Ja nadal przystaje nad tym, aby wytypować 3-4 zawodników (każdy menedżer typuje), i Ty losujesz jakich zawodników ktoś dostanie. Wiem, że większość wykreśli tych najsłabszych, ale skoro "liga była jeszcze silniejsza i miała jeszcze lepszych graczy" to chyba byłby na to sposób. Z tego co widziałem to niektóre drużyny mają nieco nierówne dysproporcje,chodzi o nominalne pozycje zawodników. Bodajże kiedyś kamikaze skarżył się, że ma za dużo napastników, i chyba aż 4 lewych obrońców, a prawego tylko jeden - jakoś tak pisał, jak coś to mnie poprawcie. I mogę się założyć, że chciałby on wzmocnienia na prawą obronę. Ja np. mam problem, że lewego obrońcę mam tylko jednego no Aurelio nie liczę bo ciągle zmęczony, i muszę sobie jakoś radzić ze zmęczeniem tego jednego głównego, a to jest ciężkie.
Ja przystaje ciągle za moim pomysłem.
• Każdy menedżer typuje maksymalnie 3, bądź 5 zawodników (do ustalenia), których nie chce już w zespole. (Nie sprecyzowane, może pozbyć się 5 napastników ).
• Większość z tej puli zostaje zastąpionymi nowymi - to robi Majster - tu możesz tych najlepszych co dani menedżerowie wykreślili zostawić.
• Przy typowaniu kogo chce się pozbyć menedżer podaje, że chciałby wzmocnień na pozycję np lewą obronę z 3 (bądź 5) nowych zawodników których doda Majster. Tu uwaga! możemy sobie dobrać jedną pozycję, którą uważamy że jest konieczna do wzmocnienia. Resztę zawodników Majster dodaje nam losowo.
Na przykładzie Newcastle, przyjmijmy że typujemy tylko 3 zawodników:
Skreślam: S. Fletcher (LWF) , F. Aurelio (LB), Biondini (CMF).
Chciałbym wzmocnienia na pozycję: lewa obrona.
Dostaje np. Fabio Coentrao (nie wiem czy ktoś go ma, ew. załóżmy że ktoś go skreślił), i np. Behrami (PP) i powiedzmy Tshabalala(LP) - pozostała dwójka z tej puli nowych zawodników.
Mam nadzieję, że jakoś dobrze to nakreśliłem
.
Majster zaraz dostaniesz skład na 14 kolejke
A i sprawdź PW!