Dział Ogólny > Archiwum Karier
*UEFA Euro 2012 Poland- Ukraine by jaro9* Finał!! Niespodziewany wynik!!
Jaro9:
"Oranje" pokonują Irlandczyków
W pierwszym meczu grupy B Holandia mierzyła się na stadionie PGE Arena w Gdańsku z reprezentacją Irlandii. Zapowiadało się ciekawie i nie było inaczej. Strzelanie piłkarze zaczęli bardzo szybko. W 10 minucie Elia obsłużył fantastycznym podaniem Van Persie'go a ten nie miał problemów z pokonaniem Sheya Givena. Odpowiedz wyspiarzy była szybka. W 17 minucie Robbie Keane uderzył na bramkę Holenderską, Stekelenburg sparował strzał ale z dobitką zawodnika West Ham United już sobie nie poradził. Pierwsza połowa obfitowała w wiele akcji z obu stron. Mecz był bardzo wyrównany. Jednak w 35 minucie Oranje ponownie wyszli na prowadzenie. Duet Elia - Van Persie funkcjonował dziś kapitalnie. Tym razem RVP podał do zawodnika HSV Hamburg a ten silnym strzałem z około 20 metrów pokonał Givena. Podopieczni Van Marwijka poszli za ciosem. W 42 minucie kolejna koronkowa akcja , kilka szybkich podał rozmontowało defensywę Irlandii a do siatki trafił Rafael Van Der Vaart. Po jego strzale piłka odbiła się jeszcze od poprzeczki ale przekroczyła linię bramkową. W drugiej połowie aktywniejsi byli Irlandczycy, Holendrzy pilnowali zaliczki na którą pracowali w pierwszej części meczu.
3 : 1
Robin Van Persie 10' 17' Robbie Keane
Eljero Elia 35'
Rafael Van Der Vaart 42
Galeria meczowa z bramkami i nie tylko:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Ljubljankić rozstrzelał Słowacje
W drugim meczu , wieczornym meczu na stadionie w Poznaniu spotkanie na które ostrzyli sobie zęby Słowacy i Słoweńcy bowiem ich reprezentacje mierzą się w jednej grupie ME 2012. Faworyta ciężko było wyłonić. Obie ekipy posiadają wyrównane składy. Mecz zaczął się szokująco. Akcja za akcje w pierwszych 5 minutach. Piłka leciała z jednej strony boiska na drugą. W pierwszej akcji Słowaków popisał się bramkarz Słowenii Samir Handanović broniąc strzały Jendriska i Stocha. W pierwszej części gry minimalnie więcej szans mieli Słowacy. W drugiej połowie naszym sąsiadom dało się we znaki zmęczenie. Co wykorzystali Słoweńcy. W 53 minucie Novaković wyprzedził w pojedynku biegowym Skrtela i Pekarika , dograł w pole karne do Ljubljankicia a ten strzałem pod poprzeczkę pokonał Jana Muchę. Słoweńcy oszaleli z radości. Po kilku minutach do słowa doszła Słowacja, ale bez większych efektów. W 84 minucie rezerwowy Zlatko Dedić podał do dzisiejszego lisa pola karnego Ljubljankicia a ten spokojnym ładnym strzałem po ziemi zakończył marzenia Słowaków o choćby jednym punkcie.
0 : 2
Zlatan Ljubljankić 53' 84'
Galeria meczowa z bramkami i nie tylko:
Kolejne mecze:
Grupa C:
:
:
ESTroyes:
Cieszę się, że Holandia wygrała bo lubię tę reprezentację..:) jestem ciekaw kolejnych meczy..zwłaszcza Hiszpania - Włochy.. liczę na makarony :D
Super_Mario:
Bardzo ładnie prowadzona kariera. Wszystko pięknie i estetycznie.
Przynajmniej w miarę realne wyniki. Gdyby to Polska wygrała zAnglią 3:0, to bym się zdziwił. Polska raczej już nie wyjdzie z grupy. Bardzo dobrze spisała się Holandia. Sam niedawno nimi grałem z Irlandią (na Top Playerze) i ledwo z nimi zremisowałem 1:1. Więc wiem jak ciężjko się z nimi gra.
Giggs11:
W grupie A bez niespodzianek Niemcy i Anglia wygrywają :). Szkoda tylko że Polacy dostali tak wysoko. W grupie B też łatwe zwycięstwo Holendrów, a o meczu Słowacja Słowenia nic nie powiem bo nie odróżniam ich :D
match11:
Dobry mecz się zapowiada Hiszpania - Włochy ogólnie w całym turnieju jestem z Espanią
Nawigacja
[#] Następna strona