony. Piłkarze Barcelony chcieli by sędzia jak najszybciej skończył ten mecz jednak dostali jeszcze jeden cios po którym padł ciężki nokaut. W doliczonym czasie gry po pięknej klepce w polu karnym bramkę zdobył Holtby ustalając wynik na 6:1 co jest prawdziwym pogromem. Barca na kolanach!! Perfekcyjny Racing! Coś niesamowitego! Tak krzyczeli komentatorzy z całego świata!
Składy
Bramki
Statystyki
Podsumowanie Copa del Rey
Wypowiedź trenera o meczu z Barcą i nadchodzącym meczu z Tottenhamem!
Cóż mogę powiedzieć o meczu z Barcą? Wynik chyba mówi wszystko. Zagraliśmy kapitalne spotkanie w którym wszystko nam wychodziło. Każde podania i strzały stały na najwyższym poziomie. Znamy się z Barceloną bardzo dobrze i przeczytałem ją na wylot dlatego nie mogła nas niczym zaskoczyć. Szkoda, że straciliśmy jedną bramkę po 6:0 brzmi lepiej niż 6:1 <śmiech>. Ciesze się z kolejnego trofeum. Teraz czeka nas spotkanie finałowe w Lidze Mistrzów z Tottenhamem. Będzie to dla nas najważniejszy i najtrudniejszy mecz w sezonie. Jesteśmy do niego świetnie przygotowani jednak ekipa z Londynu to bardzo mocna drużyna. Nie będzie nam łatwo z nią wygrać bo futbol angielski różni się od hiszpańskiego i w takich meczach decyduje więcej rzeczy niż w spotkaniach ligowych. Poza tym Liga Mistrzów rządzi się swoimi prawa i niczego nie można być pewnym. Mam nadzieje, że moi młodzi chłopcy poradzą sobie z presją jaka będzie na nich ciążyć. Na zakończenie chciałbym podziękować naszym kibicom za wspaniały doping! Dziękuje! I mogę was zapewnić, że zrobimy wszystko by w finałowym meczu zagrać jak najlepiej.
W kolejnym meczu Racing zagra z Tottenhamem w finale Ligi Mistrzów. Będzie to najważniejszy mecz w sezonie dla piłkarzy Racingu i Tottenhamu! Oba zespoły chcą sięgnąć po te trofeum. Mecz powinien być bardzo ciekawy z racji tego iż obie drużyny grają ładny ofensywny futbol. Kto wyjdzie zwycięsko z tego starcia i zdobędzie najważniejsze trofeum w Europie? Dowiemy się niebawem.