Remis 1:1 - ot to! Nie będzie to łatwa przeprawa!
Strzał w dziesiątkę Krzychu,tylko nie wziąłeś pod uwagę,że w tej rundzie gramy tylko jeden mecz,więc zwycięzca musiał być.
Puchar Francji-1 Runda
Nie umiem grać w pucharach krajowych,czyli porażka po karnych.
Olympique Marsylia vs Stade Brestois 1:1(karne 1-3)
1:0-Niang(Alou Diarra)1:1-Roux Opis meczu:Zgodnie z przewidywaniami zmieniłem parę ogniw w składzie(patrz galeria z meczu) i momentami zacząłem tego żałować,bo gdyby nie Cheyrou i jego interwencje w polu karnym to mógłbym przegrywać nawet 0-2 w pierwszej części gry.Ale po kolei-w 40 minucie Cheyrou podał prostopadle podobnie do Alou Diarry, jak w meczu z Nancy do Valbueny,ten zagrał do Nianga i było 1:0.W drugiej połowie dalej atakowałem bramkę beniaminka i gdy byłem blisko kluczowego podania do Gignaca,Brest przejął piłkę, poszła kontra,uderzył Roux, piłka odbiła się od pięty Fanniego i zmyliła Mandandę,który wcześniej spokojnie obronił kilka strzałów z daleka graczy gości,a teraz nie dał rady i było 1:1.Ten wynik utrzymał się do 90 minuty.Na dogrywkę wpuściłem Marco Borriello za Nianga(a mogłem za Gignaca!!).Super Włoch był bardzo blisko decydującego gola zarówno w pierwszej, jak i drugiej części dogrywki, w pierwszej gdy minął całą obronę, uderzył na bramkę z rogu pola karnego, ale piłka trafiła w gracza gości i nadal było 1:1! W drugiej części dogrywki Borriello otrzymał kapitalne, prostopadłe podanie od Senny,ale trafił w wychodzącego bramkarza gości, Elanę,który został bohaterem rzutów karnych, w których tylko raz udało mi się go pokonać,nigdy nie lubiłem grać karnych w tak prestiżowych meczach(broń Boże od karnych w meczu fazy pucharowej LM!!!).
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
Przed nami dwa mecze ligowe i mecz w LM.
Przeciwnikami mojego OM w najbliższych meczach będzie 13 w tabeli Toulouse'a i 11 w tabeli Ligue 1 Rennes.Potem przyjdzie czas na LM i pojedynek z Fenerbahce Stambuł u siebie.Jakie typujecie wyniki na te spotkania