Serie A 2. Kolejka Inter Mediolan vs
Bologna FC San Siro, Mediolan
Co za mecz! Bologna stawiła zacięty opór!Trzeba przyznać, że nikt nie spodziewał się takiego spotkania. Bologna to teoretycznie dużo słabszy zespół od drużyny gospodarzy, jednak oni potrafili nam stawić zacięty opór. W pierwszej połowie może i Nerazzuri wyszli na dwubramkowe prowadzenie po golach Stankovića i Forlana, ale jak widać to nie dało nam bezpiecznego położenia, bo koniec końców mecz zakończył się wynikiem 3:3. No cóż muszę przyznać, że duet Di Vaio - Kone pokazali klasę i zdobyli dla swojego zespołu trzy bramki w drugiej odsłonie spotkania, wyprowadzając ich na zaskakujące prowadzenie 3:2, jednak jak przystało na zespół z Mediolanu oni się nie poddali w końcówce spotkania wynik wyrównał ładnym strzałem znów Stanković, który w tym meczu okazał się najlepszym zawodnikiem meczu. Co by było gdyby tego zawodnika zabrakło? Napewno mecz mógłby nie potoczyć się tak jak to było, ale dzięki klasie pomocnika Interu, mogliśmy się cieszyć z przynajmniej jednego punktu w tak zaciętym meczu.
Najlepszy zawodnik: Dejan Stanković (7.5)
Inter Mediolan: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Cambiasso(c), Palombo, Sneijder, Stanković - Zarate, Forlan
Bologna FC: Gillet - Loria, Antonsson, Portanova - Garics, Krhin, Casarini, Vitale - Kone, Diamanti - Di Vaio(c)
Następny rywal: Udinese Calcio vs
Inter Mediolan Stadio Friuli, Udine
Diego Milito zawodnikiem roku UEFA!Jak podała oficjalna strona UEFA dzisiaj wybrano zawodnika roku, a ku zaskoczeniu wszystkich tym zawodnikiem został Diego Milito. Argentyński napastnik w ostatnim sezonie grał na bardzo wysokim poziomie i zasłużenie otrzymał to wyróżnienie. Mamy nadzieję, że ten piłkarz jeszcze długo będzie tak dobry i pomoże w tym sezonie wywalczyć Nerazzurrim jakieś trofeum. Co sam zawodnik mówi o tej nagrodzie...
- Jestem bardzo mile zaskoczony, nie spodziewałem się, że to właśnie ja otrzymam tą nagrodę. Faktycznie w poprzednim sezonie zagrałem dobrze i byłem w życiowej formie, ale jednak według mnie byli i lepsi zawodnicy, którzy bardziej zasłużyli na to wyróżnienie. Także dziękuję tym bardziej wszystkim internautom za głosy na mnie.Kilka dni później jak się okazało ujawniono nam tegoroczne grupy
Ligi Mistrzów, zespół z Mediolanu trafił do
grupy E, gdzie zmierzy się z takimi zespołami jak
Olympique Marsylia, ponownie z
Anzhi Machaczkała oraz z tureckim
Trabzonsporem. Ciężko jest jednak w pozostałych grupach znaleźć równie wyrównane szanse na awans, jak w grupie E, ale da się znaleźć ciekawe zestawienia w grupach C i G, gdzie zmierzą sie ze sobą takie kluby jak
Chelsea Londyn,
PSG,
CSKA Moskwa,
Bayer Leverkusen (
grupa C),
FC Barcelona,
FC Porto,
OSC Lille oraz
Dynamo Kijów (
grupa G).
Grupy Ligi Mistrzów 2011/2012:Grupa A: Manchester City, SSC Napoli, Fenerbahce Stambuł, PSV Eindhoven
Grupa B: Real Madryt, Zenit St. Petersburg, Shakhtar Donieck, Olympiacos Pireus
Grupa C: Chelsea Londyn, PSG, CSKA Moskwa, Bayer Leverkusen
Grupa D: AC Milan, Galatasaray, Malaga CF, FC Basel
Grupa E: Inter Mediolan, Olympique Marsylia, Anzhi Machaczkała, Trabzonspor
Grupa F: Manchester United, Juventus FC, Besiktas JK, Ajax Amsterdam
Grupa G: FC Barcelona, FC Porto, OSC Lille, Dynamo Kijów
Grupa H: Bayern Monachium, Valencia CF, SL Benfica, Otelul Galati