Dział Ogólny > Archiwum Karier
*UEFA Euro 2012 Poland- Ukraine by jaro9* Finał!! Niespodziewany wynik!!
ESTroyes:
Jestem zaskoczony(pewnie jak każdy) taką grą Słowenii, nie mieli najłatwiejszej grupy a tu komplecik punktów.
Dobrze, że Holandię zobaczymy w fazie pucharowej.
Jaro9:
Łatwa przeprawa mistrzów
W meczu aktualnych mistrzów europy - Hiszpanów i byłych mistrzów z 2004 roku - Greków, faworyta wyłonić było dość łatwo. Pierwsza połowa zawiodła jednak oczekiwania fanów. 0-0. W drugiej połowie piłkarze zaczęli grać odważniej. W 49 minucie błąd obrońców Greckich wykorzystał Pedro i wyprowadził Hiszpanię na prowadzenie. W 66 minucie 2-0. Gola zdobył Iniesta. W 72 minucie kolejny popis Andresa Iniesty. Piękny strzał , odbił się jeszcze od nogi Greckiego defensora i zmylił Tzorvasa. 3-0. W 80 minucie Puyol fauluje w polu karnym Kapetanosa. Do karnego podchodzi Karagounis...i pudło. W doliczonym czasie gry honor Greków ocalił Kapetanos po ładnym strzale z dystansu pokonał Casillasa. Grecja odpada i nie zdobywa żadnego punktu w grupie śmierci.
1 : 3
49' Pedro Rodriguez
90+2' Pantelis Kapetanos 66' 72' Andres Iniesta
Galeria meczowa z bramkami i nie tylko:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Francja wygrywa grupę, Włosi jadą do domu
W kolejnej imprezie z rzędu Francja podejmowała Włochy. Francja miała bardziej korzystną sytuacje a Włosi, musieli wygrać i liczyć na dobry wynik w meczu Grecji z Hiszpanią. Mecz jednak bardzo żywiołowo rozpoczęli Francuzi. W 22 minucie kapitalnie dośrodkował Tremoulinas a bramkę z główki strzelił Benzema. W 33 minucie Remy posłał płaską futbolówkę do Karima a ten strzelił swojego drugiego gola w meczu. W tym momencie sytuacja Włochów nie była ciekawa. W drugiej połowie na boisku pojawił się Borriello ale nawet napastnik Romy nie mógł pokonać kapitana reprezentacji Francji Hugo Llorisa. Włosi żegnają się z Euro a Francja kończy fazę grupową z kompletem punktów.
1 : 0
25' 33' Karim Benzema
Galeria meczowa z bramkami i nie tylko:
KOŃCOWA TABELA GRUPY C
Francja pkt: 9 bramki: 6
Hiszpania pkt:6 bramki: 2
Włochy pkt: 3 bramki: -2
Grecja pkt: 0 bramki: -6
Kolejne mecze:
Ostatnia kolejka: Grupa D:
:
:
ESTroyes:
Ciesze się, że Francja wygrała grupę. To jest moja ulubiona reprezentacją i mam nadzieję, że wygrają całe mistrzostwa.
Szkoda jednak, że Włosi odpadli..jednak nawet w przypadku z Francja i tak by musieli wracać.
limax:
NO w grupie smierci Italia I Grecja bez szans :)
Giggs11:
No odpadnięcie Włochów jakoś mnie nie dziwi, za to Klasę pokazała Francja która wygrała wszystkie mecze :D. Dla mnie oni są cichym faworytem.
Nawigacja
[#] Następna strona