Autor Wątek: POLSKI KOMENTARZ PES 2012! Błędy poprawki, sugestie. Pierwsza lista błędów.  (Przeczytany 34639 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pentoza133

• Twórca Dodatków
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 23.08.2011r.
1. Nie wymawia się "Downing" tylko  "Dałning"
2. Nie "Andrew Carroll" tylko "Andy Carroll"
3. Często jest tak, że komentator mówi "A /i  teraz" i nic więcej., jakby chciał coś powiedzieć, jakąś kwestie ,ale jej nie wypowiada. Ale po chwili mówi zaraz inna kwestię. i często to śmiesznie brzmi :) W trakcie gry, jak na przykład odbiorę piłkę czy tam dośrodkuję. Tak mam obie wersje komentarza.
4. Ten drugi komentator zbyt sztucznie gada. Aż się go przestraszyłem jak coś powiedział :) Może był zestresowany jak nagrywał albo coś ;)
5. Pentoza, komentator może tylko wymawiać jedno nazwisko? Np. tylko "Suarez" czy może też naprzemiennie "Suarez" i "Luis Suarez" ?

a jeszcze jedno
6. Wygrywam 4:0 ciągle atakuję, a koleś od analiz mówi o obronie przeciwnika, że "Nic im nie brakuje, obrona gra na wysokim poziomie". Gdyby tak było nie stracili by 4 bramek :)

Przyjrzę się temu. downing na pewno jest źle, wiem.
Premier League w najlepszym wydaniu! Bądź częścią angielskiej piłki! odwiedź nas!
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline siwus1994

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.10.2008r.
szkoda ze nie wypowiadasz Daniego Alvesa  Dani Alvis jak ten co w necie komentuje starszy pan ;D

Offline pentoza133

• Twórca Dodatków
  • *
  • Autor wątku
Dani Alvis mówi Pan Rabij ze Sportklubu, znam go osobiście, gdyż komentowałem mecz właśnie w tej stacji i uwierz mi nie jest stary ;-) Stawiam 35-45 lat.
Premier League w najlepszym wydaniu! Bądź częścią angielskiej piłki! odwiedź nas!

Offline longfly

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 18.02.2010r.
tu chyba nie chodzi o kwestie wymowy jak sie slucha komentatora wiadomo kazdy jakos wymawia obcojezyczne nazwiska:)

tu chodzi tylko by jak szpakowski nie wymawiac w jednym meczu jednego zawodnika na 5 sposobow:D  ale w grze to sie nie zdarza;p

Ja raz zauwazylem kwestie ze strzelili bramke w 60 ktorejs minucie a komentarz opisywal ze to koniec meczu nie pamietam dokladnego zdania.
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2012, 16:49:45 wysłana przez longfly »

Offline siwus1994

• Starszy junior
  • *
Pentoza co w czym trzeba Ci pomóc abyś zrobił komentarz pod patch t mobile ekstraklasa mod  ? ;)

Offline krzyszto.f

• Amator
  • *
  • Na forum od: 08.02.2012r.
Pentoza znalazłem jeszcze jeden błąd. w sumie dwa

Sfaulowałem gościa w polu karnym, dostał żółty kartonik, a komentarz brzmi mniej więcej: " Tak był to faul w polu karnym to będzie jego druga żółta kartka, zawodnik musi opuścić boisko" - czy tam jakoś tak. A w rzeczywistości to była pierwsza jego kartka.

Ze 25 metrów do mojej własnej bramki. Końcówka spotkania, utrzymuje się przy piłce na własnej połowie. Piłkę ma prawy obrońca, wycofuję ją do bramkarza, ten podaje do lewego obrońcy a tu słyszę "Ach!! Jaka to była ważna interwencja! " a emocje takie jakby bramkarz obronił powiedzmy rzut wolny w doliczonym czasie gry...:D . Przecież on tylko podawał i to do swojego zawodnika :D

Jak coś znajde to bede jeszcze pisac w tym temacie :P :P :P :P :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2012, 18:17:40 wysłana przez krzyszto.f »

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
  • Gram w: PES 2013
Pentoza znalazłem jeszcze jeden błąd. w sumie dwa

Sfaulowałem gościa w polu karnym, dostał żółty kartonik, a komentarz brzmi mniej więcej: " Tak był to faul w polu karnym to będzie jego druga żółta kartka, zawodnik musi opuścić boisko" - czy tam jakoś tak. A w rzeczywistości to była pierwsza jego kartka.

Ze 25 metrów do mojej własnej bramki. Końcówka spotkania, utrzymuje się przy piłce na własnej połowie. Piłkę ma prawy obrońca, wycofuję ją do bramkarza, ten podaje do lewego obrońcy a tu słyszę "Ach!! Jaka to była ważna interwencja! " a emocje takie jakby bramkarz obronił powiedzmy rzut wolny w doliczonym czasie gry...:D . Przecież on tylko podawał i to do swojego zawodnika :D

Jak coś znajde to bede jeszcze pisac w tym temacie :P :P :P :P :P
No i zdarza się dosyć często "Piłka w rękach bramkarza", a ja po przejęciu piłki bramkarzem po strzale przeciwnika od razu wykopuje do przodu ;)
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline siwus1994

• Starszy junior
  • *
Kumpel znalazł 2 błędy
1.  Mecz Barcelona - Arsenal a Ty coś opowiadasz coś o Benfice Lizbona.
2.  Wynik jest 2:0 a Ty mówisz że jest 1:0 :)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Kumpel znalazł 2 błędy
1.  Mecz Barcelona - Arsenal a Ty coś opowiadasz coś o Benfice Lizbona.
No i?

Offline pentoza133

• Twórca Dodatków
  • *
  • Autor wątku
Proszę pisać na ilu wersjach gracie. Rozegrałem ponad 100 spotkań na komentarzu nie mam takich anomalii.

Offline Lacan

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 18.06.2010r.
Taka mała sugestia bo nie widziałem w pierwszym poście, przy wymowie japońskich nazw, nazwisk itp. literę "W" czytamy/wymawiamy jako naszą "Ł" czyli np. "Kagawa" czytamy/wymawiamy "Kagała" albo np "Kawashima" czytamy/wymawiamy Kałasima ("shi" czytamy/wymawiamy jako "si")
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2012, 19:32:29 wysłana przez Lacan »

Offline Fiedziu

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 28.12.2011r.
Pewnym rzeczy nie przeskoczysz. Skoro piłkę dostaje van persi i od razu strzela, to w momencie kiedy ta przekroczy linie bramkowa na pewno urwie sie poprzednia kwestia. Nie da sie z tym nic zrobic. To juz jest wina Konami.
Z tego co pamietam to bylo przed przekroczeniem linii bramkowej no ale ok :)

Offline Gap12

• Trener
  • Na forum od: 01.01.2010r.
  • Visca El Barca
    • Status GG
    • jawajezuickamix.dbv.pl
  • Gram w: ...
No i?
to że zapewne opowiada o Benfice zapewne jej historię.

Offline Palacio

• Administrator
  • Dostał Piw: 300
  • Na forum od: 04.03.2009r.
    • Status GG
    • Steam
    • BOCA JUNIORS
  • Gram w: eFootball PES 2022
Nie pewnie Barca z Arsenalem grała na stadionie Benfiki. I opowiadał o nim a nie o drużynie.

Offline Shoocik

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 26.02.2011r.
jeśli chodzi o Real Madryt to Callejon wymawiasz - Aleją a powinno być Kajechon, tak samo przy Higuain powinno być Igłain stąd ksywka od polskich kibiców "Igła" a wymawiasz zupełnie co innego jakieś Ougain czy jeszcze inaczej :)

Offline damian376

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.10.2011r.
Mi się wydaję że źle wymawiasz Hulka z FC Porto.Wymawiasz "Halk" a po prostu prawidłowo jest "Hulk".

Offline MUNIOZ

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 25.07.2008r.
Proponuje zrezygnowac-zmienic denerwujacy okrzyk SKACZE DO GŁÓWKII!!!
Muniek Marionaldo

Offline dziubek

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
Ogólnie rzecz biorąc super komentarz, tytaniczna robota i naprawdę fajny efekt, nareszcie człowiek nie zasypia na meczach, które sam rozgrywa  ;). Co do jakiś usterek to są tylko drobnostki, ja np. wyłapałem kwestię "takie strzały są ciężkie do obrony" choć po polsku poprawniej jest raczej "trudne", ale to naprawdę szczególiki. Mam pytanie: czy w pesie kiedykolwiek komentator wymawia nazwisko bramkarza? Może nie zwróciłem uwagi, ale wydaje mi się, że nigdy tego nie słyszałem.

Pozdro i wielkie dzięki za uatrakcyjnienie gry. :)

Dogadaj się może z tymi mistrzami T-Mobile Mod. Polskie ligi i polski komentarz to dopiero byłaby jazda :). jakbyście to dobrze dopracowali to i parę groszy moglibyście zarobić :)

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
  • Gram w: PES 2013
Mi się wydaję że źle wymawiasz Hulka z FC Porto.Wymawiasz "Halk" a po prostu prawidłowo jest "Hulk".
Yyy...Nie. Wymawia się Halk.
Mam pytanie: czy w pesie kiedykolwiek komentator wymawia nazwisko bramkarza? Może nie zwróciłem uwagi, ale wydaje mi się, że nigdy tego nie słyszałem.

Dogadaj się może z tymi mistrzami T-Mobile Mod. Polskie ligi i polski komentarz to dopiero byłaby jazda :). jakbyście to dobrze dopracowali to i parę groszy moglibyście zarobić :)
Tak. Nazwiska są wymawiane ;)
Co do T-Mobile to wersja pod niego też będzie, ale zapewne pentoza nie będzie pobierał opłat. Zresztą u nas się na to nie zanosi :D ;)
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline P2P

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.08.2011r.
U mnie po wgraniu czystego i kitserwera komentarza chodzi wszystko idealnie.Prawie zero przekłamania.Tylko są denerwujące klika kwestii: SKACZE DO GŁÓWKI! - I TERAZ ONI CIESZĄ SIĘ JAK DZIECI! - NO TO LECIMY JAK TO MÓWI MŁODZIEŻ(czy jakoś tak) jeszcze jest kilka takich zdań gdzie nie nabiera to realizmu komentowania spotkania. Tak Komentarz jest OK! Muchas gracias. Proponował bym to zmienić te wszystkie atrybuty komentarza czy to moje czy kolegów wyżej i wtedy to będzie ...no powiedzmy w 80% profesjonalny komentarz.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer