Poziom: Top Player
Patch: PESEdit 2.1
Kontuzje: ON( mam nadzieję )
Rozwój: NormalTak kariera Racingiem poszła w kapustę więc teraz chcę podbić najlepszą ligę świata. Dlaczego Sunderland? Bo to jeden z moich ulubionych klubów i stosunkowo z nich najsłabszy W dodatku grają tam świetni gracze . Mam nadzieję, że jeżeli nie będę miał błedów to z pewnością będę grał dłużej niż Racingiem. Sunderland Association Football Club - angielski klub piłkarski z siedzibą w Sunderlandzie, założony w 1879 roku. Sunderland AFC to sześciokrotny mistrz Anglii i wieloletni angielski pierwszoligowiec, który w sezonie 2010/11 występuje w Premier League.
Sukcesy
Mistrzostwo Anglii (6): 1892, 1893, 1895, 1902, 1913, 1936
Puchar Anglii (2): 1937, 1973
Tarcza Dobroczynności (2): 1902, 1936
Czarne koty rozgrywają swoje mecze na Stadionie Światła, na którym może zasiąść 47 tysiąc ludzi.
Steve Bruce przedłuża kontrakt o 3 lata!
- Zamierzam zostać na dłużej w tym świetnym klubie. Moje plany minimum na ten sezon to podium w lidze i półfinał FA Cup. Plotki transferowe!
W prasie aż głośno od plotek o tym iż bóg futbolu Ronaldinho ma zasilić skład Sunderlandu.Na pewno tak doświadczony gracz przydał by się Czarnym Kotom ale czy Ronaldinho wróci z Flamengo by grać w najlepszej lidze świata?