Zwróć też uwagę na to, że zawodnicy przeważnie marudzą wtedy gdy masz napięty grafik czyli np. w jednym tygodniu masz 3 mecze, a między kolejnymi spotkaniami masz tylko jeden dzień przerwy właśnie wtedy wskaźnik zmęczenia najszybciej wrasta
No prawda, jest tak, ale... Policzyłem sobie zawodników z wyjsciowej jedenastki z 4 ostatnich meczy, wyszło 19, tylko jeden zagrał we wszystkich meczach, 5 zagrało w 3 meczach, wg kolejności harmonogramu: mecz, 2 dwa dni przerwy, mecz, 6 dni przerwy, mecz, 7 dni przerwy, mecz. Podbnie by bylo przy przypadku takim jak piszesz: mecz, 2 dni przerwy, mecz, 2 dni przewy, mecz. Akurat w tym przypadku nikt nie narzekał, ale ja podobne proporcje mam we wszystkich meczach i zawsze ktoś się znajdzie kto bedzie marudził.
31; 29; 30; 29; 23; 29; 32;
33; 23; 21; 24; 21 to liczba rozegranych spotkan poszczególnych zawodników, tych najbardziej eksploatowanych, w poprzednim sezonie. Wszystkich meczy rozegrałem 44 (38 liga, 4 puchar kraju). Więc kalendarz miałem napięty tylko podczas 1/16 i 1/8 pucharu kraju.
Teraz zacytuje siebie:
Moi najbardziej eksploatowani gracze grają ok. 85% meczów samej ligi. (...) żaden zawodnik nie przekroczył 90% meczów w sezonie (...)
Przesadziłem i to ostro. Najbardziej uzytkowany pialkrz (gruba czcionka) rozegrał 33 mecze z 44 możliwych łatwo można policzy że to tylko 75%.
Niema piłkarza (w realu), który rozegrałby 3/4 meczów w sezonie i narzekałby. Niema. Nawet 35↑-latka. Niema.
a że nie bierzesz go pod uwagę :p to już twój problem
Nie traktuje tego jako problem, bo nie zwracam na pasek zmeczenia nawet uwagi (nawet przy meczowych zmainch). Poprostu tak jak wyżej napisałem, utrzymując poziom 3/4 meczy danego piłkarza na krótkim, napiętym etapie sezonu musze sie jescze bawic w ich lamenty.
_________________________________________________________________________________________________________________________________
A jeszcze jedno mi się przypomniało Jak jest strzałka od formy to pod nią jest pierwszy pasek zielony (jak piłkarz jest wypoczęty), a pod nim jest drugi pasek (u mnie jak narazie pusty). Co ten drugi pasek oznacza?
Ogólne zmeczenie/kondycję
Raczej się nie pomylę jeżeli dopiszę też podatność na kontuzje.