Autor Wątek: Fifa World Cup 2018 Mali & Guinea - grupa "D"- Czy "Biało Czerwoni" awansowali??  (Przeczytany 29394 razy)

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.06.2009r.
Gra: PES 2012

25 Styczeń 2013

"Oficjalne oświadczenie FIFA w sprawie afery korupcyjnej w Związku Rosyjskim jest dotkliwa dla Rosji gdyż odebrane zostaną im prawa do organizacji Mundialu w 2018 roku."

A więc stało się! Rosja nie zorganizuje Mundialu w 2018 roku z powodu ustawienia wyniku przyznawania gospodarza Mistrzostw Swiata 2018. Wyrzuceni zostali również działacze Fifa którzy decydowali o wynik. Wszyscy fani futbolu na świecie są zszokowani tą informację! Co dalej??? Rosja podobno zostanie wykluczona z udziału w MŚ 2018 , ale nie jest to jeszcze przesądzone. Najważniejsze pytanie to gdzie odbędą się mistrzostwa świata ? ? ?

4 Września 2013

Kto zorganizuje Mundial?

Znamy państwa które będą ubiegać się o organizacje Mistrzostw Świata 2018 które początkowo miały odbyć się w Rosji. FIFA, już z nowym zarządem będzie wybierać spośród sześciu kandydatur, bo tylko tyle państw było odważnych by wziąć udział w walce o ten turniej. Mamy dwie kandydatury z Europy,  dwie z Afryki oraz dwie z Azji. Kto zostanie szczęśliwcem?

Kandydatury MŚ 2018

&

SŁOWACJA & WĘGRY

Liczba stadionów: 9
Miasta ( 8 ) : Koszyce, Bratysława, Trnawa, Żylina, Trenczyn (SŁOWACJA) , Budapeszt, Debreczyn, Pecz (WĘGRY)

Kandydatura Słowacko - Węgierska to jedna z dwóch Europejskich kandydatur. Węgrzy i Słowacy rzucili się na głęboką wodę stawając do walki o organizacje Mundialu...

&

ALGIERIA & TUNEZJA

Liczba stadionów: 11
Miasta ( 10 ) : Algier, Oran , Konstantyna , Batina, Dżilfa (ALGIERIA) , Tunis , Safakis , Ariana, Bizerta , Kabis  (TUNEZJA)

Dość ciekawa kandydatura, wielka Algieria i mniejsza Tunezja to Afrykańska propozycja, oba kraje z pewnością nie zawiodły by fanów z całego świata.

OMAN

Miasta ( 8 ) : Maskat , Raysut, Salalah, Duqm, Sur , Ibri , Mina' Al Fahi , Matrah

Arabski kraj chciał organizować MŚ razem z Arabią Saudyjską ale nie było już takiej możliwości. Czy uda im się samemu podołać temu wyzwaniu?

Arabia Saudyjska

Miasta ( 7 ) : Mekka, Arar, Dammam, Rijad, Nadżran , Hail , Al-Dżauf

Druga po omanie Azjatycka propozycja. Duży kraj chcę organizować wielki turniej, ale czy Fifa powierzy takie zadanie Arabom?

SZWECJA

Liczba stadionów: 10
Miasta ( 10 ) : Sztokholm , Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Örebro , Linköping , Norrköping , Västerås, Kalmar

Szwedzi mają wielką chrapkę na organizacje MŚ, jest to druga z Europejskich kandydatur na gospodarza.

&

MALI & GWINEA

Miasta ( 9 ) : Bamako , Sikasso, Mopti , Koutiala , Kayes (MALI) , Konakry, Labe , Boke , Fria (GWINEA)

Chyba jedna z największych niespodzianek w kandydaturach. Czy te dwa Afrykańskie kraje stać na zorganizowanie Mistrzostw??

Kto zorganizuje Mundial? Dowiemy się niebawem!
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 14:04:42 wysłana przez Jaro9 »

Offline heenro19

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.11.2011r.
Odp: Fifa World Cup 2018 - Wybory gospodarza! Kto zorganizuje mistrzostwa?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2012, 00:04:00 »
Liczę na Szwecję.
" border="0  " border="0  " border="0

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 10.04.2010r.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2012, 00:06:23 »
Hmm, fajny pomysł z tą aferą. ;) Mam nadzieję że uda ci się doprowadzić MŚ do końca. ;)
Ja również w roli gospodarza widzę Szwecję.

Malutki błąd w tekście, zamiast fani jest: Wszyscy "fanie" futbolu.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2012, 01:25:32 »
Mali i Gwinea albo Algieria i Tunezja. Afrika <3

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2012, 12:10:50 »
Ja bym dał szansę Słowacji i Węgrom ;)

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2012, 12:40:59 »

Poprzedni Mundial: Brazylia 2014

Niedługo wybór organizatora MŚ 2018, ale dziś proponujemy państwu przypomnieć sobie poprzedni Mundial który odbył się w Brazylii!
Był to wyjątkowy Mundial (można było go śledzić REJESTRACJA lub LOGOWANIE ) był to turniej wielkich niespodzianek, największą niespodzianką była Serbia która sensacyjnie wygrała cały turniej pokonując w wielkim finale, w finale marzeń Argentynę 5:4! Ale kto wie jak skończyłaby Serbia gdyby nie kapitalna dyspozycja Danko Lazovicia oraz Milosa Krasicia którzy zapewnili Serbom pierwszy tytuł Mistrzów Świata.
Czy na Mundialu w 2018 Serbowie (o ile się do niego dostaną) powtórzą wyczyn z 2014? Mało kto w to wierzy, ale tak samo było w 2014 roku. A może jakaś inna ekipa będzie objawieniem ? Na razie czekamy na wybór organizatora, a to już niebawem!

Jak na razie faworytem do bycia gospodarzem jest Szwecja, na drugim miejscu sensacyjnie Słowacja i Węgry, trzecia jest kandydatura Algierii oraz Tunezji.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2012, 12:57:15 wysłana przez Jaro9 »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2012, 12:48:37 »
gdybym miał znaleźć właściwe słowo na opisanie mundialu 2014 - SZOK! Ok, w 2018 niespodzianka może być, ale niech sprawi ją Polska ;)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Jaro... po prostu kocham Twoje turnieje! :D
Co do kandydatur to wg. mnie Słowacja i Węgry to słaby pomysł. Bardziej widziałbym połączenie Słowaków i Czechów.
Algeria i Tunezja... hmm, było RPA więc po co znów jechać do Afryki. Dla mnie najlepszą kandydaturą z pośród tej szóstki to Szwecja i na nią oddałem swój głos. ; )

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
Zagłosowałem na kandydaturę słowacko-węgierską, gdyż byłby wówczas gruuuuby najazd kibiców z Polski [gdyby nam się udało dostać oczywiście] no i warto wspierać (po EURO 2012) kraje Europy śr-wsch. w dążeniu do wyrównywania szans :) Finał MŚ w Budapeszcie, rewelacja. :D

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
Zagłosowałem na kandydaturę słowacko-węgierską, gdyż byłby wówczas gruuuuby najazd kibiców z Polski [gdyby nam się udało dostać oczywiście] no i warto wspierać (po EURO 2012) kraje Europy śr-wsch. w dążeniu do wyrównywania szans :) Finał MŚ w Budapeszcie, rewelacja. :D
też na nich głosowałem ale chyba nic z tego ;) czuję, że wygra Szwecja - nie wiem dlaczego, ale Skandynawia kojarzy mi się z szarym, nudnym mundialem...

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
jedyny plus to fajne dupy.  ;D

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
jedyny plus to fajne dupy.  ;D
hah, no tak ;) tak jak to było w filmie "gol 3" ;D

Offline Pikachu

• Amator
  • *
Ja tam jestem oczywiście za Afryką, takiej atmosfery nie będzie w Szwecji, Węgrzech czy nigdzie indziej. Zagłosowałem na Gwineę i Mali.

Dawid_90

• Gość
ja głosuje na Arabie, sam nie wiem czemu, ale jakoś mi się spodobała

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
fajnie zapowiada sie na bardzo ciekawy mundial, ja jestem za omanem, bo to byloby cos innego i mysle ze do zorganizowania przez ten kraj, mali i gwinea raczej by nie podolaly temu wydarzeniu.

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
Ja zagłosowałem na Mali i Gwinee, ponieważ imprezy rozgrywane w Afryce zawsze mają swój niepowtarzalny klimat i na pewno tak było by i tym razem.

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Autor wątku
Odp: Fifa World Cup 2018-Kto zorganizuje mistrzostwa? Mali i Gwinea czy Szwecja ?!
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:14:40 »

Gdzie Mundial? Europa czy Afryka?

Głosowanie zakończone ale sensacyjnie dwie kandydatury otrzymały tyle samo głosów: Szwecja oraz Gwinea i Mali - obie te propozycje zdobyły po osiem głosów.

Kolejne kandydatury: Arabia Saudyjska oraz Słowacja & Węgry uzyskały po 5 głosów, 4 głosy otrzymała propozycja Algieria & Tunezja , najmniej bo 2 głosy otrzymał Oman.

Zatem decyzje podejmie prezydent FIFA oraz UEFA. To dość kuriozalna decyzja , ale nikt nic na to nie poradzi. Czy wybiorą oni Szwedów, którzy nie powinni zawieść w przygotowaniach, a może Mali i Gwineę ? Czy kraj Afrykański podołałby temu wielkiemu wyzwaniu? Skoro zgłosili swoją kandydaturę, to na pewno tak będzie. Czekamy na decyzje!

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.12.2011r.
Odp: Fifa World Cup 2018-Kto zorganizuje mistrzostwa? Mali i Gwinea czy Szwecja ?!
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:18:50 »
No jestem ciekaw gdzie to się odbędzie, liczę na to że ponownie w Afryce (Gwinea może być).
" border="0

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:20:29 »
Oczywiście, że Gwinea i Mali ;). Nie ma na co czekać. Drugi raz Afryka także nie zawiedzie - It's time to Africa!

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:28:34 »
No niespodzianka ,że remis w głosowaniu . Liczę by Afryka zdobyła organizację MŚ ,ale oby nie było tak głośno z tymi wuwuzelami jak było podczas MŚ w RPA w 2010 roku :) Jednak myślę ,że nie popełnią drugi raz tego samego błędu :) Szwecja to wielki kraj w ,którym futbol jest bardzo popularny ... A w Gwinei i Mali to wielka szansa do promocji tego sportu . Bo tam futbol to nie jest dla nich popularnym sportem .

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:28:34 »