Autor Wątek: Borussia Dortmund by Emilek1908 | Bardzo ważny mecz z Werderem  (Przeczytany 38175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 02.05.2008r.
  • Zapraszam www.fcbobrek.net
    • FC BOBREK
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 12 kolejka vs Hannover
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 01, 2011, 10:18:14 »
Tak jak napisali poprzednicy .. Totalnie przemeblowana linia obrony się sprawdziła. Zagrać na 0 z tylu z Hannoverem to na pewno cieszy. Chodź daje sporo do myślenia trenerowi przed meczem z Bayernem. Wróćmy jednak do meczu.
Na szczęście również zmiany z przodu przyniosły efekt. Zidan który dostał również szansę asystował przy 1 golu Kevina. Młody Niemiec również ostatnio nie grał także strzelając bramkę udowodnił że również myśli o pierwszej jedenastce. Drugi gol popis przeglądu gry Lucasa który wypatrzył na 9 metrze Ivana, a król strzelców ligi belgijskiej z poprzedniego sezonu nie mógł nie zmarnować takiej okazji. Do przerwy 2-0 co przy wyrównanym meczu w drugiej części nie przyniosło już zmiany wyniku i udało Ci się wywieź bardzo ważne 3 pkt.

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 01, 2011, 11:31:39 »
Dobry mecz z Hannoverem. Duet Barrios i Zidan nie źle się spisał choć żaden z nich nie strzelił bramki ;) Lepiej jest mieć więcej opcji w obronie choć ja lubię mieć wąską kadrę i często dawać szansę młodym kiedy Ci "lepsi" są w słabszej formie. Ivan Perisić świetnie się wkomponował w zespół.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 01, 2011, 13:00:50 »
13 kolejka
Niesprawiedliwa porażka z Bayernem...

Borussia Dortmund      1:2      Bayern Monachium

Wstęp do meczu:
W 13 kolejce na Signal Iduna Park przyjechał największy kandydat do mistrzostwa Niemiec Bayern Monachium. Bawarczycy zajmują pierwszą pozycję w lidze z już dość sporą przewagą nad rywalami. Trener Klopp zdecydował się na takie samo zestawienie obrony jak z meczu z Hannoverem, co było dość ryzykowne, jednak trzeba przyznać, że nie popełnili oni jakichś rażących błędów.

Sytuacji godne uwagi:
23' - Dośrodkowanie Kagawy ze skrzydła, ładnie główkuje Grosskreutz, ajj... słupek. Ale do piłki dopada Barrios, uderza mocno z pięciu metrów! Ależ kapitalna interwencja Sattelmaier'a. Cóż to była za okazja dla Borussii...

41' - Olić ładnie podaje w pole karne do Mullera, za pasywnie podszedł do niego Kehl i młody napastnik Bayernu miał za dużo swobody, co świetnie wykorzystał. Uderzył precyzyjnie z 9 metrów i piłka wpadła tuż obok słupka, bez szans Weidenfeller...

49' - Świetne podanie Barriosa do Lewandowskiego na wolne pole, ten wychodzi sam na sam, będzie gol... Ajj, znowu świetna interwencja bramkarza gości...

59' - Dośrodkowanie z prawej strony Kocha, Barrios uderza głową radząc sobie w powietrzu z van Buytenem, piłka odbija się od słupka, toczy się po linii bramkowej, odbija się od drugiego słupka, zdezorientowany bramkarz i piłka wpada do bramki! Co za gol Paragwajczyka!

71' - Fenomenalne podanie Schweinsteigera na wolne pole do Ribery'ego, ten wykorzystuje swoją szybkość i wychodzi sam na sam z bramkarzem. Roman wychodzi z bramki i Ribery popisuje się kapitalnym lobem, nie miał nic Weidenfeller do powiedzenia w tej sytuacji, piękne zachowanie Francuza!

83' - Ogromne zamieszanie w polu karnym Bayernu po dośrodkowaniu piłki z rzutu rożnego, piłka znajduje się z boku pola karnego pod nogami Lewandowskiego, wydawało się, że był spalony... Nie ma, uderza Polak, będzie bramka... NIE MA, poprzeczka... Ależ pech Borussii...

Podsumowanie:
Borussia bardzo dobrze spisała się ze świetnie spisującym się w tym sezonie Bayernem. W sumie, momentami byli nawet sporo lepsi od gości, jednak w tym przypadku zadecydowały indywidualne umiejętności piłkarzy Bayernu czy wielki pech Borussii, która obijała słupki i poprzeczki a także dobra postawa bramkarza Bayernu. Była wielka okazja nawet na zwycięstwo, jednak nie udało się ugrać nawet punktu... Wielka szkoda...

Strzelcy:
0-1 Thomas Muller (Ivica Olic) 41'
1-1 Lucas Barrios (Julian Koch) 59'
2-1 Franck Ribery (Bastian Schweinsteiger) 71'

Kartki:
Filipe Santana, Hornschuh (BVB)
brak

Pochwała od trenera Lucas Barrios (+7)
Nagana od trenera brak

Barrios strzelił dzisiaj fantastyczną bramkę, jednak nie pomogła ona zdobyć nawet punktu w meczu z Bayernem...

Następny mecz

vs

Przed nami piąta kolejka fazy grupowej Ligi Europejskiej. Borussia zmierzy się na własnym stadionie z Athleticiem Bilbao. W pierwszym meczu tych drużyn padł remis 1:1, jednak teraz żeby myśleć o jak najłatwiejszej drodze awansu ten mecz trzeba wygrać!

Barrios: Nie podpiszę nowego kontraktu!
Barrios nie chce grać już w Dortmundzie.

Cały piłkarski świat obiegła już informacja, że Lucas Barrios nie chce podpisać nowego kontraktu z drużyną Borussii. Obecny obowiązuje do końca tego sezonu, więc po sezonie Paragwajczyk będzie wolnym zawodnikiem i za darmo będzie można go ściągnąć do zespołu, więc będzie na pewno łakomym kąskiem dla wielu klubów. Oto co powiedział o tym sam Lucas.

- Tak, prawdą jest, że Borussia zaoferowała mi propozycję nowego kontraktu. Zadowala mnie ona finansowo, jednak raczej nie złoże podpisu na nowym kontrakcie. Odpadliśmy już z Ligi Europy, odpadliśmy z Pucharu Niemiec, a w lidze zajmujemy ósme miejsce i nie wiadomo w ogóle czy awansujemy do europejskich pucharów. Ja mam swoje ambicje i wiem, że stać mnie na więcej bo były tutaj aspirację na Ligę Mistrzów, ale niestety chyba niektórym się w głowach poprzewracało i nie ma pewności gry nawet w LE. Chcę grać w lepszym klubie!

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 13 kolejka vs Bayern
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 01, 2011, 13:10:11 »
Ahh, szkoda tej porażki z Bayernem, ale miałeś swoje sytuacje których nie potrafiłeś wykorzystać. Przed przerwą tracisz bramkę za sprawą młodego Niemca. Następnie atakowałeś i bo piękny strzale Barrios doprowadza do remisu. Niestety gości zaatakowali i Ribery pięknym lobem ustala wynik spotkania. Pod koniec były jeszcze szanse na remis, ale się nie udało.. Dziwi mnie trochę zachowanie Barriosa... z drużyną jest się na dobra i na złe, a jak widać mu jest to obojętne..

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 01, 2011, 14:07:09 »
No wielka szkoda tej porażki..Tym bardziej że mecz bardzo wyrównany. Ten mecz jednak pokazuję gdzie w tabeli jest Bayern a gdzie Borussia. Bawarczycy mimo wszystko są liderem i w tym meczu Ci niestety o tym przypomnieli.. Co tobie nie wpadało z braku szczęścia im niestety siadało.. Chodz myślę remisem mogłby się zakonczyć ten wynik i to bylo by bardziej sprawiedliwe..

Co do Barriosa - Totalny brak lojalności wobec klubu i kibiców. Jak dla mnie mimo że strzela za takie słowa powinien grzać ławę...Oj Lucas coś ty naopowiadał myślałem w głowie jest więcej...

Offline damian376

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.10.2011r.
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 01, 2011, 14:10:13 »
Szkoda tej porażki z Bayernem chciaż graliście dobrą piłkę i zasługiwaliścnie chociaż na remis.
Co do Barriosa dziwne zachowanie tym bardziej że w LE macie jeszcze szanse na awans a sezon jest jeszcze długi.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 01, 2011, 14:42:43 »
Jako, że z meczami jestem do przodu pozwalam sobie wstawić dwa mecze LE razem, i tak odpadłem po żenującym meczu z Bragą, że aż mi klawiatury szkoda... Screeny wszystkie niestety powyrzucane. Miałem post gotowy już w notatniku, otwieram notatnik a on pusty... Zachowało mi się tylko zdjęcie tabeli grupy na koniec.

5 kolejka
Remis dający nadzieję!

Borussia Dortmund      1:1      Athletic Bilbao

No tutaj było w miarę nieźle. Oczywiście nie obyło się bez samobója, strzelił go Koch, ale później zrehabilitował się asystą przy golu Lewego (ale głowy nie dam, że to on strzelił)

6 kolejka
ŻE-NA-DA!

Sporting Braga      5:1      Borussia Dortmund

To, co wyprawiała tutaj moja obrona to... szkoda gadać. 3 bramki strzelił mi Nuno Gomes, jedną bodajże Carlao i ozdoba tego spotkania. Bramka na 3:1 Bendera (szkoda, że samobójcza). Nie zrozumiał się z Weidenfellerem i przelobował głową własnego bramkarza. Jedyną bramkę dla BVB strzelił Kagawa w 46 minucie.

Klopp: Barrios ma czas do końca rundy!
"No to sobie pograłeś do końca sezonu..."

Na odpowiedź Jurgena Kloppa nie trzeba było długo czekać. Od razu wypowiedział się o Lucasie Barriosie, który nosi się z zamiarem odejścia z Signal Iduna Park. Wygląda na to, że jeśli Barrios do końca rundy nie podpisze kontaktu więcej spotkań w drużynie Borussii już nie zagra...

- No co ja tu mogę powiedzieć. Chce odejść - proszę bardzo, droga wolna. Szkoda, że zapomniał, kto do Europy go ściągnął i kto go wypromował. Niestety, ale niektórzy tacy są i nic na to nie poradzę. Mały kryzys zespołu a ten od razu płacze, że mu źle. Jego sprawa, oczywiście. Wszystko wskazuje na to, że jednak nie podpisze nowego kontraktu. Gdzie nie pójdzie, ja mu będę życzył szczęścia, jednak niech pamięta, że do końca sezonu jest naszym zawodnikiem. Chociaż w sumie... jeśli do końca rundy nie zmieni decyzji i nie podpisze kontraktu może iść do sklepu z meblami po jakiś dobry fotel bo na trybunach jest nieco niewygodnie.
- tyle na temat Barriosa powiedział Klopp.

Ganso piłkarzem BVB!
Ganso od stycznia będzie piłkarzem Borussii!

Biło się o niego pół piłkarskiej Europy, na czele z Realem Madryt, Barceloną czy Manchesterem United. On tymczasem zagrał wszystkim wielkim na nosie i wybrał ofertę z... Borussii Dortmund. Tak, tak. Paulo Ganso od stycznia będzie zawodnikiem zespołu Jurgena Kloppa. BVB zapłaciła za niego śmieszną kwotę, jaką było 8 milionów euro. Brazylijczyk podpisał kontrakt na 2 lata, będzie grał z numerem 8 na koszulce.

- Jestem bardzo zadowolony z tego, że podpisałem kontrakt z takim klubem jak Borussia. Wiem, że teraz nie idzie im najlepiej, ale to nadal mistrz Niemiec, wielka drużyna. Jest to zespół, który lubi stawiać na młodych graczy i dlatego tutaj jestem. Nie chciałem iść do Realu czy Barcelony, gdzie i tak pewnie siedziałbym na ławcę. Tutaj też są świetni zawodnicy, ale na pewno większe szanse gry mam przy Kagawie czy Perisiciu aniżeli Inieście czy Xavim oczywiście niczego nie ujmując dwóm pierwszym. Chcę tutaj poznać europejską piłkę, robi się tu fajna drużyna z aspiracjami. Kto wie, może za parę lat z Borussią dostąpimy miana takiej drużyny jak Barcelona i nikt nie będzie mi mówił, że źle zrobiłem wybierając tą drużynę.
- powiedział po podpisaniu kontraktu Ganso.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 2 kolejki LE bez opisów | BVB NEWS
« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 01, 2011, 16:30:15 »
Mam trochę zaległości więc postaram się nadrobić:

Mecz z Bayernem był bardzo dobry w waszym wykonaniu. Nie przestraszyliście się lidera i graliście jak równy z równym. Mieliście swoje szansę, ale na waszej drodze stawały poprzeczka czy słupek. Szkoda, bo można było nawet ten mecz wygrać, ale niestety jest porażka.

Bardzo brzydkie zachowanie Barriosa, który kocha klub tylko wtedy kiedy mu idzie jak nie to siema już mnie tu nie ma. Nie jest związany jakoś mocno z ekipą, a idź sobie nawet do Szejków, tam chcą takich piłkarzy. Typowych najemników co mają gdzieś klub, tylko żeby kasa była i sukcesy. Krzyżyk na drogę, przy pierwszym postoju p********j w podłogę.

Jeśli chodzi o mecze LE, to powiem krótko nie udało się (to będzie ta najłagodniejsza wersja) :)

Bardzo dobrze powiedział wasz trener, mądry facet z niego. Niech sobie kupi fotel i wniesie na trybuny, ale Lucas pamiętaj o kremie na odleżyny bo ci d**a odpanie od siedzenia  :D.

Przyjście Ganso jest wielkim zaskoczeniem w klubie jak i całej Europie. Pokonaliście City, Chelsea, Man United, Barcę czy Real w walce o niego to się chwali. Widać, że gracz jest bardzo zadowolony z tego transferu i postara się nie zawieść zaufania jakim go obdarzyliście

Hmm Vedan i Ganso będą grać tak, że szybko zapomnicie o tym jak mu tam aaa Barioss. :D

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 2 kolejki LE bez opisów | BVB NEWS
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 01, 2011, 17:08:40 »
Mecz z Athletico był bardzo dobrym w wykonaniu Borussi. Prawda, był gol samobójczy, ale ten sam piłkarz pomógł później strzelić gola na remis.

Natomiast spotkanie z Bragą to żenująca postawa twojej defensywy. Jak w poprzednim meczu, padł jeszcze gol samobójczy po nieporozumieniu się z golkiperem. Dobrze, że Kagawa uratował honor, i strzelił 1 bramkę.

Ja jestem za zmienieniem trenera, nie radzi sobie, ma złe taktyki. Potrzeba nowej krwi, zaś transfer to dobre posunięcie. Powodzenia!

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 2 kolejki LE bez opisów | Sensacyjny transfer!
« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 01, 2011, 17:20:15 »
Mecz z Atleticem to jeszcze przywrócenie szans na awans do dalszej rundy. Mogło być tak znacznie lepiej bo, gdyby nie ten samobój pewno miał byś trzy punkty. O meczu z Bragą nie ma co się wypowiadać bo ty to ująłeś w najlepszy sposób " ŻENADA ". Cieszy fakt, że chociaż gola zdobyłeś.
Klopp widzę jest trochę zdruzgotany decyzją Barriosa. On go ściągnął do Europy to on go wypromował, a Barrios robi mu coś takiego... Można powiedzieć, ze wypiął się tak jak Tevez na City ;D.
Ooo proszę Ganso u ciebie? Hehe gratulację bo on jakoś do mnie dotrzeć nie może a to bardzo dziwne bo gram także Espanyolem, a tam przybył bez wahania. ;D

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 2 kolejki LE bez opisów | Sensacyjny transfer!
« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 01, 2011, 17:26:36 »
14 kolejka
Remis uratowany w końcówce!

1. FC Koeln      2:2      Borussia Dortmund

Wstęp do meczu:
W 14 kolejce Borussia na wyjeździe zmierzyła się z FC Koeln zajmującym 13 miejsce w tabeli. Borussia przed spotkaniem była na siódmej pozycji. W ataku zabrakło na ten mecz Barriosa, co było niemałym zaskoczeniem, w pomocy Kagawa zamienił się pozycjami z Perisiciem. Japończyk zagrał na lewej pomocy, zaś Chorwat jako ofensywny pomocnik.

Sytuacji godne uwagi:
9' - Koeln od razu ruszyło do ataków. Ionita ładnie pociągnął do linii końcowej i wystawił piłkę Jajalo na środek pola karnego. Ten znalazł się pięć metrów przed bramką gości i bez problemu umieścił piłkę w siatce.

14' - Gospodarze długo jednak nie cieszyli się z prowadzenia. Zidan próbował przedrzeć się w pole karne, jednak piłkę zatrzymał jeden z obrońców. Ta wyturlała się przed szesnastkę, a tam był Perisić, który uderzył z pierwszej piłki, ta odbiła się jeszcze nieco od któregoś z piłkarzy Koeln i wpadła do bramki!

41' - Peszko dośrodkowuje w pole karne. Do góry piłkę głową grał Schmelzer, który pojedynkował się z jednym z napastników gospodarzy i w pozornie nie groźnej sytuacji próbujący wybić piłkę głową Bender kieruje ją do własnej bramki...

85' - Z 13 metrów uderza aktywny dzisiaj Perisić, odbija Varvodić przed siebie, do piłki dopada jednak Zidan i z 7 metrów główką pakuje piłkę do pustej bramki ratując remis drużynie z Dortmundu.

Podsumowanie:
Chyba nieco więcej spodziewaliśmy się po Borussii w starciu z trzynastą ekipą ligi. Borussia miała przewagę, jednak gospodarze bardzo mądrze się bronili i nie dopuszczali do wielu dobrych okazji Borussii. Próby były, jednak nie były one jakiejś wielkiej jakości. Szkoda remisu, jednak punkt też na pewno nie jest zły. Trzeba jednak gonić czołówkę, a remisy w tym nie pomagają...

Strzelcy:
1-0 Mato Jajalo (Alexandru Ionita) 9'
1-1 Ivan Perisić 14'
2-1 Sven Bender (gol samobójczy) 41'
2-2 Mohamed Zidan 85'

Kartki:
brak
brak

Pochwała od trenera Ivan Perisić (+3), Mohamed Zidan (+1)
Nagana od trenera Sven Bender (-2)

Zidan w ostatnich minutach strzelił bramkę, która zapewniła punkt BVB.

Następny mecz

vs

Borussię czeka kolejny wyjazd. Tym razem przeciwnikiem będzie 1. FC Kaiserslautern. Piłkarze gospodarzy następnego spotkania zajmują jak narazie ostatnią pozycję w lidze, więc innego wyniku niż zwycięstwo Borussii nie mogę sobie wyobrazić.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 14 kolejka vs Koeln
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 01, 2011, 18:04:42 »
No aż czterech polaków oglądaliśmy na boisku, a to rzadkość w ligach zagranicznych ;D.
Koeln jako pierwsze zaatakowało i to oni wyszli na prowadzenie, radość długo nie trwała bo już w 14 minucie udaje się doprowadzić do remisu, a tam gola zdobywa Perisić. Przed przerwą jeszcze dobrą centrą w pole karne popisał się Peszko, a tam po zamieszaniu samobójczego gola pakuję Bender.. Pod koniec spotkania udało ci się odrobić starty i uzyskujesz jeden punkty. Widzę, że ostatnio idzie ci słabo. Chyba czas najwyższy wyjść z drobnego dołka.

Offline CJKarl

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.02.2010r.
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 01, 2011, 20:47:17 »
Źle się dzieje w Dortmundzie a najbardziej boli porażka 5-1 z będącą w twoim zasięgu Bragą.Ganso fantastyczne wzmocnienie i napewno podciągnie gre zespołu.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 01, 2011, 21:24:50 »
Na początku spotkania to rywale Borussi zdominowali grę. Ionita świetnie wziął ciężar gry na swoje barki, świetnie dograł w pole karne do kolegi, a ten umieścił piłkę w siatce. 14 minuta to fartowna bramka gości. Piłka, która została odebrana przez obrońcę, nieszczęśliwie dla Koeln wpadła pod nogi Perisića. Ten z 16m. ładnie strzela wyrównującego. Pod koniec pierwszej połowy słaba postawa obrońców. Nieporozumienie po której pada bramka samobójcza, szkoda..
Pod koniec meczu Zidan jednak strzela bramkę na remis.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 01, 2011, 21:39:37 »
Jako, że z meczami jestem do przodu pozwalam sobie wstawić dwa mecze naraz, zostanie mi wtedy tylko spotkanie z Augsburgiem do wstawienia a tam chcę dodać jeszcze transfer, podsumowanie i mogę wyjść na bieżąco.

15 kolejka
Minimalne zwycięstwo nad ostatnim teamem!

1. FC Kaiserslautern      0:1      Borussia Dortmund

Wstęp do meczu:
W 15 kolejce Borussia podejmowała na wyjeździe ostatni w tabeli zespół - Kaiserslautern. Wszyscy oczekiwali oczywiście jednego - zwycięstwa. Nie liczyło się w sumie czy będzie to wymęczone 1:0, czy spokojne 4:0. Dla Borussii liczą się teraz punkty, nieważne w jakim stylu, a z takimi drużynami mecze trzeba po prostu wygrywać. Do składu powrócił Barrios, który wystąpił obok Lewandowskiego, zaś Perisicia zastąpił na lewej stronie Grosskreutz.

Sytuacji godne uwagi:
70' - Z kontrą rusza BVB po rzucie rożnym rywali. Lewandowski nie mając co zrobić z piłką po ziemi zagrał przez pół boiska na wolne pole do Barriosa. Do tego od razu doskoczyło dwóch obrońców, ale Paragwajczykowi udało się z nimi poradzić i uciec im na niewielką odległość. Barrios zauważył jednak wychodzącego niepotrzebnie z bramki golkipera gospodarzy i z 16 metrów zdecydował się na wysokie uderzenie. Z perspektywy stanowiska dziennikarskiego wydawało się, że piłka nie znajdzie drogi do siatki, jednak wpadła tuż pod poprzeczkę bramki Kaiserslautern.

Podsumowanie:
Spore męczarnie Borussii z ostatnią drużyną ligi. Gdyby nie świetny pomysł Lewego i kunszt Barriosa mogło tutaj skończyć się podziałem punktów, jednak właśnie tacy piłkarze decydują o obliczu drużyny w najważniejszych momentach. Borussia miała zdecydowaną przewagę, brakło jednak skuteczności. Znowu... Mamy nadzieję, że Ibisević, który niedługo przybędzie do Dortmundu będzie lekiem na to zło.

Strzelcy:
0-1 Lucas Barrios (Robert Lewandowski) 70'

Kartki:
brak
brak

Pochwała od trenera Lucas Barrios (+8), Robert Lewandowski (+4), Marcel Schmelzer (+3)
Nagana od trenera brak

Barrios kapitalnie zachował się przy strzelonej bramce i zapewnił gościom 3 punkty.

Następny mecz

vs

16 kolejka Bundesligi stanie pod znakiem Derbów Zagłebia Ruhry. Najciekawiej zapowiadające się spotkanie tej kolejki zostanie rozegrane na Signal Iduna Park. Schalke jak narazie jest wiceliderem tabeli i jeśli Borussia nie chce tracić wiele na półmetku rozgrywek wypadałoby ten mecz co najmniej zremisować, a najlepiej zdobyć komplet punktów.

________________________________________________________________________________________________________

16 kolejka
Remis w derbach Zagłębia Ruhry!

Schalke 04      2:2      Borussia Dortmund

Wstęp do meczu:
W 16 kolejce Borussia udała się na Veltins-Arena aby w derbach Zagłębia Ruhry zmierzyć się z Schalke. Jest to spotkanie, które elektryzuje kibiców obu drużyn. Tym razem nie było inaczej... Dla każdego liczyła się wygrana, jednak trener Klopp wciąż nie mógł znaleźć odpowiednio dobranej linii defensywnej... Jedynym pewniakiem wydawał się jedynie Schmelzer.

Sytuacji godne uwagi:
12' - Borussia od ataków zaczęła to spotkanie i opłaciło się to! Gotze dośrodkowuje z prawej strony, główką uderza Kagawa, który trafia w poprzeczkę, ale do piłki dopada Barrios i pakuje futbolówkę z najbliższej odległości do bramki.

34' - Ładne podanie Raula na skrzydło do Huntelaara, Holender dośrodkowuje z lewej strony boiska, Farfan wykorzystuje małe zamieszanie wśród obrony Borussii i z 6 metrów pakuje piłkę do siatki obok bezradnego Weidenfellera.

58' - Raul wychodzi sam na sam z Weidenfellerem, bramkarz gości zdołał odbić piłkę, jednak i tak leciała ona w stronę bramki, wybija z linii piłkę Subotić, jednak... trafia w Huntelaara, który był parę metrów przed bramką i wpada do siatki...

76' - Schmelzer zagrał na dobieg do Perisicia na bok pola karnego. Chorwat z pierwszej piłki zagrał na 6 metr do Barriosa, a Paragwajczyk nie ma problemów z wykończeniem i ustala wynik spotkania na 2:2.

Podsumowanie:
Pierwsza połowa zdecydowanie dla Borussii. Gdyby udało się wtedy nie stracić bramki po jednej z nielicznych akcji to spotkanie mogło zupełnie inaczej wyglądać. Niestety jednak gola stracili i Schalke nabrało nieco wiatru w żagle w drugiej połowie strzelając kolejną bramkę. Bardzo szczęśliwą, od razu chcę powiedzieć, że nie było w tym winy Suboticia, który nie miał innego wyjścia. Akurat niefortunnie trafił w Holendra. Na szczęście Borussia wzięła się jeszcze do roboty i strzeliła wyrównującą bramkę, chociaż zasłużyła dzisiaj chyba na 3 punkty...

Strzelcy:
0-1 Lucas Barrios 12'
1-1 Jefferson Farfan 34'
2-1 Jan-Klaas Huntelaar 58'
2-2 Lucas Barrios (Ivan Perisić) 76'

Kartki:
brak
brak

Pochwała od trenera Lucas Barrios (+9)
Nagana od trenera brak

Nie zanosi się na to, aby Barrios podpisał kontrakt z BVB. Będzie to ogromna strata dla drużyny Jurgena Kloppa...

Następny mecz

vs

Ostatnia kolejka rundy jesiennej. Borussia podejmuje 16 w tabeli zespół Augsburga. Nie powiedział nikt jednak, że będzie to łatwe spotkanie bo Augsburg już napsuł krwi kilku drużynom...

Offline NexaT

• Prezes klubu
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 15, 16 kolejka vs Kaiserslautern, Schalke
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 01, 2011, 21:48:44 »
Ocenię derby, bo jestem troszkę zmęczony..
W 12' min. świetna wrzutka do Kagawy, niezawodny zawodnik :D trafia niestety w poprzeczkę, na szczęście asekurował go Barrios, i strzelił gola otwierającego mecz. 34 minuta to duże zamieszanie w twoim polu karnym, świetnie wykorzystał to Farfan, twój golkiper nawet nie drgnął.
Bramka na 2:1, była bardzo nieszczęśliwie strzelona. (dla Ciebie) Po interwencji sam na sam, piłka toczyła się do bramki, defensor chciał wybić piłkę, ale pechowo trafił w holendra.. 15 minut przed końcem świetny Chorwat, zagrał piłkę do Barriosa, zawodnik z 6m. ustalił wynik meczu.
Myślę, że remis jest tutaj najodpowiedniejszy.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
Odp: Borussia Dortmund by Emilek1908 | 15, 16 kolejka vs Kaiserslautern, Schalke
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 01, 2011, 22:23:34 »
Mecz z Kaiserslautern wygrywać i to na pewno cieszy. Tutaj dobrym zachowaniem popisał się Lewy oraz Barrios. Ten drugi dopadł do piłki i zaryzykował uderzeniem z szesnastego metra i jak się okazało trafił, a te trafienie dało ci trzy punkty. Widzę, że Lewy co raz bardziej jest przez ciebie doceniany. Barrios również gra dobrą piłkę, aż ciekaw jestem tej walki o skład jak przyjdzie Ibisiević. A nie.. przecież Barrios odchodzi, ale to chyba po sezonie. ;D
Z Schalke również dobre spotkanie i mamy tam remis. Remis chyba to dobry wynik z takim rywalem jakim jest Schalke. Ty jako pierwszy wychodzisz na prowadzenie, a bramkę zdobywa Barrios. Potem dwie dobre akcje zapoczątkowane przez pana, którego bardzo cenie czyli Raula dały prowadzenie Schalke. Ty atakowałeś do końca i udało ci się zremisować te spotkanie.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 01, 2011, 22:29:12 »
A nie.. przecież Barrios odchodzi, ale to chyba po sezonie. ;D
Fakt, że odchodzi po sezonie ale wystawiłem go na listę transferową bo liczyłem na jakiś chociaż skromny zarobek i jest na mnie wielce obrażony i pewnie będzie miał teraz cały czas fioletową formę. No ale jak nie chce grać, to nie... Spotkania w rundzie jesiennej były jego ostatnimi.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 01, 2011, 22:51:18 »
Z Kolonią ciężki mecz był, już byliście na tacy, ale Perisić głową zapewnił wam cenny remis. Potem mieliście mecz z ostatnią drużyną w tabeli, z którą nie ma co się oszukiwać bardzo się męczyliście i tylko dzięki niepokornemu Bariossowi strzeliliście gola i to pięknego. Aż szkoda, że taki gracz ma tak na*****e w głowie. No ale cóż, jaki świat taki gracz. :D

Derby Zagłębia Ruhry na remis, który na pewno nie cieszy żadnej z drużyn, choć z przebiegu spotkania mogę śmiało powiedzieć że jest to sprawiedliwy rezultat, znów Barrios strzela gole, oby Vedad godnie go zastąpił. Bo talentu Bośniakowi odmówić nie można.

Teraz Augsburg, niby łatwy mecz, ale ten sezon pokazuję że każdy może być groźny.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 01, 2011, 22:57:27 »
No to jedziemy ;D

5 i 6 kolejka LE...
Skomentuje w skrócie.. Jestem lekko zawiedziony, myślałem że uda się wywalczyć awans .Liga Europejska jednak nie będzie w tym sezonie przez Borussie miło wspominana. Wszystko się zawaliło po niesłusznej porażce z AZ w Holandii. Gdyby tam udało się wygrać to Borussia by grała dalej. Stało się jak się stało, wielka szkoda... Teraz trzeba się skupić wyłącznie na Bundeslidze..

Transfer...
Myślę że sprowadzenie Ganso to strzał w 19!  ;D  Taki zawodnik jest Ci potrzebny bo po stracie Sahina Borussia straciła wiele. Myślę brazylijczyk pokaże wielki futbol... A i cieszę się że walkę o niego wygrałeś z wielkimi klubami.. Widać Ganso to profesjonalista, wybrał klub w którym będzie często grać..Myślę że transfer do Realu czy Barcelony = brakiem gry..

14 kolejka Bundesligi...
Mecz z Kolonią na pewno był meczem bardzo wyrównanym.. Kolonia u Siebie jest bardzo groźna co pokazała w tym meczu.. Oni bowiem w tym meczu 2 razy prowadzili.. Szkoda że padła samobójcza bramka. Myślę gdyby jej nie było mecz zakończył by się Twoim zwycięstwem.. Jednak 3 mecz pod rząd bez wygranej pudzi pewne zaniepokojenie.. Myślę następne mecze pójdą po twojej myśli.

15 kolejka Bundesligi...
W tym meczu ewidentnie brakowało skuteczności bo strzały były i przewaga w całym meczu po twojej stronie. Na całe szczęście udało się wygrać po bramce Lewego.. Rywal co by nie było podchodził do meczu z nastawieniem-  Możemy z nimi wygrać , przechodzą kryzys... Na całe szczęście tak się nie stało i udało się przerwać passy bez zwycięstwa..

16 kolejka Bundesligi...
Derby na remis. Co na pewno cieszy obie ekipy chodź Ciebie powinno bardziej.. Ponieważ sam wiesz w jakiej jesteś formie.. W tym meczu po raz kolejny jako pierwszy wyszedłeś na prowadzenie. Niestety późniejsze minuty znowu doprowadziły że w końcówce to Ty musiałeś gonić. Na szczęście się udało i wywalczony 1 pkt można zapisać na Twoje konto. Chodź pewnie nie tego oczekiwałeś po tym meczu..
Martwi mnie forma jaką prezentuje Borussia myślę jednak że po przerwie między rundami , wróci stare BVB z tamtego sezonu..

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 01, 2011, 22:57:27 »