a ja mam taką informację:
AC Milan za pośrednictwem swojej oficjalnej strony internetowej poinformował, iż Alexandre Pato pozostanie zawodnikiem rossonerich. Napastnik postanowił kontynuować swoją karierę w Mediolanie. Oto co powiedział sam zainteresowany:
"Milan to mój dom. Nie chcę przerywać kariery w Milanie, po zdobyciu swoich dwóch pierwszych trofeów w tej koszulce. Chcę zapisać się w historii klubu i jego przyszłych sukcesów. Radość z grania daje mi dalsza energię aby stawić czoła przeciwnością losu. Chcę odnosić zwycięstwa i zdobywać kolejne punkty. Dziękuję prezydentowi Berlusconiemu oraz całemu zarządowi oraz fanom za to, że zawsze we mnie wierzyli".
i do tego:
17:10 - Galliani potwierdził, że Pato pozostanie w Milanie. Oto jego słowa: "Obiecałem coś Cassano i nie będziemy dalej działać. Nie spodziewajmy się, że nasz atak się powiększy".
17:06 - Ostateczna decyzja o pozostaniu Pato w Milanie podjął bezpośrednio Silvio Berlusconi, który poparł działania sprowadzenia Teveza, tylko w wypadku sprzedaży Pato do PSG.
16:54 - "Pato zostaje w Milanie, Tevez nie przechodzi do Milanu". Te sensacyjne doniesienia miał telefonicznie przekazać Adriano Galliani dziennikarzowi Sky Gianluce Di Marzio. AC Milan oficjalnie wycofuje się z wyścigu po Teveza. Pato natomiast postanowił nie opuszczać Mediolanu i jego odpowiedź zablokowała transfer Argetyńskiego