Autor Wątek: Zmagania ligowe by kamil18kks|Ważna informacja!  (Przeczytany 76333 razy)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Montpellier - Auxerre!
« Odpowiedź #400 dnia: Sierpień 06, 2012, 10:18:22 »
Z racji naszego reprezentanta, to jednak kibicowałem Auxerre (w sumie jeszcze sympatia z czasów Jelenia), bo bardzo lubię Darka Dudkę. Szkoda, że mimo wszystko dość frajersko stracili to prowadzenie. Karygodna postawa, jak można się rozluźnić prowadząc zaledwie 1-0 i będąc pod ostrzałem rywala? Totalnie nieodpowiedzialna postawa, więc gol wyrównujący do taka sroga nauczka na przyszłość. Niemniej jednak mam nadzieję, że Auxerre sprawi jeszcze jakieś niespodzianki w tym sezonie.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #401 dnia: Sierpień 06, 2012, 17:02:23 »
Giroud dzisiaj nie radził sobie z presją. Zmarnował sporo okazji, ale strzelił wyrównującą bramkę. Auxerre jeszcze w pierwszej połowie wyszło na prowadzenie. Szkoda, że Montpellier nie wygrało. Moim zdaniem się im to należało. No, ale jak się marnuje swoje okazje... Dobrze zagrał Belhanda (w Pesie nieźle wymiata). Często obsługiwał swoich kolegów dobrymi podaniami.

Sevaz

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: Sierpień 06, 2012, 20:16:34 »
Tak jak koledzy wyżej pisali , Montpellier był zdecydowanym faworytem tego spotkania co prawda to było widać na boisku no i statystyki również przemawiają MHSC , zdecydowanie zawodnikom zabrakło skuteczności stąd taki a nie inny wynik . Podsumowując spodziewałem się dużo więcej  po mistrzach sezonu 11/12 , powinni tutaj gładko wygrać.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #403 dnia: Sierpień 06, 2012, 20:21:06 »
(...)spodziewałem się dużo więcej  po mistrzach sezonu 11/12 , powinni tutaj gładko wygrać.

Montpellier jako mistrz sezonu 11/12 (...)

Montpellier nie jest Mistrzem Francji z sezonu 2011/2012 bowiem ja dopiero ten sezon rozgrywam ;)

Sevaz

• Gość
« Odpowiedź #404 dnia: Sierpień 06, 2012, 20:35:29 »
Ja osobiście miałem na myśli mistrza Francji w sezonie 11/12 ale w realnym świecie  ;)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|FTV News #18
« Odpowiedź #405 dnia: Sierpień 06, 2012, 21:43:03 »

Wydanie: 18

Oficjalnie – Ibrahim Afellay nowym graczem The Reds!
Ten 26-latek jak wyjawił w wywiadzie dla jednej z holenderskich gazet popełnił błąd w życiu przenosząc się do Barcelony. Podczas pobytu w katalońskim klubie nie zagrał w wielu meczach po czym został odstawiony na dalszy plan. Holenderski pomocnik mający marokańskie pochodzenie był obserwowany przez włoską Romę i właśnie angielski Liverpool. Ostatecznie zdecydował się podpisać 3-letni kontrakt z Liverpoolem. Mówi się, że Liverpool musiał wydać na niego około 12 milionów €. Czy transfer okaże się wypałem? Przekonamy się już w najbliższej kolejce.

Higuain zmieni klub?
Krążą plotki jakoby napastnik Realu Madryt, Gonzalo Higuain rozglądał się za nowym klubem. Argentyńczyk w Realu walczy o pierwszy skład z Karimem Benzema i jak dotychczas to Francuz był przed Argentyńczykiem przy ustalaniu składu. Zawodnik Realu gra w klubie z Madrytu od 2007 roku kiedy to przeszedł z River Plate. Z Higuainem rozmawiają ponoć takie kluby jak Tottenham, Bayern czy Chelsea. Najprawdopodobniejszym transferem wydaje się kierunek Londyn, a dokładnie do siedziby klubu Chelsea, gdyż napastnik tego klubu, Didier Drogba, zresztą o tym za chwilę …

Drogba już dogadany?
Taką informację podał angielski portal Sky Sports. Według nich Drogba dogadany jest już z pewnym klubem w sprawie indywidualnego kontraktu. Z jakim klubem? Ano z Olympiquem Marsylia w którym grał już w swojej karierze. Teraz właściciele OM muszą dogadać się z Romanem Abramowiczem w sprawie ceny za iworyjskiego napastnika. Z kolei francuskie L’Equipe twierdzi, że PSG jest od krok od podania oficjalnej informacji na temat Drogby.

Oficjalnie – Alan Dzagoev wypożyczony do Sevilli!
22-letni piłkarz został wypożyczony z CSKA Moskwa do hiszpańskiej Sevilli do końca sezonu z opcją pierwokupu. Rosyjski piłkarz ma już za sobą występy w dorosłej reprezentacji Rosji. Zdążył nawet strzelić cztery gole w reprezentacji. Jego optymalną pozycją jest ustawienie w ataku, bądź na pozycji ofensywnego pomocnika. W Sevilli ciężko będzie mu się przebić do ataku, ze względu na Negredo czy Kanoute, więc raczej Dzagoev grał będzie jako ofensywny pomocnik.

Sory, ze tak na sucho, ale jestem zmęczony po pracy, a dzisiaj był straszny upał i boli mnie głowa ... Do was wpadnę, dzisiaj albo jutro, bo nie wiem czy mi przejdzie :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2012, 22:29:35 wysłana przez kamil18kks »

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #406 dnia: Sierpień 06, 2012, 21:49:27 »
Montpellier nie jest Mistrzem Francji z sezonu 2011/2012 bowiem ja dopiero ten sezon rozgrywam ;)

Okej, ale ja bardziej nawiązywałem do realnej piłki, gdzie rzeczywiście tego mistrza ugrali :P Wątpię żeby w PESie to powtórzyli.

Chyba dobrze, że Affelay się przeniósł. Szans zbyt wielu nie dostawał, przede wszystkim przez kontuzje, no i nie wyszło nic z tego w Katalonii, oby w Liverpoolu poszło mu lepiej. Wątek transferu Higuaina ciągnie się jak telenowela, ciekawe czy tym razem wyjedzie z Madrytu. Drogba obrał dziwny kierunek w "realu", więc tym bardziej popieram ten transfer do OM, czy PSG.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
« Odpowiedź #407 dnia: Sierpień 06, 2012, 23:29:25 »
Oh Yeah! Afellay w LFC. W prawdziwym świecie Holender również jest łączony z The Reds, tylko że w grę wchodzi wypożyczenie :) Dobrze, że Higuain prawdopodobnie opuści Real. Szkoda, żeby miał się marnować. W Chelsea mógłby zastąpić Drogbę, który wróci do Francji. Tylko nie wiadomo jeszcze do którego klubu. Dobrze, że Dzagoev udał się do Sevilli. Alan ma wielki potencjał, co zresztą pokazał na Euro (choć u Ciebie euro jeszcze nie było ).

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #408 dnia: Sierpień 07, 2012, 09:19:17 »
No żeby tak okazało się to prawdą : ) Super widzieć Ibrahima w Liverpoolu, nigdy jakoś bardzo go nie kochałem, ale nie da się ukryć ,że to dobry gracz o naprawdę świetnej technice. Higuaina widziałbym tam gdzie mu najbliżej czyli w Chelsea, wydaje mi się,że pasuje do tego zespołu. Ciekawe co z Drogbą. Klub w którym tak naprawdę się wypromował czy duże pieniądze?

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #409 dnia: Sierpień 07, 2012, 10:38:14 »
Chwała Affelayowi, że zmienił ten klub, bo Barcelona była rzeczywiście tylko zmarnowanym czasem. Fajnie, że zagra on w The Reds, pasuje mi on do tej ekipy. Ciekawe jak rozwiąże się sytuacja z Drogbą... w sumie bardziej widzę go w PSG. Euro przed nami, tak? Mam nadzieję, że Dzagoev nie złapie w Sevilli takiej formy, że znów strzeli 3 gola, w tym jednego Polsce :D I ogólnie jakoś mi on nie pasuje do ligi hiszpańskiej. Bardziej widziałbym go w angielskiej, ale zobaczymy jak to będzie ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #410 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:20:11 »
ciekawe rzeczy się dzieją. osobiście, licze jeszcze na Ibrahima w Barcie, że się odbuduje. Higuain za Drogbę? mimo wieku, wolałbym jednak Iworyjczyka. ciekawy ruch Dzagoeva.

pasztelan

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:24:08 »
Dla mnie transfery Dzagojewa i Afellaya to kroki w przód. Dzagojew jest tylko wypożyczony, a więc może wrócić. Myślę, że będzie z niego taki drugi Izmajłow - będzie tam grał, i z wielkiej gwiazdki nici - 4 lata bez gry w kadrze  :(

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|OM - Sochaux
« Odpowiedź #412 dnia: Sierpień 07, 2012, 21:49:13 »
1. kolejka Ligue 1 2011/2012

Stade Vélodrome

Dzień - 06.08.2011
Godzina - 21:00
Faworyt

Skromnie, ale jest.

Ol. Marsylia 1-0 Sochaux

12' B.Cheyrou (Remy) - brak

36' A. Diarra - 67' Peybernes, 88' Carlao

brak

61' J.Ayew --> A.Ayew, 73' Gignac --> Remy

brak

Olympique Marsylia – drużyna, która potrafi pokonać rywala z najwyższej półki, ale potrafi też przegrać z najsłabszym przeciwnikiem dostępnym w lidze. Dzisiaj naprzeciw marsylskiej drużyny stanęli gracze Sochaux, w barwach których od pierwszej minuty zagrał Damien Perqius, który jak się okazał był najlepszym zawodnikiem swojej drużyny. Od sygnału arbitra oznajmiającego początek meczu gospodarze ruszyli do nagłych ataków. Gracze drużyny przyjezdnych nie byli w stanie nawet wyprowadzać kontrataków. Efektem tych skumulowanych ataków była bramka strzelona już w trzynastej minucie. Napastnik OM Remy wpadł w pole karne, po czym wycofał piłkę piętką do ustawionego na piętnastym metrze Cheyrou, który bez namysłu uderzył po długim słupku. Richert był bez szans, ponieważ uderzenie było połączeniem siły i precyzji. Nie da się nie wspomnieć o postawie Perquisa, który jak już wcześniej zdradziłem był najlepszym zawodnikiem swojej drużyny. Bardzo często przerywał akcję Marsylii, przewidywał zagrania, a stracona bramka zdecydowanie nie obciąża jego konta, tylko jego partnera z linii obrony – Peybrenesa. Kolejną akcję gospodarze stworzyli tuz przed ostatnim gwizdkiem pierwszej części gry. W zasadzie to stworzył ją Valbuena, który zdecydował się na samotny rajd zakończony groźnym strzałem. Na jego nieszczęście golkiper przyjezdnych stanął na wysokości zadania. Druga połowa wyglądała bardzo ostrożnie pod względem gry Marsylii. Starali się nie stracić piłki i to im się udawało. Widać, że plotki o przyjściu Drogby nie są bzdurą, bo temu klubowi potrzebny jest solidny napastnik, bo Remy po za asystą nie popisał się niczym, a Gignac, który zmienił wspomnianego asystenta również nie zabłysnął. Podsumowując skromnie zagrała Marsylia, która jakby oszczędzała się przed kolejnymi meczami. Z kolei Sochaux poza Perquisem i może Richertem czy Martinem ma naprawdę problem z wyjściową jedenastką bo pozostali zawodnicy dzisiaj po prostu zawiedli.

Dobra jutro mam wolne to wpadnę do was na spokojnie i zostawię rozsądne komentarze, bo teraz jestem zmęczony :)

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
« Odpowiedź #413 dnia: Sierpień 07, 2012, 22:14:38 »
OM pewnie pokonuje swojego rywale. Marsylczycy szybko wyszli na prowadzenie, a potem kontrolowali oni przebieg spotkania. Jak widać Drogba się z pewnością przyda. Cieszę się, że Perquis zagrał dobre spotkanie. Przy golu nie zawinił, a następnie przerywał ataki rywali. Jednak faworyt nie zawiódł i dopiął swego.

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #414 dnia: Sierpień 08, 2012, 00:00:09 »
akcent polski w tym meczu wystąpił i miał pozytywne wybrzmiene, Perquis zagrał dobry mecz. konsekwencja ta nie wystarczyła jednak na urwanie choćby punktu. w Francji nie zanosi się na rzeż faworytów, jak to było we Włoszech, OM wygrywa z dużym spokojem.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #415 dnia: Sierpień 08, 2012, 07:54:53 »
Dobrze,że OM poradzili sobie z Sochaux, dominowali w statystykach i zasłużenie trzy punkty zostają u nich. Szybka bramka na pewno pomogła też uspokoić mecz. Sochaux wcale rywalem złym nie jest Maiga potrafi zdobywać bramki, miałem już z nim styczność, a Martin to zawodnik o którego pyta naprawdę wiele dużych klubów także wbrew pozorom starcie ciężkie, ale zakończone zgodnie z przewidywaniami.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #416 dnia: Sierpień 08, 2012, 11:38:33 »
Trudno powiedzieć czy to OM tak dobrze zagrało, czy Schoaux tak słabo :P Fakt, że gospodarze od początku wyszli z inicjatywą i dość szybko objęli prowadzenie, ale przy tak zmasowanych atakach wynik powinien być wyższy. Cieszy postawa Perquisa, który mimo słabej postawy reszty drużyny napracował się w formacji defensywnej przerywając akcje i nie dopuszczając do powiększania się rozmiarów porażki.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #417 dnia: Sierpień 08, 2012, 19:05:49 »
cieszy dobra sława Perquisa. trzymał resztki obrony Sochaux, która sie raczej nie popisała. OM wobec zmasowanych ataków nie popisało się zbyt wysoką skutecznością. cóż, ale zwycięzców nigdy się nie sądzi....

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #418 dnia: Sierpień 08, 2012, 22:04:42 »
Prosiłbym o głosy w ankiecie :)

Afellay. Nie żaden Affelay.

Poprawiłem, dzięki ;)