RoGalos, shady1990 i mpoesp nie są tu mile widziani, po prostu debili nie chcę oglądać.
Poziom: Top Player
Ten obrazek znów ujrzy światło dzienne, Ronaldinho wraca na Camp Nou! Ta wiadomość obiegła już wszystkie dzienniki sportowe na świecie! Roni zagrał w barwach Barcelony 145 spotkań strzelając przy tym 70 bramek. Ronaldinho zdobył wszystko co mógł, był mistrzem świata z Brazylią w 2002 roku, wygrał Ligę Mistrzów, Ligę hiszpańską i wiele innych. Po transferze z Barcelony grał w Milanie a następnie przeszedł do Flamengo gdzie odzyskał dawny blask i znów cieszył się grą. Jednak ma 31 lat i czy transfer do Barcelony okaże się słuszny? Dowiemy się niebawem, kwota transferu wyniosła 24.353.000 Euro.
Niezmiernie się ciesze, że Ronaldinho do nas wrócił. To na nim się wzorowałem, był dla mnie jak ojciec i to on mi pomagał stawiać "pierwsze kroki". Przez tyle lat grał w Barcelonie z 10 na plecach, że postanowiłem, że oddam mu ją a ja wezmę 19 z którą kiedyś występowałem. Z Ronaldinho jesteśmy o 90% silniejsi niż dotychczas! - Leo Messi.
Niesamowicie się ciesze z powrotu na Camp Nou, to tutaj grałem najlepsze lata w karierze i mam nadzieje, że znów mi się to uda. Barcelona jest obecnie drużyną z kosmosu a ja postaram się wpasować w tą galaktykę. Dziękuje też Messiemu za ten miły gest z numerem 10. Leo jest numerem jeden na świecie za równo jako piłkarz ale też jak i człowiek. - Ronaldinho.
Ten transfer wiele dla nas znaczy, Real nas dogania a my potrzebowaliśmy kogoś takiego jak Ronaldinho. Z nim na pewno możemy obronić wszystko co wygraliśmy w tamtym sezonie ale droga do tego długa, bardzo długa ale póki wierzymy w to, to jest to w naszym zasięgu. - Guardiola.
Nie chciałem kopiować danych o Barcelonie bo przecież każdy ją zna. Chciałem właśnie dodać tylko notatkę o tym transferze. W kolejnym poście już pierwsza kolejka Primera Division. A tymczasem to ja życzę wszystkim wam Wesołych Świąt, zdrowych, pogodnych i spędzonych w miłej atmosferze. Przede wszystkim zdrowia i szczęścia ale też spełnienia marzeń
.