A więc wracam po dość sporej przerwie od pisania kariery klubowej. Wczoraj zainstalowałem sobie PES 12 oraz PESEdit 1.3 z ligą hiszpańską w której gra mi się bardzo dobrze, więc postanowiłem, że ruszę także z kariera na forum. Wybór klubu oczywiście padł na Real Madryt. W PES 11 grałem także Królewskimi i pewno nie którzy z was pamiętają moje kariery owym klubem. Teraz w PES 12 na pewno nie będzie wszystko tak ładnie i łatwo. Nie potrafię grać w obronie, więc nie zdziwcie się jeżeli w meczu mogę stracić nawet 2-4 bramki. Grę a ataku bardziej opanowałem więc ze strzeleniem bramek nie powinno być żadnego problemu. Nowych postów nie będę dodawał za często, lecz myślę, że kariera będzie bardzo ciekawa i cieszyła się zainteresowaniem. U mnie nie istnieje zasada " Koment za koment ". Komentuję te kariery, które zwróciły moją uwagą. Oczywiście na wasza komentarze też będę starał się odpowiedzieć, lecz mówię pierw komentuję te kariery które zwracają moją zainteresowanie.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Jose Mourinho zostaję na kolejne lata.
Jose Mourinho przed rokiem objął stanowisko trenera ekipy Królewskich. Ściągniecie tego człowieka tak doświadczonego w swojej pracy miało obfitować w same sukcesy Królewskich. Real sezon 2010/11 zakończył na drugiej pozycji tuż za plecami Barcelony. W lidze mistrzów także ekipa Jose nie zdobyła trofeum, bowiem swój udział zakończyła na półfinale, gdzie przegrała w dwu meczu z Barceloną. Jedynym sukcesem Realu było zdobycie Pucharu Króla. Królewscy w finale zmierzyli się z Barceloną, która ograli 1-0 po bramce cracka Realu Cristiano Ronaldo. Po całym sezonie pojawiło się pytanie czy Jose Mourinho zostanie na dłużej? Teraz mamy już na to odpowiedź. Portugalczyk podpisał kontrakt z Realem obowiązujący go aż do końca sezonu 2013-2014. Jak wiemy kluby trenowane przez Mourinho zawsze odnoszą wielkie sukcesy. Tak jak np. FC Porto czy też Inter Mediolan. Mourinho ma jeszcze na to czas aby udowodnić światu, że Real Madryt jest najlepszym klubem świata. Pierwszą szansą na zdobycie pierwszego trofeum w tym sezonie jest mecz Super Pucharu Hiszpanii, gdzie Królewscy zmierzą się z Barceloną. Pierwsze spotkanie odbędzie się w środę na Santiago Bernabeu, a rewanż w niedziele na Camp Nou.
Ozil w tym sezonie na skrzydle? Zmiana ustawienia Królewskich.
Mesut Ozil do Realu przyszedł w ubiegłym sezonie po tak nie wielkim czasie jakim spędził w ekipie Królewskich stał się jednym z najbardziej lubianych piłkarzy przez Madryckich kibiców. W zeszłym sezonie Ozil był najczęściej próbowanym graczem przez Jose Mournho. Niemiec rozegrał aż 42 spotkania na pozycji środkowego pomocnika. Na tej pozycji młody Niemiec czuł się rewelacyjnie o czym mówi liczba asyst uzyskana przez niego. W tym sezonie ma być inaczej. Do formy bowiem dochodzi Ricardo Kaka, który za pewne szybko znajdzie sobie miejsce w pierwszej " jedenastce ", a to by oznaczało zmianę zastawienia Królewskich na boisku. Przypuszcza się, że Real może wstępować w takim zestawieniu: W bramce oczywiście Cassilas. W obronie od prawej Sergio Ramos, Pepe, Carvalho oraz Marcelo. Defensywnym pomocnikiem zostanie Xabi Alonso, który w tym sezonie będzie musiał radzić sobie sam na tej pozycji. Na skrzydłach znajdą się Ozil oraz Di Maria, a w ataku Królewskich zobaczymy Ronaldo jako wysuniętego napastnika, a tuż z nim będzie grał Kaka oraz Benzema. Tak właśnie przedstawia się nowe ustawienie Królewskich, które jeszcze do końca nie jest pewne. Dokładnie dowiemy się wszystkiego tuż przed meczem z Barceloną.
Kaka: Czuję, że ten sezon pokaże kto to jest naprawdę Kaka.
- Po raz pierwszy od dwóch sezonów rozegrałem cały okres przygotowawczy z drużyną, a nie sam czy też lecząc kontuzję. Myślę, że rozegrane prze zemnie sparingi pokazały, że powracam do swoje dawnej formy prezentowanej w Milanie. Czuję się naprawdę dobrze nie mam już problemów z kolanem tak jak to było przez ostatnie sezony. Mam wielkie odczucie, że ten sezon pokaże kim jest naprawdę Kaka. Mam spory dług wobec kibiców, którzy zawsze są zemną za co mogę im bardzo podziękować i obiecać, że w tym sezonie Kaka pokaże się z jak najlepszej strony.
Kto odszedł, a kto doszedł do ekipy Królewskich?
Sporym zaskoczeniem wśród wielu kibiców piłki nożnej może być fakt, że z klubu odchodzi Sami Khedira, który przed rokiem zasilił progi Realu. Niemiec nie jest już uważany za piłkarza przydatnego drużynie więc władze klubu podjęły się sprzedaży tego zawodnika. Kolejnym zawodnikiem, który odszedł jest Esteban Granero, który przez cały swój pobyt w Realu musiał uznawać wyższość kolegów i był tylko ich zmiennikiem. Następnym piłkarze, który opuścił ostatnio Madryt jest także Raul Albiol, który w walce z Pepe oraz Carvlaho raczej nie miła szans na powodzenie. Wcześniej z klubu także odszedł Gago, Pedro Leon oraz Drenthe.
Jak wiemy zawsze tak jest, że ktoś odchodzi, a ktoś przychodzi. Tym razem Real podjął się innej polityki transferowej i ściągał do klubu młodych graczy ze nie wielkie kwoty. Pierwszym nowym nabytkiem został młody Varane, który przyszedł do Królewskich za niewielką kwotę. Kolejnym piłkarzem został Fabio Coentrao, który do Realu przybył z Benficy. Bardzo ciekawe nazwiska pojawiały się jeśli chodzi o atak Królewskich. Pierw do klubu miał dojść Aguero oraz Neyemar, lecz oba piłkarze nie wyrazili chęci gry. Następnie miał dojść Falcao, lecz wybrał Atletico. Tym samym Real do ataku pozyskał Hulka z FC Porto. Ostatnim wzmocnieniem został gracz Lille Hazard. Real także był blisko pozyskania Sahina, Altintopa oraz Callejona, lecz zawodnicy nie wyrazili chęci gry dla Królewskich.
Khedira -> Liverpool
Raul Albiol -> Malaga
Granero -> Valencia
Coentrao - Benfica -> Real Madryt
Varane - Lens -> Real Madryt
Hulk - Porto -> Real Madryt
Hazard - Lille -> Real Madryt
C.D.N