Wywiad z PortoFanem, trenerem zespołu.
Na początku chce panu pogratulować takich sukcesów. W 1 sezonie awansował pan do Ligi Europejskiej, wygrał Puchar Polski, awansował do Ekstraklasy. Jak pan to zrobił?
Myślę, że to dzięki zawodnikom, to są wielkie talenty nieodkryte przez żadne inne kluby. Udało nam się również dzięki temu, że każdy odpoczywał 1 mecz, gdy inni męczyli się na kilka frontów, my byliśmy zregenerowani. Bardzo dobrze współpracowało mi się z zawodnikami, niektórym jak: Artur, Thomas, Grzeszczak, Lionel wróżę wielką karierę, oby w Coca-Cola Team, co nie znaczy, że reszta drużyny jest gorsza, na nikim się nie zawiodłem.
Porozmawiajmy teraz trochę o taktyce szaleńca. Jak to się stało, że pan wymyślił taką dziwną taktykę. I jak to się stało, że przyniosła takie sukcesy?
Mieliśmy nadmiar napastników, gdy zobaczyłem obrońców byłem zachwycony, są bardzo pracowici, w trójkę w obronie sobie poradzili, napastnikom trudno było nie strzelić gola, jeśli ich było czterech w ataku. Prowadziłem już kilka drużyn w ligach okręgowych, formacja niemal zawsze taka sama, wierzę, że uda mi się rozpowszechnić ją. Podstawa to silni i wytrzymali obrońcy.
Jaki był powód tego, że graliście dwoma składami?
Mieliśmy duży i wyrównany skład. To sprawiło, że graliśmy dwoma składami, było to z korzyścią dla każdego, zawodnicy nie byli tak zmęczeni jak w innych klubach. Widzieliśmy również w sparingu, że składy są bardzo wyrównane, Skład A wygrał ze Składem B dopiero po karnych
Dziękuje za wywiad.
Proszę bardzo.
Pytania zadawał Grzeszczak
chce ktoś przejąć karierę? (wyślę wszystko co potrzeba)