Autor Wątek: Więcej tricków na klawiaturze.  (Przeczytany 5831 razy)

Offline sebqo111

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 08.12.2011r.
Więcej tricków na klawiaturze.
« dnia: Grudzień 08, 2011, 17:35:33 »
Czy istnieje patch,a jak nie to czy mógłby ktoś taki zrobić? Chodzi mi o to żeby dało się ustawić więcej tricków na klawiaturze. Tzn tak jak bym mial np 3 gałki na padzie. Ja mam ustawione gałki tak że lewo mam na 1, prawo 2, góra 3, dół 4, i wciskam tylko Q+ np.1 żeby trick mi zadziałał. Ale chciałbym mieć tricki ustawione na wszystkich 10 cyfrach. Pomożecie?

Offline Matyz

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.07.2011r.
  • Real Madryt 4ever!
    • http://forum.pesleague.pl
Odp: Więcej tricków na klawiaturze.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2011, 18:49:47 »
+1, Jest kilka trików których nie ma w moich ustawieniach trików, nie wiem może nie umiem lub potrzebny jest do tego pad.
"Hala Madrid! A triunfar en buena lid, defendiendo tu color "

Offline RAZOR23

• Junior
  • *
  • Na forum od: 29.12.2011r.
  • Pro Evolution Soccer 2013
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2012, 20:33:58 »
Triki i zwody - klawiatura.

Wiele osób nie wie jak wykonywać triki i zwody na klawiaturze w Pro Evolution Soccer 2009. A więc w tym manifeście, czy też poradniku postaram się opisać wszystkie znajome mi tricki oraz zwody.

Zanim zaczniemy wykonywać cuda z piłką, musimy zmienić ustawienia klawiszy na:

W - podanie prostopadłe | wyjście bramkarzem
D - strzał
S - podanie
A - dośrodkowanie | wślizg
C - zwody
Q - przekładanka | zmiana zawodnika

Screen z ustawień klawiszy klawiatury:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Podstawowe triki oraz zwody z piłką, które mogą wykonać wszyscy zawodnicy:

Wciśnięcie 2 razy Q - przekładanka
Wciśnięcie 2 razy C - zwód prawą lub lewą nogą i rozpoczęcie krótkiego biegu sprintem Podczas sprintu (E) wciskamy 2 razy E - zawodnik wypuści piłkę kilka metrów przed siebie
Wciśnięcie D + S lub A + S - zamarkowanie strzału
Wciśnięcie 2 razy C + E - zwód prawą albo lewą nogą następnie rozpoczęcie biegu sprintem i wypuszczenie piłki kilka metrów przed siebie
W czasie biegu wciskamy klawisz E -  zawodnik zatrzyma piłkę
Gdy piłka toczy się do zawodnika przytrzymaj E - przepuszczenie piłki między nogami tzn. sito
Gdy stoimy w miejscu i podchodzi do nas zawodnik z drużyny przeciwnej przytrzymujemy klawisz Q - zawodnik blokuje piłkę ciałem

Triki oraz zwody dla zawodników z wyższej półki (np.C. Ronaldo, Ronaldinho, Rooney itd.) :

Gdy biegniemy prosto wciskamy strzałkę dolną a potem górną - Flip Flap
Gdy biegniemy prosto naciskamy najpierw 2 (dwukrotnie) strzałkę w górę i szybko strzałkę w dół - Flip Flap 2
Gdy biegniemy na skos w prawo ku górze naciskamy strzałki według następującej kolejności: najpierw lewa potem dolna i prawa - obrót z piłką
Gdy stoimy w miejscu wciskamy 2 (dwukrotnie) strzałkę w prawo albo w lewo - Fe int
Gdy biegniemy prosto przytrzymujemy klawisz E i szybko klikamy klawisz Q i po chwili puszczamy E i naciskamy 2 (dwukrotnie) klawisz C - zawodnik robi zwód
Gdy biegniemy prosto wciskamy Q + 2 (dwukrotnie) klawisz górny - zawodnik podbije piłkę w górę
Gdy biegniemy wciskamy klawisz Q + góra + prawy + lewy + dolny - zawodnik zrobi z piłka obrót o 360*
Dodatkowe tricki :
Wciskamy klawisz A (około 50% siły) + S + góra i strzałka w lewo - wkręcanie piłki z rzutu rożnego w bramkę. Nie zawsze się udaje wkręcić piłkę, ale warto próbować :)
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 20:46:22 wysłana przez RAZOR23 »

Offline LiZoO.

• Trener
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.12.2011r.
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2012, 20:42:26 »
macie tu stronkę o trikach na klawiaturze do PES 12 też działa REJESTRACJA lub LOGOWANIE
radzę ci to usunąć, bo możesz doatać bana

Triki i zwody - klawiatura.

Wiele osób nie wie jak wykonywać triki i zwody na klawiaturze w Pro Evolution Soccer 2009. A więc w tym manifeście, czy też poradniku postaram się opisać wszystkie znajome mi tricki oraz zwody.

Zanim zaczniemy wykonywać cuda z piłką, musimy zmienić ustawienia klawiszy na:

W - podanie prostopadłe | wyjście bramkarzem
D - strzał
S - podanie
A - dośrodkowanie | wślizg
C - zwody
Q - przekładanka | zmiana zawodnika
Screen z ustawień klawiatury

Podstawowe triki oraz zwody z piłką, które mogą wykonać wszyscy zawodnicy:

Wciśnięcie 2 razy Q - przekładanka
Wciśnięcie 2 razy C - zwód prawą lub lewą nogą i rozpoczęcie krótkiego biegu sprintem Podczas sprintu (E) wciskamy 2 razy E - zawodnik wypuści piłkę kilka metrów przed siebie
Wciśnięcie D + S lub A + S - zamarkowanie strzału
Wciśnięcie 2 razy C + E - zwód prawą albo lewą nogą następnie rozpoczęcie biegu sprintem i wypuszczenie piłki kilka metrów przed siebie
W czasie biegu wciskamy klawisz E -  zawodnik zatrzyma piłkę
Gdy piłka toczy się do zawodnika przytrzymaj E - przepuszczenie piłki między nogami tzn. sito
Gdy stoimy w miejscu i podchodzi do nas zawodnik z drużyny przeciwnej przytrzymujemy klawisz Q - zawodnik blokuje piłkę ciałem

Triki oraz zwody dla zawodników z wyższej półki (np.C. Ronaldo, Ronaldinho, Rooney itd.) :

Gdy biegniemy prosto wciskamy strzałkę dolną a potem górną - Flip Flap
Gdy biegniemy prosto naciskamy najpierw 2 (dwukrotnie) strzałkę w górę i szybko strzałkę w dół - Flip Flap 2
Gdy biegniemy na skos w prawo ku górze naciskamy strzałki według następującej kolejności: najpierw lewa potem dolna i prawa - obrót z piłką
Gdy stoimy w miejscu wciskamy 2 (dwukrotnie) strzałkę w prawo albo w lewo - Fe int
Gdy biegniemy prosto przytrzymujemy klawisz E i szybko klikamy klawisz Q i po chwili puszczamy E i naciskamy 2 (dwukrotnie) klawisz C - zawodnik robi zwód
Gdy biegniemy prosto wciskamy Q + 2 (dwukrotnie) klawisz górny - zawodnik podbije piłkę w górę
Gdy biegniemy wciskamy klawisz Q + góra + prawy + lewy + dolny - zawodnik zrobi z piłka obrót o 360*
Dodatkowe tricki :
Wciskamy klawisz A (około 50% siły) + S + góra i strzałka w lewo - wkręcanie piłki z rzutu rożnego w bramkę. Nie zawsze się udaje wkręcić piłkę, ale warto próbować :)
Źródło pes-rev.com
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2012, 10:28:36 wysłana przez LiZoO. »

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2012, 00:41:43 »
Za pesreva raczej nikt cię tutaj nie zbanuje. Co do tutka to wielkie dzięki stary. Jutro popróbuje wszystko u siebie ;D Pozdrawiam :)
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline LiZoO.

• Trener
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.12.2011r.
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2012, 10:27:38 »
Za pesreva raczej nikt cię tutaj nie zbanuje. Co do tutka to wielkie dzięki stary. Jutro popróbuje wszystko u siebie ;D Pozdrawiam :)
Może i nie, ale to jest polska strona i raczej nie powinno się dawać do niej linku

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2012, 10:27:38 »