Autor Wątek: Inter Mediolan by jackz ["Hit sezonu" już za nami!]  (Przeczytany 16709 razy)

Offline jackz

• Menadżer
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Inter Mediolan by jackz ["Hit sezonu" już za nami!]
« dnia: Kwiecień 08, 2012, 21:29:25 »
Gra: PES 2012
Patch: PESEdit 3.2
Czas: 10 minut
Poziom: Professional

Szykują się duże zmiany! Ranieri zwolniony!

Po dobrym ostatnim sezonie 2010/2011 trzeba przyznać, że Inter ma duże szanse na walke o kolejne Scudetto. Pierwszą zmianą przeprowadzoną przez Massimo Morattiego jest zwolnienie Claudio Ranieri'ego z funkcji menedżera, a na jego miejsce wstawienie młodego 36-letniego Andrea Stramaccioni'ego, który pierwszy raz poprowadzi samodzielnie wielki klub. Wcześniej młody Włoch pracował z młodzieżowymi zespołami AS Romy i Interu Mediolan, będzie to dla tego młodego trenera prawdziwy sprawdzian jego możliwości i instyktu pracy z pierwszym zespołem. Andrea podpisał z klubem roczny kontrakt, w którym zawarto klauzule o przedłużeniu jeśli Inter będzie odnosił znaczące sukcesy.

Mecz Towarzyski
Inter Mediolan vs Anzhi Machaczkała
San Siro, Mediolan

Pierwszym sprawdzianem dla nowego trenera był mecz z Anzhi Machaczkała i trzeba przyznać, że zespół z Włoch pokazał się z bardzo dobrej strony, nie dając szans rywalom praktycznie na stworzenie żadnej akcji bramkowej. Przy czym sami w drugiej połowie zdeklasowali rywali zdobywając trzy gole i pewnie wygrywając to spotkanie.
Gole na wagę zwyciestwa zdobywali kolejno Lucio w 60' minucie (gol zdobyty strzałem głową po dośrodkowaniu z rzutu rożnego), później na dwa zero podniósł wynik Sneijder, który potężnym uderzeniem zza pola karnego wpakował piłkę w lewy dolny róg bramki. A w 89' minucie formalności dopełnił Diego Forlan, który wykorzystał błąd bramkarza przy obronie strzału Sneijdera.

HIT! Karim Benzema nowym nabytkiem Interu przed rozpoczęciem sezonu! HIT!

Cóż, chyba nikt się tego nie spodziewał, ale widać, że nowy trener już szuka wzmocnień przed sezonem. Pierwszym nowym nabytkiem okazał się francuski 24-letni Karim Benzema, ten wielkiej klasy napastnik ma być uzupełnieniem duetu z Forlanem. Prawdę mówiąc napewno łatwo nie będzie mu przedostać się do pierwszej jedenastki. Jego rywale napewno łatwo się nie poddadzą i będą walczyć o miejsce w wyjściowym zespole. Karim podpisał 2-letni kontrakt, a co roku będzie zarabiał 5,298 mln euro. Inter przelał za ten transfer Realowi bagatela 39,817 mln euro. Wszyscy kibice raczej pokochają nowego trenera za taki transfer, bo dzięki takiemu mocnemu zastrzykowi nowej energii napewno Inter będzie się liczył w walce o nowe trofea, nie tylko we Włoszech, ale także w Europie.

Nie będę robił jakiej wielkiej formy graficznej, mam nadzieję, że będzie wam się ta kariera podobała, bo dawno niczego nie opisywałem.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2012, 12:32:19 wysłana przez jackz »

Redboy1993

• Gość
Odp: Inter Mediolan by jackz
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2012, 21:36:40 »
Cieszę się, że wracasz :) No i dobrze, że nie będzie żadnej oprawy graficznej. Sam wiem ile zajmuje wgrywanie pieprzonych głupich zdjęć :D Mam tylko nadzieję, że nie braknie Ci zapału do pisania, ale na mój komentarz zawsze możesz liczyć :) Transfer Benzemy to ciekawy ruch, oby "sadził" Wam wiele bramek. Powodzenia z Anży.

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2012, 21:40:01 »
Cieszę się, że wracasz :) No i dobrze, że nie będzie żadnej oprawy graficznej. Sam wiem ile zajmuje wgrywanie pieprzonych głupich zdjęć :D Mam tylko nadzieję, że nie braknie Ci zapału do pisania, ale na mój komentarz zawsze możesz liczyć :) Transfer Benzemy to ciekawy ruch, oby "sadził" Wam wiele bramek. Powodzenia z Anży.
Mi akurat w mojej karierze, szybko mi się wgrywają zdjęcia.

Bardzo fajnie ci to wyszło, brak bezsensownych dużych grafik i jest git. Szkoleniowiec to duże zaskoczenie, ale za to Karim poważne wzmocnienie. Czekam na więcej.

PS Bardzo fajnie, że wracasz, bo pamiętam twoją karierę Udine. Świetna! :)

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2012, 21:40:48 »
Początek bez rewelacji ale też dobrze się czyta(brak błędów). Milito ściska trenera? (Jeśli to trener) a ten wyśle go na ławę  ;D. Benzema całkiem realny transfer! Tylko że według mnie Inter potrzebuje więcej wzmocnień wystarczy spojrzeć jak sobie radzą w Serie A.
Warriors by undertaknen

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2012, 21:48:06 »
Powodzenia z Anzhi.
Benzema? Bardzo ciekawy ruch :) pasuje mu koszulka Interu :D
" border="0

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2012, 22:31:18 »
Dobrze, że Ranieri poleciał, nie lubię typa... Nowy trener całkiem anonimowy, przynajmniej dla mnie. Choć o Guardioli też nie słyszałem. Może to dobre posunięcie? Oby. Taki powiew świeżości na tym stanowisku to może być dobra oznaka. Hit transferowy - ogromne wzmocnienie, brawo dla działaczy. Anzy pewnie pokonana, dobry prognostyk ;)

Offline jackz

• Menadżer
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2012, 23:09:45 »
Serie A 1. kolejka
Inter Mediolan vs Atalanta Bergamo
San Siro, Mediolan

W pierwszej kolejce nowego sezonu, podopieczni nowego trenera podejmowali beniaminka Serie A Atalantę Bergamo. Zespół gości nie był bardzo wymagający, a gospodarze to wykorzystali i pewnie pokonali swoich rywali 2:0. Bohaterem tego spotkania okazał nie kto inny, a wieloletni zawodnik Interu Javier Zanetti, który w drugiej połowie ustalił wynik. Jednak wróćmy do początku, czyli pierwszej połowy, w której na prowadzenie wyprowadził gospodarzy Stanković odając mocne uderzenie w polu karnym, bramkarz gości był bez szans. A gol padł dokładnie w 21. minucie spotkania. Później nie brakowało ciekawych okazji dla Nerazzurich, jednak do połowy wynik nie uległ już zmianie. W drugiej odsłonie jak już wspominaliśmy wynik podwyższył Zanetti, który został przesunięty na środek pomocy z obrony i po podaniu od Nagatomo w pole karne, lekkim podkręconym uderzeniem umieścił piłkę w siatce w 75' minucie. No i tak zakończyło się to spotkanie na korzyść gospodarzy, którzy jak widać liczyć się bedą w walce o tytuł.

Najlepszy zawodnik: Javier Zanetti (7.5)

Inter Mediolan: Julio Cesar - Zanetti(c), Lucio, Samuel, Nagatomo - Chivu, R. Alvarez, Poli, Stanković - Benzema, Forlan
Atalanta Bergamo: Consigli - Bellini, Stendardo, Manfredini, Peluso - Brighi(c), Cigarini, M. Moralez, Ferreira Pinto - Bonaventura - Denis

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Inter Mediolan by jackz [Inauguracja za nami!]
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2012, 23:58:02 »
No pierwsza kolejka pokazała nam, że Inter będzie liczył się w walce o tytuł. Zagraliście dobre spotkanie i pewnie ograliście rywala 2-0. Mnie cieszy bramka Zanettiego, który mimo swojego wieku nadal strzela  bramki.

PS. Powiem ci, że kariera mnie lekko rozczarowała pod względem estetycznym, no ale wiem, że nic tutaj nie będziesz dodawał. Nie miej tekst stoi na wysokim poziomie i dzięki temu będę tutaj dalej zaglądał.

Offline Katalonbar

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 05.03.2011r.
    • Status GG
    • Steam
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 09, 2012, 00:07:46 »
Zgodzę się z mojseshem, tekst bardzo mi się podobał, wszystko zwięźle i na temat. :-)

Pierwsze zwycięstwo Interu to malutki krok do mistrzostwa, ale pamiętaj, że do sukcesu jeszcze daleko.
Pharmacie populaire REJESTRACJA lub LOGOWANIE analogues de medicaments

Lysy14Stilic

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 09, 2012, 09:16:48 »
Benzema na pewno Wam się przyda :D Chociaż sądzę, że Inter musiałby jeszcze jakieś wzmocnienia zrobić, ale w 1 kolejce wygrałeś i to się liczy. Atalanta nie mogła Wam zaszkodzić i zostawiliście u siebie 3 punkty. Pierwszy krok w stronę mistrzostwa ;)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 09, 2012, 09:17:30 »
Niby wszystko zwięźle, ale strasznie ubogo to wygląda.
" border="0

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 09, 2012, 10:40:34 »
Fajnie cię z nów tutaj widzieć. Inter jest w kryzysie, ale nadal mają kilku świetnych zawodników. Benzema do was przyszedł za wielkie pieniądze, mam nadzieję że się przyda. Pierwszy mecz bardzo łatwo wygraliście, cieszy gol Javiera Zanettiego.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 09, 2012, 10:51:48 »
witam z powrotem. z pewnoscią nawiążesz do swoich poprzednich karier i ta również będzie świetna. powodzenia.

Offline jackz

• Menadżer
  • Autor wątku
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 09, 2012, 12:11:27 »

Serie A 2. Kolejka
Inter Mediolan vs Bologna FC
San Siro, Mediolan

Co za mecz! Bologna stawiła zacięty opór!
Trzeba przyznać, że nikt nie spodziewał się takiego spotkania. Bologna to teoretycznie dużo słabszy zespół od drużyny gospodarzy, jednak oni potrafili nam stawić zacięty opór. W pierwszej połowie może i Nerazzuri wyszli na dwubramkowe prowadzenie po golach Stankovića i Forlana, ale jak widać to nie dało nam bezpiecznego położenia, bo koniec końców mecz zakończył się wynikiem 3:3. No cóż muszę przyznać, że duet Di Vaio - Kone pokazali klasę i zdobyli dla swojego zespołu trzy bramki w drugiej odsłonie spotkania, wyprowadzając ich na zaskakujące prowadzenie 3:2, jednak jak przystało na zespół z Mediolanu oni się nie poddali w końcówce spotkania wynik wyrównał ładnym strzałem znów Stanković, który w tym meczu okazał się najlepszym zawodnikiem meczu. Co by było gdyby tego zawodnika zabrakło? Napewno mecz mógłby nie potoczyć się tak jak to było, ale dzięki klasie pomocnika Interu, mogliśmy się cieszyć z przynajmniej jednego punktu w tak zaciętym meczu.

Najlepszy zawodnik: Dejan Stanković (7.5)

Inter Mediolan: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Cambiasso(c), Palombo, Sneijder, Stanković - Zarate, Forlan
Bologna FC: Gillet - Loria, Antonsson, Portanova - Garics, Krhin, Casarini, Vitale - Kone, Diamanti - Di Vaio(c)

Następny rywal:
Udinese Calcio vs Inter Mediolan
Stadio Friuli, Udine

Diego Milito zawodnikiem roku UEFA!

Jak podała oficjalna strona UEFA dzisiaj wybrano zawodnika roku, a ku zaskoczeniu wszystkich tym zawodnikiem został Diego Milito. Argentyński napastnik w ostatnim sezonie grał na bardzo wysokim poziomie i zasłużenie otrzymał to wyróżnienie. Mamy nadzieję, że ten piłkarz jeszcze długo będzie tak dobry i pomoże w tym sezonie wywalczyć Nerazzurrim jakieś trofeum. Co sam zawodnik mówi o tej nagrodzie...

- Jestem bardzo mile zaskoczony, nie spodziewałem się, że to właśnie ja otrzymam tą nagrodę. Faktycznie w poprzednim sezonie zagrałem dobrze i byłem w życiowej formie, ale jednak według mnie byli i lepsi zawodnicy, którzy bardziej zasłużyli na to wyróżnienie. Także dziękuję tym bardziej wszystkim internautom za głosy na mnie.

Kilka dni później jak się okazało ujawniono nam tegoroczne grupy Ligi Mistrzów, zespół z Mediolanu trafił do grupy E, gdzie zmierzy się z takimi zespołami jak Olympique Marsylia, ponownie z Anzhi Machaczkała oraz z tureckim Trabzonsporem. Ciężko jest jednak w pozostałych grupach znaleźć równie wyrównane szanse na awans, jak w grupie E, ale da się znaleźć ciekawe zestawienia w grupach C i G, gdzie zmierzą sie ze sobą takie kluby jak Chelsea Londyn, PSG, CSKA Moskwa, Bayer Leverkusen (grupa C), FC Barcelona, FC Porto, OSC Lille oraz Dynamo Kijów (grupa G).

Grupy Ligi Mistrzów 2011/2012:

Grupa A: Manchester City, SSC Napoli, Fenerbahce Stambuł, PSV Eindhoven
Grupa B: Real Madryt, Zenit St. Petersburg, Shakhtar Donieck, Olympiacos Pireus
Grupa C: Chelsea Londyn, PSG, CSKA Moskwa, Bayer Leverkusen
Grupa D: AC Milan, Galatasaray, Malaga CF, FC Basel
Grupa E: Inter Mediolan, Olympique Marsylia, Anzhi Machaczkała, Trabzonspor
Grupa F: Manchester United, Juventus FC, Besiktas JK, Ajax Amsterdam
Grupa G: FC Barcelona, FC Porto, OSC Lille, Dynamo Kijów
Grupa H: Bayern Monachium, Valencia CF, SL Benfica, Otelul Galati

Lysy14Stilic

• Gość
Z grupy LM wyjdziesz raczej :D Gratuluje Milito za nagrodę :D Zadziwił mnie remis 3:3, ale Bologna nie chciała się poddać i dobrze, że masz rywali w lidze włoskiej :D

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
Genialny Stankowić był w meczu z Bolonią. Mi się z nimi też zawsze ciężko grało kiedy prowadziłem Romę. Di Vaio zawsze jakoś tam bramkę wpakował nawet jak kontrolowałem mecz to mieli rzut rożny i ta piłka wpadła do bramki. Zasłużony remis.
Grupa dosyć trudna. Nie masz jakiegoś wielkiego giganta ale głodny sukcesów klub z Marsylii oraz Anży mogą sprawić problemy. Nie wolno tez olać Turków bo oni to dopiero potrafią na robić problemów a szczególnie na swoim stadionie.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
Świetny mecz rozegrał Stanković i w głównej mierze dzięki niemu wywalczyłeś cenny punkt. Przez wielu skazywana na pożarcie Bologna pokazała klasę i postawiła trudne warunki.

Nie trafiłeś do silnej grupy, aczkolwiek OM, Anżi oraz Trabzonspor to solidne zespoły.

Offline jackz

• Menadżer
  • Autor wątku

Serie A 3. Kolejka
Udinese Calcio vs Inter Mediolan
Stadio Friuli, Udine

Ostatnio nie mamy lekko... Benzema ratuje punkt!
No cóż kolejnym rywalem Interu w 3. kolejce nie był łatwy rywal, a mianowicie Udinese Calcio, zespół który co roku liczy się w walce o europejskie puchary. Tak samo i tym razem, Nerazzurri nie mieli łatwo i musieli się nieźle namęczyć, aby wywalczyć cenny punkt. W pierwszej połowie na prowadzenie gospodarzy wyprowadził Floro Flores, który strzałem głową wykorzystał okazję, po dośrodkowaniu od Asamoaha z prawej strony pola karnego. Bramkarz Julio Cesar nie miał żadnych szans na obronę tego strzału, bo nikt się nie spodziewał takiego zagrania. Do gwizdka kończącego pierwszą połowę wynik nie uległ już zmianie. W drugiej połowie to goście rzucili się do odrabiania strat, jednak jak widać zabrakło im czasu i szczęścia, aby wygrać to spotkanie. Stać ich było tylko na remis, które udokumentował w 62' minucie Karim Benzema, który wykorzystał podanie w pole karne od Zanettiego, po wcześniejszym złym wybiciu piłki dośrodkowanej z rzutu rożnego przez Sneijdera. Mamy kolejny punkt, jednak do idealnej formy nam jeszcze daleko... A następny mecz też nie zapowiada się na łatwą przeprawę...

Najlepszy zawodnik: Karim Benzema & Kwadwo Asamoah (7.0)

Udinese Calcio: S. Handanović - Coda, Benatia, Domizzi - Badu, Abdi, K. Asamoah, G. Fernandes, Barreto - Di Natale(c), Floro Flores
Inter Mediolan: Julio Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Nagatomo - Cambiasso, R. Alvarez, J. Zanetti(c), Sneijder - Forlan, Benzema

Następny rywal:
Inter Mediolan vs Juventus
San Siro, Mediolan

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
No cóż nie udało się wywalczyć trzech punktów, ale jak wiemy Udine to zespół z którym nawet najlepsi mają problemy. Nie miej musisz teraz się spiąć i zagrać dobre zawody z Juventusem. Tam remis będzie sukcesem, lecz jeżeli ogarniasz PES'a to i zwycięstwo przyjdzie łatwo :).

Lysy14Stilic

• Gość
Z Udine remis, ale to trudny rywal, a na dodatek graliście na wyjeździe. Benzema uratował punkt, ale początek sezonu taki niezbyt.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer