Autor Wątek: PES 2012 - Football Life(BaL, ML,CB) - problemy, błedy, pytania.  (Przeczytany 293940 razy)

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 16.05.2011r.
Odp: PES 2012 - Football Life(BaL, ML,CB) - problemy, błedy, pytania.
« Odpowiedź #620 dnia: Kwiecień 02, 2012, 16:45:04 »
Mam pytanie czy jak gram w ML arsenalem to czy moge organizować sparingi ? A jeżeli tak to jak ? Bo w karierach klubowych widzę że co najmniej 3 sparingi rozgrywają przed sezonem.
Nie.
Ludzie grają po 3 sparingi lub więcej dlatego że sparingi rozgrywają w trybie gry Mecz Towarzyski (W ang wersji językowej Exbihton czy jakoś tak). :)
widzew.png" border="0

Offline Kuciapa

• Amator
  • *
  • Na forum od: 31.03.2012r.
« Odpowiedź #621 dnia: Kwiecień 03, 2012, 21:11:32 »
a gdzie mozna znalezc ta opcje zeby ustawic tego drugiego zawodnika ?? i edytowalem ustawienie kamery nie wiecie co odpowiada za przybllizenie bo gdy jestem z pilka po drogiej stronie boiska to troche jest troche za daleko jest jakas opcja ktora to przybliza ?

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.10.2011r.
« Odpowiedź #622 dnia: Kwiecień 04, 2012, 18:41:12 »
Też macie tak w ML, że jak jakaś drużyna kupuje zawodnika z mojej drużyny, który zawiesił ze mną negocjacje na temat nowego kontraktu to nic nie płaci, a jak ja chcę kupić zawodnika z innej drużyny, który zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu to muszę płacić.
Błąd twórców?

Offline Lacan

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 18.06.2010r.
« Odpowiedź #623 dnia: Kwiecień 04, 2012, 20:41:04 »
Dlaczego błąd ? logiczne to jest. Twojemu zawodnikowi skończył się kontrakt z twoja drużyną wznowienie kontraktu jest w zawieszeniu mimo, że  gra w twojej drużynie to jest bez kontraktu jeśli ktoś go "kupi" to kasy nic nie dostaniesz ponieważ nie jest z twoja drużyną powiązany żadnym kontraktem. Po drugie jak kupujesz zawodnika bez drużyny to płacisz mu połowę (czy jakąś tam cześć) wynagrodzenia na starcie

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #624 dnia: Kwiecień 04, 2012, 21:29:10 »
Twojemu zawodnikowi skończył się kontrakt z twoja drużyną wznowienie kontraktu jest w zawieszeniu mimo, że  gra w twojej drużynie to jest bez kontraktu jeśli ktoś go "kupi" to kasy nic nie dostaniesz ponieważ nie jest z twoja drużyną powiązany żadnym kontraktem.
to wiem i to jest dobrze zrobione, tak jak napisałem
że jak jakaś drużyna kupuje zawodnika z mojej drużyny, który zawiesił ze mną negocjacje na temat nowego kontraktu to nic nie płaci

Po drugie jak kupujesz zawodnika bez drużyny to płacisz mu połowę (czy jakąś tam cześć) wynagrodzenia na starcie
przeciez napisalem ze ma druzyne, a nie ze jest w OTHERS czy ma status FREE PLAYERS
a jak ja chcę kupić zawodnika z innej drużyny, który zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu to muszę płacić.

Ja wiem ze jak moj zawodnik zawiesi rozmowy na temat przedłuzenia kontraktu to inna druzyna go bierze za darmo - tak ma byc, bardzo dobrze. Tylko jak ja chce kupic pilkarza który ma klub (nie mylic z OTHERS albo FREE PLAYER*), który zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu z tą druzyna w której gra i go kupuje to płace za niego(+ wynagrodznie). Czyli bląd polega na tym, że ja musze płacic. A powinno byc tak że nie musze płacic - tak jak inne druzyny.

Po drugie jak kupujesz zawodnika bez drużyny to płacisz mu połowę (czy jakąś tam cześć) wynagrodzenia na starcie
*wiem ze w OTHERS trzeba zapłacic + wynagrodzenie, a jezeli FREE PLAYER to nic nie place tylko wynagrodzenie

Przykład:
Gram Realem Madryt, Kaka zawiesił negocjacje na temat nowego kontrakt i nowy kontrakt podpisał z Chelsea, i teraz która opcja jest poprawna:
a) Kaka przechodzi do Chelsea w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, a Chelsea mi nic nie płaci,
b) Kaka przechodzi do Chelsea w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, a Chelsea mi cos płaci (tyle ile wynegocjowała)

I ja i Ty zgadzamy się że opcja ''a''. Jest OK - rozumiemy się. W PESie 2012 też tak jest - dobrze.

A teraz odwrotnie, gram Realem Madryt i w klubie Lille Eden Hazard zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu z tym klubem, więc chcę go kupic, więc skladam ofertę i teraz która opcja jest poprawna:
a) Eden Hazard przechodzi do mnie w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, i ja nic Lille nie płace
b) Eden Hazard przechodzi do mnie w obecnym oknie transferowym lub przy najbliższym oknie transferowym, i place Lille wynegocjowaną kwotę.

I ja i Ty zgadzamy się że opcja ''a'' Jest OK - rozumiemy się. A w PES 2012 jest poprawna opcja ''b'', czyli że musze za niego płacic.
I teraz na przykladzie doklądnie widac na czym polega błąd.
Już rozumiesz?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2012, 22:19:23 wysłana przez madridista1400 »

Offline Lacan

• Prezes klubu
« Odpowiedź #625 dnia: Kwiecień 04, 2012, 22:23:39 »
hehe ale się rozpisałeś  ;D chyba zbyt pochopnie odpowiedziałem na twoje pytanie i rzeczywiście teraz rozumiem o co Ci chodzi i obawiam się, że masz rację jest to błąd bo jeśli negocjujesz z zawodnikiem, który wstrzymał się z przedłużeniem kontraktu i zgodził się na twoją ofertę transferu to powinieneś mu zapłacić ewentualnie jakąś cześć wynagrodzenia ale już nie na pewno sumkę klubowi, w którym gra. Mimo to przetestuje jutro transfery w ML bo szczerze nigdy nie negocjowałem z kimś kto wstrzymał się z przedłużeniem kontraktu.     

Offline AupaAtleti

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 07.06.2011r.
  • Atleti na Wieki
« Odpowiedź #626 dnia: Kwiecień 04, 2012, 22:45:34 »
troszkę masz a troszkę nie masz racji.

Bo zawodnik który nie chcę przedłużyć kontraktu a np. ma do lipca któregoś tam roku to jak złożysz ofertę w styczniu lub wcześniej to zapłacisz klubowi niewielką kwotę bo odejdzie pół roku przed końcem kontraktu, jeśli jednak poczekasz i zechcesz go ściągnąć po zimowym okienku to zapłacisz mu tylko wynagrodzenie a klub tego zawodnika nie dostanie nic.

PS a na serio Hazard nie chciał przedłużać kontraktu z Lille? U mnie ile razy bym nie zaczynał kariery zawsze jego pasek przywiązania jest na Full i za h*** nie mogę go kupić

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #627 dnia: Kwiecień 05, 2012, 16:40:32 »
troszkę masz a troszkę nie masz racji.

Bo zawodnik który nie chcę przedłużyć kontraktu a np. ma do lipca któregoś tam roku to jak złożysz ofertę w styczniu lub wcześniej to zapłacisz klubowi niewielką kwotę bo odejdzie pół roku przed końcem kontraktu, jeśli jednak poczekasz i zechcesz go ściągnąć po zimowym okienku to zapłacisz mu tylko wynagrodzenie a klub tego zawodnika nie dostanie nic.
To w juz sprawa twórców jak to sobie wymyslili (najlepiej zeby było tak jak FIFA [nie chodzi o tą grę, tylko o organizacje] przewiduje), ale tylko po to poruszyłem temat zeby dowiedziec sie jak to działa u innych.
PS a na serio Hazard nie chciał przedłużać kontraktu z Lille? U mnie ile razy bym nie zaczynał kariery zawsze jego pasek przywiązania jest na Full i za h*** nie mogę go kupić
Nie gram i nie grałem jeszcze Realem kariery w 12-stce, gram Celtą a to byl tylko przykłąd wymyslony, zeby jasno to zobrazowac.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2012, 19:52:50 wysłana przez madridista1400 »

pasztelan

• Gość
« Odpowiedź #628 dnia: Kwiecień 05, 2012, 21:21:46 »
Mam pytanko, aczkolwiek gdy chcę kupić, powiedzmy Pato, wcoskam negocjacje i to Milan daje mi ofertę, ile mam płacić (np. 30 mln) i ja mogę się z nim targować. Natomiast gdy ode mnie chcą np. Ramosa to oni też mi zgłaszają ofertę (np. 50 mln) i ja muszę się z nimi tarogować. Czy to ja mogę zgłosić ofertę klubowi?

Offline FenOmeNN

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.04.2012r.
« Odpowiedź #629 dnia: Kwiecień 05, 2012, 21:46:58 »
Witam.
Mam mały problem, dotyczący trybu kariery(jako trener).
Mianowicie, posiadam patch dodający bundesligę oraz 2.bundesligę. Gdy rozpocząłem karierę Manchesterem United moja druzyna zostala wrzucona własnie do drugiej Bundesligi. Przypuszczam, że wybierając inną drużynę stałoby się podobnie. W czym tkwi problem? Jak to naprawić?
Z góry dziękuję za pomoc.

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #630 dnia: Kwiecień 05, 2012, 22:57:43 »
Też macie tak w ML, że jak jakaś drużyna kupuje zawodnika z mojej drużyny, który zawiesił ze mną negocjacje na temat nowego kontraktu to nic nie płaci, a jak ja chcę kupić zawodnika z innej drużyny, który zawiesił negocjacje na temat nowego kontraktu to muszę płacić.
Błąd twórców?

gram 4 sezon Celtą i teraz juz moge kupowac za darmo, ale jak na początku chciałem kupic Rychely z Santosu bo mial własnie zawieszone nagocjacje to zapłacilem za niego
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2012, 19:17:05 wysłana przez madridista1400 »

Offline FCRealMadrid

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 17.10.2010r.
« Odpowiedź #631 dnia: Kwiecień 06, 2012, 11:23:13 »
mam problem z zapisem stanu gry w fotbal live,wywala mnie do pulpitu gdy chce zapisac,korzystam z patcha extraklasy,jakie pliki mogly by odpowiadac za takie zachowanie sie gry
Rafal

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #632 dnia: Kwiecień 06, 2012, 15:39:56 »
spolszczenie masz?
" border="0" border="0

Offline FCRealMadrid

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 17.10.2010r.
« Odpowiedź #633 dnia: Kwiecień 06, 2012, 20:10:56 »
tak gram na spolszczeniu
Rafal

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
« Odpowiedź #634 dnia: Kwiecień 06, 2012, 21:55:09 »
Mam pytanie jak zawodnik z danego klubu ma dane kontraktowe:

Czas trwania umowy 1/4 2/4 4/4 to co to oznacza? Bo nie jestem do końca przekonany 1-rok/4-lata czyli 3-lata do końca umowy?Hmm
Warriors by undertaknen

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #635 dnia: Kwiecień 06, 2012, 22:50:04 »
tak gram na spolszczeniu
od kogo
" border="0" border="0

Offline Lacan

• Prezes klubu
« Odpowiedź #636 dnia: Kwiecień 07, 2012, 00:00:31 »
Mam pytanie jak zawodnik z danego klubu ma dane kontraktowe:

Czas trwania umowy 1/4 2/4 4/4 to co to oznacza? Bo nie jestem do końca przekonany 1-rok/4-lata czyli 3-lata do końca umowy?Hmm

Zgadza się :) np 4/4 to by znaczyło że jest ostatni rok (sezon) umowy

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #637 dnia: Kwiecień 07, 2012, 10:57:09 »
Czy to ja mogę zgłosić ofertę klubowi?
Nie. To niestety nie FIFA.
" border="0

Offline Matiwoo

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.02.2012r.
« Odpowiedź #638 dnia: Kwiecień 09, 2012, 13:55:18 »
Przepraszam a nie wiecie przypadkiem jak mogę zmienic korki swojemu zawodnikowi w BaL? Za pomoc z góry dziękuję :)

Offline Letischoo

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 01.01.2011r.
  • Gram w: PES 2015
« Odpowiedź #639 dnia: Kwiecień 10, 2012, 12:52:20 »
Jak grać w Master League?

Dotąd grałem tylko mecze towarzyskie, postanowiłem jednak odpalić Master League. Wszystko ładnie poszło, mamy pierwszy mecz, drugi, piąty... i ja sie zastanawiam co się dzieje...? zawodnicy nie dochodzą do piłek - niedokładne podania... przegrywam większość pojedynków w powietrzu, biegowych... zawodnicy w ogóle się nie ustawiają o celności strzałów już nie wspominając... przez myśl przechodzi mi że to może ja nie potrafię sobie poradzić ze stresem związanym z grą o punkty? zapisz -> mecz towarzyski... i wszystko elegancko... ładnie idzie gra, zawodnicy się wystawiają i wszystko pięknie... wracam do ML i znowu to samo... nic nie wychodzi... i tutaj mam pytanie o co chodzi? czy to wina patch'a - T-Mobile Mod, czy twórców PESa? wy też tak macie że w meczu towarzyskim chodzi wszystko lepiej?
The big part of fifa players are PESfans, don't forget it.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #639 dnia: Kwiecień 10, 2012, 12:52:20 »