Autor Wątek: Wisła Kraków by piuk11. ZAJRZYJ OSTATNI RAZ I ZAGŁOSUJ W ANKIECIE!  (Przeczytany 116780 razy)

Offline Saidex

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.10.2010r.
  • Visca el Barca <3
Odp: Wisła Kraków by piuk11. transferowej karuzeli część pierwsza.
« Odpowiedź #560 dnia: Sierpień 28, 2011, 12:53:07 »
Może i transfer Leona to dobry ruch ale sprzedanie Genkova bardzo złe posunięcie rozumiem gdyby ktoś dał 5 - 10 milionów ale 650 tyś? Myślę, że kupisz godnego następce Genkova.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Wisła Kraków by piuk11. transferowej karuzeli część pierwsza.
« Odpowiedź #561 dnia: Sierpień 28, 2011, 13:36:15 »
FESTYN NA BŁONIACH, POPRAWKA NA STROJACH

Równo dzień przed wyjazdem na zgrupowanie do Rumunii w Krakowie odbył się Wielki Letni Festyn organizowany z myślą o dzieciach. Miejscem jego odbycia były krakowskie Błonia. Oprócz gwiazd muzycznej estrady typu Sting, Maryla Rodowicz, czy też Michał Wiśniewski na imprezę zaproszono kilku piułkarzów Białej Gwiazdy. Opisując aspekt czysto wiślacki należy skupić się  na ponownej prezentacji strojów. Dlaczego ponowna? Bo zarząd postanowił wykonać nowe stroje, a w zasadzie nanieść poprawki na te już istniejące. To efekt licznych protestów na forach i portalach internetowych jakoby zaprezentowane przed tygodniem stroje miały niewiele wspólnego z tradycją Wisły Kraków. I chodziło tu głównie o odcień czerwieni na strojach domowych, ale również o brak tradycyjnych pasków Adidasa na stroju wyjazdowym. Piłkarze wybiegli zza kulis i zaprezentowali stroje:

Pierwszy komplet bramkarski zgromadzonej publice pokazał Milan Jovanić. Trzeba przyznać, że trykot prezentuje się imponująco. Innowacją jest naniesione w odcieni szarości logo klubu, wzorowano się na Chelsea Londyn.

Komplet domowy zaprezentował kapitan drużyny Radosław Sobolewski. Teraz kibice nie mogą narzekać na odcień czerwieni. Jest kropka w kropkę identyczny do dotychczasowych kolorów na strojach Wisły.

Wyjazdowy ancug bramkarski przywdział Estończyk Sergei Pareiko. Tym razem logo umieszczone w rzeczywistym stanie. Po gromkich brawach "Serdże" kopnął piłkę w otchłań tłumu zgromadzonych krakowian.

I wreszcie strój wyjazdowy, zaprezentowany przez Kew Jaliensa, śnieżnobiała biel ma oddać hołd gwieździe umieszczonej w herbie.

Potem mieliśmy ciąg dalszy występów wokalistów, gry, zabawy, a kilkunastu piłkarzy Białej Gwiazdy było wręcz rozchwytywanych przez ludność miejską. Dziś wieczorem wylatujemy do Rumunii.

Wielkie podziękowania kieruję w stronę patryk'a95 za wykonanie(edycję) strojów dla Wisły. Odwalił kawał solidnej roboty. DZIĘKI!!

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
Odp: Wisła Kraków by piuk11. festyn, skompletowane stroje na sezon 12/13!
« Odpowiedź #562 dnia: Sierpień 28, 2011, 13:39:47 »
oo, są i paski adidasa na 2-gich strojach :)
" border="0

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #563 dnia: Sierpień 28, 2011, 13:43:30 »
ja dalej jestem za tym że to bardzo fajne stroje. Patryk odwalił kawał dobrej roboty :D

Super_Mario

• Gość
« Odpowiedź #564 dnia: Sierpień 28, 2011, 13:54:08 »
Bardzo fajny pomysł z tym festynem na Błoniach. Ale żeby słuchać Stinga to trzeba najpierw sobie walnąć z ćwiartkę, bo tego na trzeźwo się nie da słuchać :D Żartuję oczywiście. Zarząd klubu poszedł za zdaniem kibiców i postanowił wprowadzić poprawki w strojach Wisły.

Ale jaja. Pedro Leon w Wiśle. To już jest absolutny hit transferowy jak na Ekstraklasę. Kiedyś u nas grał król strzelców Mundialu z USA (1994) Oleg Salenko, ale kariery tutaj nie zrobił. Myślę, że z Leonem będzie inaczej, zwłaszcza że Mourinho chce się go pozbyć z Realu.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #565 dnia: Sierpień 28, 2011, 15:18:52 »
No fajny motyw z tym festynem, tylko po co tutaj Wiśniewski, będzie dzieci straszyć. Trzeba było zaprosić Perfect czy De Mono. lub Małgorzatę Ostrowską. Hehe Sting fajnie, że przyszedł na Błonie. Tamte stroje były fajne te są po prostu zajebiste. Szcególnie domowy bramkarski i wyjazdowy piłkarzy mi się podobają. Z takimi trykotami Wisła namiesza w LM. :D

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #566 dnia: Sierpień 28, 2011, 15:53:37 »
bardzo ladny komplet strojow, ale caly czas tylko w domowych nie podobaja mi sie te niebiesko-biale paski.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #567 dnia: Sierpień 28, 2011, 16:05:20 »
Stroje są super i są dodane paski na białym stroju. Czekam na nowy sezon u Ciebie z niecierpliwością :D

Offline Durothil

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.08.2011r.
« Odpowiedź #568 dnia: Sierpień 28, 2011, 17:40:50 »
Fajny pomysł z tym festynem. Stroje też bardzo ładne

Offline Matusiak95

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 09.03.2011r.
« Odpowiedź #569 dnia: Sierpień 28, 2011, 17:43:06 »
Hah. Festyn ;D
Olympique Marsylia by Matusiak95 - ZAPRASZAM
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #570 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:34:08 »
ZGRUPOWANIA W RUMUNII TYDZIEN PIERWSZY.

Piłkarze Wisły Kraków po festynie na błoniach udali się na dwutygodniowe zgrupowanie do Rumunii. Na trzeci dzień po wylądowaniu, we wtorek Wiślacy rozegrali pierwszy sparing. Rywalem była dobra turecka ekipa, mistrz kraju sprzed dwóch lat, a brązowy w ubiegłym sezonie Bursaspor. Turcy mieli wielkie ambicje. Zaczęli bardzo agresywnie i otwarcie. Ale pierwsza z prowadzenia cieszyła się Wisła. Gol w zasadzie z niczego. Błąd pomocnika Bursasporu w środkowej strefie wykorzystuje Chavez, który prostopadłym podaniem uruchamia Bitona. Kilka minut później mamy rzut karny dla Turków. Gervasio Nunez ucieka się do faulu, bo widzi, że Ipek jest na czystej pozycji. Do piłki podchodzi Sen i… broni Pareiko. Świetna interwencja. Jednak tuż po przerwie sprawiedliwości stało się za dość. Szybka akcja Bursasporu wobec ospałości obrony Wisły zwieńczona wyrównującym trafieniem. Trzeba nadmienić, że w przerwie Lenczyk wykonał pięć zmian i to walnie przyczyniło się do utraty prowadzenia. Po tym gra znacznie się uspokoiła, piłką zaczęła bawić się Wisła, Bursaspor szukał raczej kontry. Jednakże to Biała Gwiazda świętowała zwycięstwo. Świetne zgranie Engelaara znakomicie wykorzystuje Beckford, kompletnie zaskakując bramkarza doprawdy niekonwencjonalnym strzałem, dając nam zwycięstwo, przy okazji budując psychikę.

Składy

Statystyki

Skrót

W piątek Wiślacy rozegrali kolejne spotkanie towarzyskie. Zmierzyli się z silnym czeskim zespołem, Spartą Praga. Pierwsze pół godziny to popis i kanonada mistrzów Polski. Strzelali bez interwału, z zawziętością. Gol padł po pomysłowej akcji z rzutu rożnego i był dziełem Maora Meliksona. Jednak jedenaście minut później zapał Chłopców z Reymonta został zgaszony. Akcja Spartan zakończona golem. To raczej podłamało Wiślaków, ale i Sparta nie kwapiła się na zmianę wyniku i ostatecznie mecz zakończył się jednobramkowym remisem. Po niedzieli gramy z Sturmem Graz i  Oletulem Galati.

Składy

Statystki

Skrót

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #571 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:36:53 »
Szkoda, że zamiast herbu nie dałeś na koszulkach tradycyjnej Białej Gwiazdy, bo z tego co wiem, to właśnie tego domagają się kibice Wisły.
" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #572 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:41:00 »
Szkoda, że zamiast herbu nie dałeś na koszulkach tradycyjnej Białej Gwiazdy, bo z tego co wiem, to właśnie tego domagają się kibice Wisły.
wiem, wiem, nie całość, jednak zdecydowana większość, moja obiekcja raczej w kierunku logo spółki. trzeba iść do przodu.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: Wisła Kraków by piuk11. półmetek zgrupowania za nami!
« Odpowiedź #573 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:42:20 »
dwa dobre mecze z trudnymi rywalami. Zwycięstwo z Bursasporem to bardzo dobry wynik, no i remis z nieprzyjemnym do grania rywalem z Czech, mowa tu o Sparcie Praga. Zostały Ci jeszcze mecze ze Sturmem Graz i Otell Galati, także mam nadzieję, że nie przegrasz tych meczy ;)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #574 dnia: Sierpień 28, 2011, 22:35:23 »
Cieszy mnie fakt,że Wisełka dobrze radzi sobie w starciu z dobrymi rywalami. :) Ze Sturmem Graz i Otell Galati chyba nie będziesz miał problemów.Ale nic nie wiadomo.Polski futbol jest nie przewidywalny :D Powodzenia ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #575 dnia: Sierpień 28, 2011, 23:00:17 »
Dwa dość dobre mecze. Pierwszy z Bursaporem jak najbardziej udany. Wygrana z takim klubem na pewno cieszy. Z Pragą niestety remis, ale nawet i taki remis powinien cie cieszyć. Teraz masz dwa mecze z również ciężkimi ekipami. Ciekawe jak sobie tam poradzisz.

Offline pentoza133

• Twórca Dodatków
  • *
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 23.08.2011r.
« Odpowiedź #576 dnia: Sierpień 28, 2011, 23:14:53 »
Szkoda tego remisu ale w sumie nawet dobrze bedzie ciekawiej
Premier League w najlepszym wydaniu! Bądź częścią angielskiej piłki! odwiedź nas!

Offline Matusiak95

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 09.03.2011r.
« Odpowiedź #577 dnia: Sierpień 29, 2011, 07:51:21 »
Wszystko jest na dobrej drodze ;D
Olympique Marsylia by Matusiak95 - ZAPRASZAM

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #578 dnia: Sierpień 29, 2011, 11:39:15 »
Dobre spotkania z Bursasporem i Spartą. Chociaż po meczu z Czechami spodziewałem się więcej. Cóż... jeszcze dwa sparingi i liga. Mam nadzieje, że w tym sezonie obronicie tytuł. ; )

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #579 dnia: Sierpień 29, 2011, 12:23:23 »
no poczatek zgrupowania udany, dwa sparingi z mocnymi ekipami zakonczyly sie zwyciestwem, a potem remisem. jednak musze przyznac ze remis ze sparta to przypadek, bo kontrolowales cale spotkanie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #579 dnia: Sierpień 29, 2011, 12:23:23 »