Twojemu zawodnikowi skończył się kontrakt z twoja drużyną wznowienie kontraktu jest w zawieszeniu mimo, że gra w twojej drużynie to jest bez kontraktu jeśli ktoś go "kupi" to kasy nic nie dostaniesz ponieważ nie jest z twoja drużyną powiązany żadnym kontraktem.
to wiem i to jest dobrze zrobione, tak jak napisałem
że jak jakaś drużyna kupuje zawodnika z mojej drużyny, który zawiesił ze mną negocjacje na temat nowego kontraktu to nic nie płaci
Po drugie jak kupujesz zawodnika bez drużyny to płacisz mu połowę (czy jakąś tam cześć) wynagrodzenia na starcie
przeciez napisalem ze ma druzyne, a nie ze jest w OTHERS czy ma status FREE PLAYERS
a jak ja chcę kupić zawodnika z innej drużyny, który zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu to muszę płacić.
Ja wiem ze jak moj zawodnik zawiesi rozmowy na temat przedłuzenia kontraktu to inna druzyna go bierze
za darmo - tak ma byc, bardzo dobrze. Tylko jak ja chce kupic pilkarza który
ma klub (nie mylic z OTHERS albo FREE PLAYER*), który zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu z tą druzyna w której gra i go kupuje to płace za niego(+ wynagrodznie). Czyli bląd polega na tym, że ja musze płacic. A powinno byc tak że nie musze płacic - tak jak inne druzyny.
Po drugie jak kupujesz zawodnika bez drużyny to płacisz mu połowę (czy jakąś tam cześć) wynagrodzenia na starcie
*wiem ze w OTHERS trzeba zapłacic + wynagrodzenie, a jezeli FREE PLAYER to nic nie place tylko wynagrodzenie
Przykład:
Gram Realem Madryt, Kaka zawiesił negocjacje na temat nowego kontrakt i nowy kontrakt podpisał z Chelsea, i teraz która opcja jest poprawna:
a) Kaka przechodzi do Chelsea w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, a Chelsea mi
nic nie płaci,
b) Kaka przechodzi do Chelsea w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, a Chelsea mi
cos płaci (tyle ile wynegocjowała)
I ja i Ty zgadzamy się że opcja ''a''. Jest OK - rozumiemy się. W PESie 2012 też tak jest - dobrze.
A teraz odwrotnie, gram Realem Madryt i w klubie Lille Eden Hazard zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu z tym klubem, więc chcę go kupic, więc skladam ofertę i teraz która opcja jest poprawna:
a) Eden Hazard przechodzi do mnie w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, i ja nic Lille nie płace
b) Eden Hazard przechodzi do mnie w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, i place Lille wynegocjowaną kwotę.
I ja i Ty zgadzamy się że opcja ''a'' Jest OK - rozumiemy się. A w PES 2012 jest poprawna opcja ''b'', czyli że musze za niego płacic.
I teraz na przykladzie doklądnie widac na czym polega błąd.
Już rozumiesz?