PEP GUARDIOLA ODSZEDŁ Z FC BARCELONY, CEL? MANCHESTER UNITED!
Plotki i przypuszczenia mediów się sprawdziły! Nowym menadżerem klubu z Manchesteru został były już trener FC Barcelony - Pep Guardiola. Kilka godzin po oficjalnym ogłoszeniu tej wiadomości, z nowym trenerem Czerwonych Diabłów została przeprowadzona konferencja prasowa.
DZiennkiarz - Witamy na stanowisku menadżera Manchesteru United!
Pep Guardiola - Również witam.
DZ - Czy nie będzie pan tęsknił za swoim byłym klubem?
PG - Na początku na pewno tak, ponieważ bardzo przywiązałem się do FC Barcelony, jednak z biegiem czasu pewnie wszystko minie.
DZ - Czy decyzja odejścia z Camp Nou była spowodowana ofertą z Manchesteru?
PG - Z pewnością, to było główną przyczyną, jednak pewnie też przez to, że chciałem nowej przygody. Chciałem odświeżyć United i zagrać według własnej filozofii, która myślę, że zadziała.
DZ - Czy w najbliższym czasie planuje jakieś transfery?
PG - Widzę w składzie Manchesteru duże braki. Chcę teraz zrobić dobre transfery, żeby później nie przejmować się przy każdym okienku transferowym kogo kupić. Mogę obiecać, że przez United przejdzie burza transferowa, a obecny właściciel nie ma nic przeciwko temu, mamy duży budżet transferowy.
DZ - Czy mógłby pan powiedzieć kilka nazwisk, którymi jest pan zainteresowany?
PG - Mam w swoim notatniku mnóstwo ciekawych nazwisk, jednak nie chciałbym ich teraz przedstawić. Muszę wszystko przemyśleć, decyzja dotyczącą transferów podejmę dopiero po meczach towarzyskich.
DZ - Apropo sparingów, czy pańska drużyna ma już jakieś zaplanowane?
PG - Prawdopodobnie na zgrupowanie pojedziemy do Portugalii i zagramy z tamtejszymi drużynami. Prawdopodobnie z Benficą, Porto oraz drużyną z Hiszpanii - Malagą.