24 kolejka ligowa
Leeds się postawiło! Tylko remis!
W 24 kolejce Championship Forest na własnym terenie podejmowali Leeds United. Niestety jak to Nottingham, po dobrych spotkaniach muszą przyjść te słabsze. Chociaż akurat goście mieli więcej szczęścia niż rozumu, gdyż ich bramka momentami była oblężona. Gospodarzom nie pomogła nawet zmiana taktyki na 4-3-3, kiedy w 63 minucie Pedersen zmienił Gibsona. Sytuacje były, zabrakło jednak kropki nad i.
Mimo remisu Forest utrzymali swoją przewagę - czterech punktów nad drugim Cardiff, a w następnym spotkaniu zmierzą się z Derby County.
Zawodnik meczu:
David Nugent (7.0) 25 kolejka ligowa
Barany pokazały rogi! Druga porażka w sezonie faktem!
W 25 kolejce Nottingham zagrali na wyjeździe z piątą drużyną w tabeli Derby County. Znając defensywnie grającą drużynę gospodarzy McClaren postanowił zaryzykować i zagrać 3-4-3 z Crouchem, Nugentem i... Majewskim w ataku. Niestety, nie udało się nawet zremisować. Nie pomogło przejście w przerwie na 4-3-3, wprowadzenie Wanderleya za Majewskiego. Chociaż druga połowa skończyła się lepszym wynikiem niż pierwsza.
Ogólnie to nie chce mi się pisać na temat tego meczu, bo oni wszędzie byli, wszystko wiedzieli i zawsze mnie zatrzymywali. Grali w 9 zawodników z tyłu a jak ruszali do przodu to nagle było ich na mojej połowie po 7 i za ch*ja nie mogłem im piłki odebrać, żeby z kontrą ruszyć. Piłka sobie wyszła, no i znowu. Obrona prawie całym zespołem. Mecz zakończył się wynikiem 3:1 dla gospodarzy, a mogło być jeszcze wyżej, ale Camp w ostatniej minucie obronił karnego strzelanego przez Savage'a. Jedynego gola dla Forest strzelił Jason Puncheon w 63 minucie meczu.
Przewaga nad drugim Cardiff stopniała do jednego punktu, zaś czwarte Birmingham ma 9 punktów straty do Forest.
Strzelcy:
19' Ferronetti
43' Bueno
51' Bueno
63' J. Puncheon (Wanderley)
Zawodnik meczu:
Aaa, szkoda słów No, ale niech będzie ten Bueno. (7.0)