Zaczynam pisać od czwartej kolejki drugiego sezonu, ponieważ nie chce się rozstawać z Nottingham
Nottingham Forest wspaniałą grą w ostatnim sezonie zapewnił sobie awans do Premier League, jednak po ostatnim zwycięstwie wygrał Championship zaplecze Premier League!!!
Krótka notatka o mistrzach Championship
Nottingham Forest FC
Przydomek: The Reds, Forest
Barwy: czerwono-białe
Data założenia: 1865
Liga: The Championship
Stadion: City Ground
Prezes: Nigel Doughty
Trener: Steve McClaren
Wywiad z trenerem Stevem McClaren
R:To wielka chwila dla całego Nottingham, co pan powie o tym sukcesie?Mc: W szczególności to chciałbym podziękować zawodnikom, ponieważ odwalili kawał niezłej roboty, zasłużyli na odpoczynek. Po prostu graliśmy świetnie i to nam się należało.
R: Czy myśli pan już o transferach?Nie chce nic wypaplać (śmiech). Dowiedziecie się z czasem (śmiech).
Niestety z drużyną pożegna się wypożyczony zimą Risse z FSV Mainz, jak pan oceni jego grę?Grał świetnie, wniósł dużo świeżości do gry drużyny, chciałem go zatrzymać w The Reds, ale niestety nie udało się.
Może jeszcze na to za wcześnie, ale jakie cele stawia pan na przyszły sezon?Przede wszystkim utrzymanie się w Premier League, a później zobaczymy. W tym roku z Premier League spadły Norwich, Swansea i QPR, więc te zespoły, które rok temu awansowały, strasznie mnie zdziwiła ich postawa, ale mogę obiecać, że my się utrzymiemy.
Bardzo dziękuje za wywiad, miłego świętowaniaJa również dziękuje, a bawić będziemy się do rana (śmiech).