Autor Wątek: Wisła Kraków by piuk11. ZAJRZYJ OSTATNI RAZ I ZAGŁOSUJ W ANKIECIE!  (Przeczytany 118089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.04.2011r.
Odp: Wisła Kraków by piuk11. 5 bramek na Stamford Bridge, ale jakie rozstrzygnięcie!
« Odpowiedź #700 dnia: Wrzesień 17, 2011, 12:02:34 »
haha :D jak to śmiesznie wygląda :D
ale Chelsea dostała baty i to U SIEBIE!
" border="0

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Wisła Kraków by piuk11. 5 bramek na Stamford Bridge, ale jakie rozstrzygnięcie!
« Odpowiedź #701 dnia: Wrzesień 17, 2011, 12:51:50 »
Oo k... twoja mać ale zniszczyliście Chelsea i to jeszcze u niech. Po powtórkach widzę, że The Blues zagrali fatalnie, to wyglądało jak liga podwórkowa. 21 strzałów 14 celnych, zmiażdżyliście cię ich. Nie wiem czemu, ale w lidze pewnie znów będzie remis. Narazie gracie jak Lech rok temu. W LE super w lidze dno.

Offline Deiv

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.07.2011r.
« Odpowiedź #702 dnia: Wrzesień 17, 2011, 13:02:49 »
o w pyte. Zmiażdżyliście europejskiego potentata. to wyglądało jak spotkanie pierwszoligowca z klubem polskiej okręgówki. Brawo, dla Wisły ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Wisła Kraków by piuk11. Dramat ligowy trwa.....
« Odpowiedź #703 dnia: Wrzesień 17, 2011, 14:10:27 »

7 KOLEJKA T-MOBILE EKSTRAKLASY

1-1

Wisła po sześciu kolejkach ligowych i dwóch Ligi Mistrzów może mieć mieszane uczucia. Z jednej strony fatalna passa, wciąż bez ligowego zwycięstwa, a z drugiej kapitalna szarża w Lidze Mistrzów. Dziś była dobra okazja aby nieco wyrównać ten bilans. W Gdyni bowiem Wisła mierzyła się z dziewiątą w tabeli Arką. Jednak po upływie 90 minut nastroje były ciągle przygnębiające-przełamanie nie nadeszło. O wyniku tego meczu w dużej mierze zadecydowała skuteczność mistrzów Polski oraz błąd z początku spotkania. W 9 minucie na prawej stronie boiska oszukać się dał Burliga, i choć piłka trafiła pod nogi Chaveza, to na tyle niefortunnie, że przejął ją Turcios i wyłożył niepilnowanemu Bułce na 5 metr. Wisła przegrywała. Wyrównanie nadeszło w kwadrans później, gola zdobył niezawodny Biton, który oszukał bramkarza strzałem z lewej nogi. Zagranie z tejże nogi nie jest częstym dziełem Bitona, świadczyć może o tym fakt, że nigdy jeszcze w polskiej lidze nie zdobył nią gola. Dziś zmienił ten „obyczaj”. Ta bramka tylko podsyciła apetyty Wisły na kolejne gole, ale kapitalnie strofował je raz po raz były golkiper Białej Gwiazdy, Marcin Juszczyk. „Juha” odznaczył się 6-7 fenomenalnymi obronami i to dzięki niemu Arka zdobywa jeden punkt. Dramat ligowy Białej Gwiazdy trwa.

Składy

Statystyki

Skrót

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #704 dnia: Wrzesień 17, 2011, 15:04:59 »
No i wykrakałem wam remis, sory za to. Coś jest z wami w lidze słabo w LM zajebiście. Sory że się powtarzam, ale to jest syndrom Lecha.  :P

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #705 dnia: Wrzesień 17, 2011, 18:33:28 »
Błąd na początku spotkania zmusił was do postawienia wszystkiego na jedną kartę. Biton strzelił gola na 1-1 potem poszliście za ciosem, ale świetnie bronił Juszczyk ratując Arce punkt. Szkoda, bo wasza nie moc w lidze trwa dalej

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #706 dnia: Wrzesień 17, 2011, 18:35:04 »
Niestety pechowy remis i strata punktów z Arką. Miałeś zdecydowaną przewagę w tym meczu, całkiem ciekawe bramki padły tylko, że szkoda tego błędu z pierwszych minut meczu. To co zrobiłeś z Chelsea na Stamford Bridge po prostu mnie zaskoczyło, ciekawe jak dalej Ci pójdzie w Lidze Mistrzów. Powodzenia.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #707 dnia: Wrzesień 17, 2011, 19:20:05 »
Cały PES... Zremisować 3:3 ze Śląskiem, by pojechać do Londynu i ograć Chelsea aż 5:0 oddając 21 strzałów w tym 14 celnych, by powrócić do ligi i zremisować z Arką 1:1. Niewiarygodne. :D

Offline RedBull_09

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.09.2011r.
« Odpowiedź #708 dnia: Wrzesień 17, 2011, 19:46:57 »
Ale Hardkorowo, rozgromić jeden z najlepszych zespołów świata i zremisować z Arką,

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #709 dnia: Wrzesień 17, 2011, 20:15:13 »
Hardkorowe jest to, że nadzieja argentyńskiej piłki, Erik Lamela gra w Arce...
" border="0

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #710 dnia: Wrzesień 17, 2011, 20:22:34 »
no i znowu, po takim rozgromieniu chelsea, arka nie powinna stwarzac wam zadnych trudnosci w meczu ligowym, jednak klania sie synptom "Lecha", ktory tez bardzo dobrze gral w Lidze Europejskiej, a w lidze krajowej dal ciala, mam nadzieje jednak ze szybko sie podniesiecie.

Super_Mario

• Gość
« Odpowiedź #711 dnia: Wrzesień 17, 2011, 21:05:16 »
Ale Hardkorowo, rozgromić jeden z najlepszych zespołów świata i zremisować z Arką,

Nie porównuje się meczy do siebie, ponieważ każdy mecz jest inny. Czasem tak bywa że piłkarze komputera grają świetnie, a potem beznadziejnie. Zrób sobie eksperyment, zagraj 5 razy z Chelsea i zobacz czy za każdym razem będziesz mieć taki sam wynik.

Wracając do kariery. Tego wyniku z Chelsea nie trzeba komentować. Rozgromiliście ich pięknie. Widać, że tu zadziałał syndrom 7:1 (jak ja to nazywam) :) Czasami tak bywa że się męczymy, a tu co trochę i wpada gol. Też zauważyłem grając kariery, że w LM gra się łatwiej niż w rodzimej lidze, być może to wina skryptów w grze. W Lidze Mistrzów idzie Wam dobrze, za to w lidze fatalnie (wiele klubów przez to przechodziło, choćby AC Milan kilkanaście lat temu).

Szkoda tylko remisu z Arką. Znów Chavez zapierdzielił tak jak z Odense (Falk zdążył wstać i zabrać mu piłkę). Szkoda, że filmiki nie chcą mi się ładować bo bym sobie obejrzał gole.

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #712 dnia: Wrzesień 17, 2011, 22:25:32 »
heh, pewnie kibice się nieźle rozczarowali, najpierw wygrana i to nie byle z kim
a teraz tylko remis z Arką
też tak mam czasami :D
" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #713 dnia: Wrzesień 17, 2011, 22:45:43 »

8 KOLEJKA T-MOBILE EKSTRAKLASY

5-0

Siedem meczów bez ligowej wygranej- to brzmi przerażająco. Jednak to był stan faktyczny przypadku Wisły Kraków. Niestety piłkarze Białej Gwiazdy nie potrafili się mobilizować na zwykłe ligowe mecze i w efekcie często remisowali. Ale nareszcie, w 8 kolejce nastąpiło przełamanie. I to z grubsza. Na Reymonta przybył komplet widzów żywiołowo dopingując krakowską drużynę. To się opłaciło. Ich ulubieńcy wygrali aż 5-0 i przywrócili wiarę w sukces. Bramki zdobywali Kirm, Biton dwie, Jirsak i rezerwowy Beckford. Po takim pogromie tylko wyczekiwać kolejnego! Duże brawa dla ekipy Lenczyka!.

Składy

Statystyki

Skrót

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
Odp: Wisła Kraków by piuk11. Jak się przełamać to na całego!
« Odpowiedź #714 dnia: Wrzesień 17, 2011, 22:47:10 »
hah, i znowu 5:0, tym razem ze słabym ŁKS-em, ale jednak zwycięstwo jest :)
" border="0

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #715 dnia: Wrzesień 17, 2011, 22:59:57 »
no i w koncu udalo sie wam przelamac w lidze. zwyciestwo nad lksem to krotko mowiac w tym spotkaniu bylo formalnoscia. graty i powodzenia w walce o powrot do ligowej elity w tym sezonie.

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #716 dnia: Wrzesień 17, 2011, 23:10:01 »
Kto by się spodziewał takich wyników. Najpierw 5:0 z Chelsea co było wielką niespodzianą i jak na razie jesteś w fazie pucharowej Ligi Mistrzów. Następnie znowu remis w lidze ale następna kolejka była znacznie inna i wygrałeś znowu 5:0 tym razem z ŁKS-em. Liczę że to będzie początek wspaniałej serii.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #717 dnia: Wrzesień 18, 2011, 08:22:06 »
Napastnik Kanonierów w ŁKSie ;) Dlatego nie lubię grać w Polskiej lidze bo po sezonie strasznie dziwaczne składy się robią ;)
Bardzo dobry mecz w twoim wykonaniu po wpadce z Arką Gdynia. Bramka już w trzeciej minucie zapewne podcięła skrzydła gościom i miałeś już przewagę siły jak i psychiki.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
« Odpowiedź #718 dnia: Wrzesień 18, 2011, 13:41:09 »
No nareszcie jest wielki przełom Wisły :) Jirsak i Biton coś ostatnio dużo strzelają :D Transfery na RSC są powalające, Chu Young w ŁKS... ;D

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #719 dnia: Wrzesień 18, 2011, 14:18:44 »
Piłkarski okragły stół czyli miesiac wrzesień w Ekstraklasie

Za nami kolejny miesiąc w Ekstraklasie. Tym razem postanawiam w nieco inny sposób przedstawić ligowe zmagania w Polsce. Zapraszam do studia.

Do okrągłego stołu zasiadają dziś: Dariusz Szpakowski, Włodzimierz Lubański, Jacek Gmoch, Michał Pol, Michał Kołodziejczyk i Jerzy Engel. Całą imprezę poprowadzi Rafał Patyra.

Relacja skrócona do najważniejszych rzeczy:

Patyra: Witam Państwa serdecznie w auli gmachu Ekstraklasy. Zapraszam na krótkie podsumowanie miesiąca w naszej lidze. To innowacyjny pomysł na świecie. Gości, który siedzą za mną nie trzeba chyba przedstawiać.

Wyżej wymienieni Panowie się kłaniają widzom.

Patyra: Muszę Was państwo i Was panów zgromadzonych w studiu zaznajomić z zasadami tego programu. Staramy się jak najbardziej zwięźle opisać wylosowane przez siebie zagadnienie. A oto one: tabela, najlepszy strzelec i asystent, najlepszy piłkarz i trener miesiąca września, poziom rozgrywek, frekwencja, zapowiedź października. Więc rozpocznijmy losowanie.

Wyniki losowania były następujące: Szpakowski-tabela, Engel-najlepszy strzelec i asystent, Lubański-piłkarz i trener miesiąca,  Pol-poziom rozgrywek, Kołodziejczyk-frekwencja,  Gmoch-zapowiedź października. Posłuchajmy wypowiedzi na wylosowane zagadnienie naszych piłkarskich ekspertów.

Teraz redaktor udziela głosu poszczególnym gościom. Pierwszy z nich podchodzi do mównicy i zaczyna trzyminutowe przemówienie.

Szpakowski: Opisując tabelę po dwóch miesiącach i zarazem ośmiu kolejkach Ekstraklasy trzeba się pochylić nad dziwnym dosyć syndromem. Na prowadzeniu znajduje się walcząca przez ostatnie lata o utrzymanie Cracovia mając 10 punktów przewagi nad lokalnym rywalem, mistrzem Polski Wisłą Kraków, czyli o jeden więcej niż ten zdołał dotychczas zgromadzić. Pasy zastartowały wybornie, najlepiej od lat. Ukłon tutaj w kierunku trenera Szatałowa. Natomiast ciekawy i dziwny jest przypadek Białej Gwiazdy. Zaledwie raz przegrali, co można im jakoś wybaczyć, ale od drugiej do siódmej kolejki nie potrafili w zdominowanych przez siebie meczach zwyciężyć. Ale ostatnio się przełamali, więc bury teraz ode mnie nie dostaną. Dostanie ją Śląsk, który przecież uczestniczy w LE a w Polsce w obecnym sezonie prezentuje się poniżej krytyki. Szkoda. Żeby zakończyć miłym akcentem to pochwalę Bełchatów, a w zasadzie Janasa, który dysponując ciągle młodym składem, pokrzepionym ostatnio przez Genkova potrafi wysoko utrzymać swój zespół. Dziękuję.

Engel: Mam znaczenie mniej rozległe zagadnienie niźli Darek, więc moja wypowiedź będzie sporo krótsza. Pragnę pogratulować formy Bitonowi, który to  potrafił w ośmiu meczach zdobyć aż osiem goli. Ale także pragnę przyklasnąć dwójce Niedzielan-Frankowski. Ten pierwszy nareszcie się przełamał, po nieudanym ubiegłym sezonie, a ten drugi mnie po prostu zadziwia. Niedawno przebił granicę 160 goli. To wspaniały wyczyn. Nawiązując do asystentów, to nie w sposób pogratulować dwójki Spearing-Seraltić. To dzięki nim Jaga także zajmuje 2 miejsce w tabeli. Skarcić muszę niestety dwójkę Melikson-Małecki. W ubiegłych rozgrywkach byli motorem Wisły, a dziś-i to może być przyczyną 11 lokaty krakowian- są bezproduktywni. Na szczęście Pedro Leon choć próbuje ich zastąpić.

Pol: Poziom jest wysoki, bardzo wysoki, świadczą o tym strzelone gole przez poszczególne kluby. Nie mam przed sobą statystyk, ale śmiem twierdzić, że na jedno spotkanie Ekstraklasy przypada więcej niż jeden gol. Poza tym poziom techniczny znacząco poszedł w górę i zniwelowano wręcz wszelkie dysproporcje w wyszkoleniu technicznym.

Lubański: Jeżeli mówić o trenerze miesiąca, to Jurij Szatałow. Ten Pan zbudował silny zespół i po 8 kolejkach wiedzie prymat w lidze. Jestem tym zaskoczony, ale Pasy mądrze grają. Są dla niektórych poza zasięgiem. Z piłkarzem miesiąca wszystkich zaskoczę, bo wybieram nim… Genkova! Bułgar, choć odszedł z Wisły, to w Bełchatowie radzi sobie równie świetnie! Dwa gole i asysta a do tego dojrzała gra w obronie, pokazał włodarzom Wisły, że popełnili błąd i tym mi zaimponował!

Kołodziejczyk: Wylosowałem najłatwiejszy, a za razem najbardziej niewygodny dla mnie temat. To co mogę powiedzieć, to jest to, że frekwencja utrzymuje się na stałym poziomie kilkunastu tysięcy. Obecnie to chyba gdzieś 18…. Porównując z ubiegłym rokiem to ponad 2,5 tys wyższa średnia, z czego wnioskuję, że polska liga idzie w dobrym kierunku!

Gmoch: Cóż mogę powiedzieć od siebie… Losowanie mi nie podeszło i szczerze mówiąc podrażniło moją ambicję <śmiech>, ale zapraszam wszystkich kibiców Ekstraklasy, na jej oglądanie w październiku. Pozdrawiam!

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #719 dnia: Wrzesień 18, 2011, 14:18:44 »